Magia la picioarele tale: schimbarea pe care o aduce un covor nou

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Iarna este anotimpul covoarelor: când temperaturile scad de a o zi la alta, ne gândim că ar prinde bine un covor nou și gros pe parchetul sau gresia devenite dintr-o dată prea răcoroase.

Funcția primordială a covorului este de a aduce confort termic și pentru asta le căutăm, mai ales. A doua funcție importantă este de a oferi valoare estetică încăperii, și de aici începe goana după cel mai potrivit model, stil și combinație de culori. Trebuie să iasă în evidența sau să susțină discret aranjamentul din în cameră? Trebuie să acopere toată încăperea, sau să formeze insule care țin laolaltă diferite părți sau funcții ale încăperii?

Indiferent dacă știi sau nu ce anume ți-ai dori, uite o suită de covoare și sugestii de amenajare care să te inspire.

Tema etnică – mereu în vogă

Un model ancestral are mereu ceva exotic. Covorul poate proveni din zestrea buncii sau din ultima călătorie în Maroc sau în Maramureș, cert este că are o poveste: aceea a provenienței covorului și a istoriei modelului. Pe de altă parte, un covor creat după rigorile zilelor noastre, dar cu un model etnic este și el o variantă. Iar culorile sunt uimitoare și pot înviora orice decor, oricât de sobru!

Covorul cu tema etnica invioreaza decorul. 

Covorul persan – un clasic plin de culoare

Istoria lui merge până în Persia (actualul Iran), așa cum îi spune și numele, dar tehnicile moderne de producție îl fac accesibil oricui. Se distinge prin simetrie, model delicat și culori puternice, de neignorat.

Covoare persane

Covorul neutru – suport pentru fantezie

Uneori ai nevoie de un covor care să susțină pur și simplu ambientul . Poți contracara însă culoarea neutră, blândă, cu o textură specială sau o formă deosebită, dacă amenajarea îți dă voie.

Chiar daca iti place neutru, alege o textura speciala.

Covorul simplu, cu forme abstracte

Dacă vrei ceva culoare, dar nu prea multă, câteva desene, dar nu prea bine definite, un pic de varietate, dar nu exagerat, încearcă covoarele cu desene abstracte.

Covor modern, cu desene abstracte.

Covorul pentru camera copilului – personaje de poveste

Dacă vrei să adaugi personajele din lumea Disney pe ceva mai mult decât pe tricourile și penarele copilului, ai la îndemână și o gamă variată de covoare cu aceste teme: prințese, ursuleți, roboței, și orice altceva au mai creat desenatorii Disney poate fi pus și pe covoare ca acesta de mai jos.

Covoare pentru copii, personaje Disney.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti gratuit un ebook cu proiecte romanesti de amenajare a livingului

MAGAZIN SPORUL CASEI

Intreaba! Specialistul iti raspunde

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.