Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Schimbă atmosfera în sufragerie: 6 seturi frumoase de dining în 3 stiluri diferite

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Cele mai iubite nuanțe pentru interioarele noastre rămân cele pastel, potrivit tendințelor actuale: ne îndepărtăm cu pași mici de invariabilul alb, dar interioarele de dimensiuni relativ mici în care trăim nu ne permit culori intense pentru pereți, decât ca accente, și atunci alegem pastelurile.

Pe de altă parte, nuanțele pastelate și chiar griurile deschise sunt mai ușor de asortat, reflectă și îmbunătățesc calitatea luminii din orice încăpere, indiferent de sezon și o fac să pară mai mare.

La senzația de spațiu și lumina contribuie și mobilierul cu design suplu, cu picioare „de balerina”, spre deosebite de piesele mari, pătrățoase și cu baze pline, care au tendința de a acapara din spațiul vizual. Așa – suple și elegante – sunt și cele 6 seturi frumoase de dining pe care vi le prezentăm în continuare. Sperăm să vă inspire pentru o viitoare schimbare în zona dvs de dining.

Diningul în stil modern : piesele sunt minimaliste, în forme simple și drepte, liniile pure, aspectul lucios, strălucitor. Stilul modern în dining îl puteți obține ușor cu o masă cu blat de sticlă, scaune acoperite cu piele (ecologică), multă lumina și perdele și draperii fine, deschise la culoare.

kika_modern1

 

kika_modern2

  Dining în stil Vintage

Dacă mai aveți moștenire de la bunici scaune de lemn curbat la cald, sunt o mină de aur pentru aceste tip de decor. La puteți doar vopsi în culori diferite sau le curățați și păstrați nuanța lemnului, le asortați cu o masă cu linii simple, albă, pernuțe, și o comodă cu multe sertare sau un dulap cu rafturi deschise și ați obținut un aspect vintage stilat. Păstrați podeaua cât mai liberă, eventual acoperiți-o cu un covoraș cu aspect învechit, în culori ce par ușor uzate.

O altă tendința care se poartă de ceva vreme este mobilierul desperecheat – aspect obținut fie prin asocierea de modele diferite de scaune și fotolii, fie prin asocierea de culori diferite. Dă un aspect mai puțin formal unei încăperi și este foarte adaptabil la orice schimbări, dar trebuie să respectați niște reguli de bază, pentru a nu obține un talmeș-balmeș.

Unitatea cromatică este una dintre reguli și se poate obține prin reluarea culorilor de bază din mobilier în pernuțe, huse, perdele, covoare și decorațiuni. Accentele cromatice trebuie să fie suficient de tari pentru a capta atenția și a atenua diferențele dintre stilurie pieselor de mobilier.

Camera trebuie să fie luminoasă și pereții albi, pentru ca celelate culori să se desfășoare în voie. Poți personaliza o astfel de cameră cu ce accente de decor vrei, atât timp cât păstrezi ca numitor comun culoarea sau culorile de accent.

kika_vintage1

kika_vintage2

Dining de inspirație rustică

Lemnul natur va avea întotdeauna un șarm și o căldură aparte, iar cei care îl iubesc nu îl uită niciodată când schimbă ceva în casă.

Asociat nu alte nuanțe inspirate din natură, de la ocru la cărămiziu sau maro, verdele și albastrul domolite de alb, crem și bej, lemnul oferă o senzație unică de acasă, de căldură.

Lemnul este și tolerant, permițând introducerea de elemente de ratan si fier forjat, iubește aranjamentele florale informale și ghivecele cu plante aromatice, tablourile cu teme din natură, precum și accesoriile de ceramică (dacă este rustica, cu atât mai bine) și porțelan.

kika_rustic1 kika_rustic2

Autor: Mihaela Bulichi, Sporulcasei.ro, cu sprijinul kika. Imagini: kika. Că să fiți la curent cu trendurile de design kika, va invităm și pe pagină de Facebook/kika-RO.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.