Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Şcoala Wetterbest – un răspuns profesionist la probleme generate de neprofesionalism

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Şcoala Wetterbest pentru montatori de acoperişuri s-a înfiinţat din dorinţa companiei cu acelaşi nume de a instrui participanţi activi din domeniul construcţiei de acoperişuri şi învelitori pentru acoperişuri.

Deşi în ultimul deceniu importantă diplomelor şi a calificărilor a fost mult diluată de fenomene precum „fabricile de diplome” şi prezenţa unei multitudini de experţi autodeclaraţi pe internet, există locuri în care lipsa priceperii şcolite, adică a calificării, se văd imediat. O vedem, mulţi dintre noi, în pereţii strâmbi de acasă, în ţevile montate pe nişte trasee aparent imposibile, sau în acoperişul care, deşi garantat zeci de ani, are nevoie de reparaţii aproape imediat după montaj.

În lipsa unor programe educaţionale centrate pe meserii şi abilităţi, sau măcar a reglemetarilor la nivel de breaslă, la care se adaugă utilizarea masivă mâinii de lucru necalificate pe şantiere, rezultatul este firesc: lucrări necorespunzătoare, materiale neconforme, bani risipiţi şi un consumator convins că „aşa e în România”.

Şcoala Wetterbest este un răspuns profesionist la o probleme generate de neprofesionalism: îşi propune să şcolească orice agent activ pe piaţă acoperişurilor, fie el vânzător sau montator.
Ne-a răspuns la câteva întrebări Dragoş Irimescu, Director General al companiei.

  • Când s-a înființat Școala Wetterbest? 

Lipsa școlilor de meserii și numărul tot mai mic al persoanelor calificate, au reprezentat doar o parte dintre motivele care ne-au determinat să punem bazele Școlii Wetterbest.

Prin această inițiativă, ne dorim să aducem o schimbare vizibilă în modul în care se practică meseria de montator și să contribuim la creșterea calității montajului. Ideea susținerii unor cursuri pregătitoare de montaj era conturată în mintea noastră de foarte mult timp, dar iunie 2015 am reușit să o punem în practică.

Scoala_Wetterbest1

  • Unde se țin cursurile?

Majoritatea cursurilor se țin la sediul Depaco din Băicoi, într-un spațiu special amenajat – Școala Wetterbest.

De asemenea, organizăm cursuri și la nivel național, la sediul distribuitorilor Wetterbest sau în alte locații agreate împreună cu aceștia.

Cursul de montaj se desfășoară pe un stand de lucru, care trebuie să întrunească câteva condiții: detalii constructive ale unui acoperiș, detalii de execuție pentru montaj sisteme de învelitori și situații generale și speciale ce pot apărea și în condiții de șantier.

Scoala_Wetterbest2

  • Cât durează cursurile și care este conținutul lor?

Cursurile sunt împărțite în module de 1-2 zile, în funcție de mai multe variabile:

  •  nivelul de pregătire al participanților,
  • nivelul de informație transmisă,
  • numărul de detalii rezolvate împreună cu participanții la cursul de montaj și
  • complexitatea principiilor de execuție prezentate.

Scoala_Wetterbest3

  • Cursurile au caracter general sau se referă strict la produsele Wetterbest?

Cursurile capătă caracter general. Facem eforturi pentru educarea participanților activi din domeniul construcției de acoperișuri și învelitori pentru acoperișuri.

Ne asumăm rolul de educatori și formatori pentru a pune bazele unor principii de lucru sănătoase și performante.

Scoala_Wetterbest4

  • Cine le frecventează? Cum ajung cursanții la dvs?

Participanții la cursurile noastre sunt montatori și agenți de vânzări de învelitori metalice. Majoritatea dintre ei sunt agenți de vânzări, montatori sau colaboratori ai distribuitorilor noștri. Am avut și câteva cazuri în care mai multe persoane ne-au contactat din proprie inițiativă, prin intermediul paginii noastre de facebook sau a site-ului www.wetterbest.ro, pentru a se înscrie la cursurile noastre. 

  • Câţi cursanţi aţi avut în primul an?

În perioada iunie 2015 – iunie 2016, am reușit să instruim 700 de cursanți. Până la finele acestui an, ne dorim să ajungem la 1000 de cursanți.

Nouă ni se pare un răspuns încurajator: Şcoala Wetterbest pentru montatori de acoperișuri  răspunde profesionist, umplând un gol real de pe piaţa construcţiilor.

Voi ce credeţi?

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.