Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Securitatea casei tale versus indiscreția față de vecini

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Vrei să te protejezi și este firesc: familia și rodul muncii tale sunt lucruri cu care nu te joci, însă în acest proces poți interfera cu interesele altor persoane și de aceea este bine să știi unde se termină securitatea casei tale și începe indiscreția față de vecin.

Supravegherea video

Camerele de supraveghere de exterior sunt grozave pentru a vedea și înregistra cine este la poartă/ușă, cine dă târcoale terasei sau apartamentului, cine îți strică gazonul sau îți zgârie mașina. Ele sunt ochii tăi din jurul proprietății și pot detecta și înregistra imagini despre tot ce mișcă, la propriu.

Deși securitatea casei tale este importantă, trebuie să știi că nici măcar atunci când te temi pentru tine nu este o scuză să filmezi proprietățile vecinilor, dacă asta poate însemna că le încâlci în vreun fel intimitatea. 

În cele mai multe situații tot ce trebuie să faceți pentru a proteja intimitatea vecinilor, este să orientați cu grijă camerele tale de supraveghere, dar pentru situațiile în care acest lucru este imposibil, poți apela la alte soluții tehnice, cum este obturarea imaginii din meniul DVR-ului sau al camerei. Pentru aceste acorduri de finețe, trebuie să vă sfătuiți cu cei care vă montează camerele.

Pe de altă parte, exteriorul proprietății lor este unul dintre acele locuri în care nu se pot aștepta să le fie respectată intimitatea, exact la fel ca atunci când ei înșiși se află în locuri publice. Ținând cont și de acest lucru, camerele video montate de tine pentru a supraveghea exteriorul casei pot aduce servicii întregii comunități.

De la ca la caz și ținând cont de interesele tuturor, camerele se pot instala astfel încât să servească celor mai bune scopuri.

Camere video de interior și exterior pe https://www.spy-shop.ro

masuri pentru securitatea locuintei

Înregistrări audio

Din varii motive și pe varii dispozitive se pot înregistra, intenționat sau nu, conversații din vecini. Orice copil care se joacă cu smartphone-ul lui tati sau cu o tabletă poate înregistra cele mai diverse lucruri.

În acest caz discreția celui care aude ceva din greșeală ar trebuie să fie norma de comportament: nu mă privește și șterg înregistrarea. Și îl instruiesc și pe copil ce înseamnă discreția și respectul față de vecini.

Uneori însă să pot înregistra lucruri grave din curtea/ balconul sau pe fereastra deschisă de alături, de la amenințări proferate la adresa membrilor familiei, până la conversații incriminatoare pentru vecini, dar fără a avea legătură cu tine. Ce este de făcut?

Suni la poliție sau vorbește cu un avocat. Ceea ce ai înregistrat tu poate fi un act de interes public, sau poate dovedi o potențială infracțiune, dar sfatul acestor profesioniști te poate ajuta să înțelegi dacă a meritat să te îngrijorezi sau nu, sau dacă înregistrarea ta este un fapt cu valoare legală sau nu.

Cum previi situațiile jenante între vecini

  • Instalează camerele video în locuri vizibile și informează-ți vecinii despre instalarea camerelor.
  • Dacă unul dintre voi are suspiciunea că anumite camere îi invadează viața privată, o discuție onestă și dovezile video ale unghiurilor de înregistrare ar trebui să fie suficiente.
  • Dacă persoana insistă că o deranjați, discută din nou cu tehnicienii tăi pentru a vede ce soluții tehnice de obturare a imaginilor deranjante găsiți.
  • Dacă înregistrezi video sau audio potențiale fapte ilegale, sfătuiește-te cu poliția sau cu avocatul tău.
  • Păstrează înregistrările sistemului tău de securitate cât mai bine cu putință, și ai grijă să nu ajungă în posesia unor persoane neautorizate.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.