Scewo, un scaun cu rotile pentru secolul 21. Merge pe scări şi integrează tehnologiile momentului

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Scewo este un scaun cu rotile creat de un grup de studenţi de la Institutul Tehnologic din Zurich (ETH Zurich). Ideea de bază a fost să ofere persoanelor cu dizabilităţi experienţe la fel de dinamice ca şi celor normale. Navigarea într-un scaun cu rotile obişnuit presupune restricţii considerabile, dar cu Scewo, navigarea peste obstacole, urcarea şi coborârea din mijloacele de transport şi pe scări- chiar şi scări în spirală – sunt perfect posibile.

Cei patru studenţi au fost inspiraţi de inovaţiile recente: smartphone-ul, drona, inovaţiile din domeniul auto şi au reuşit să creeze şi să finanţeze intrengul proiect independent.

Scewo are roţi robuste din cauciuc, dar şi un fel de şenile, căptuşite cu acelaşi material, care oferă o tranziţie în condiţii de siguranţă şi confort în sus sau în jos pe scări.

Stabilitate şi trei moduri diferite de funcţionare

Baza sa foarte lată oferă stabilitate scaunului în toate condiţiile de navigare, inclusiv pe scări în spirală. Scaunul se controlează uşor cu ajutorul joystick-ului şi al posturii corporale şi oferă o experienţă de navigare dinamică, peste foarte multe obstacole comune: borduri, scări, trepte mijloace de transport.

Scewo funcţionează în 3 moduri diferite, în funcţie de teren: modul “Safe”, pentru urcare-coborâre din scaun, statul la masă, odihnă, modul “Elevated”, pentru comunicare de la egal la egal cu o persoană care stă în picioare şi pentru a ajunge obiecte de sus şi modul “Track”, pentru suprafeţe dificile (zăpadă, pietriş), obstacole, scări, pante accentuate.

Urmăriţi filmul pentru a vedea toate funcţiile la lucru. Pentru mai multe detalii:

Home

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!