Scaunul de birou perfect: ergonomic, confortabil si stilat

Scaunul de birou perfect: ergonomic, confortabil si stilat

Scaunul de birou perfect trebuie să-ţi susţină poziţia corectă a corpului în timpul lucrului – 8 ore sau mai mult – astfel încât la finalul fiecărei zile să-ţi simţi corpul odihnit, iar după zile şi luni de utilizare să nu aducă prejudicii posturii sau stării tale de sănătate.

Desigur, nu uita nici de sfaturile medicului: mişcă-te cu regularitate în timpul zilei, caută-ţi drumuri măcar o dată până la automatul de cafea sau în alte birouri, uită-te în zare, mişcă-ţi ochii, gâtul…Mişcă-te în general, pentru că nici un scaun, oricât de bun ar fi, nu poate suplini mişcarea, iar trupul omenesc nu a fost creat pentru a sta.

Dacă te ridici de la birou după o zi de muncă şi resimţi vreo durere, este fie pentru că scaunul de birou trebuie înlocuit, fie pentru că uiţi să te mai ridici şi să te mai mişti puţin.Ergonomia scaunului tău de birou

Ergonomic este acel lucru care oferă un confort sporit în utilizare. Asta înseamnă că un scaun de birou, indiferent cum arată el sau din ce este făcut, trebuie să asigure confortul pe toată durata folosirii.

În spiritual acestei idei, scaunul ergonomic a fost înzestrat cu o miriadă de funcţii şi reglaje care să-l facă adaptabil oricărei sarcini şi particularităţi fizice  a posesorului.

Mai multe despre importanţa mobilierului în obţinerea poziţiei corecte la birou aici.

Scaunul directorial

Scaunul directorial este tot un scaun ergonomic, adică ajustabil şi conceput pentru confort în utilizare, dar în plus are finisaje mai luxoase (piele naturală, de exemplu), structura mai solidă, din metal şi este mai masiv, atât datorită finisajelor bogate, cât şi datorită spătarului şi şezutului mai late.

scaun-directorial
Scaunul directorial: ergonomie si ceva in plus. Oferta aici

Greutatea suportată

Indiferent dacă cumperi online sau dintr-un magazin clasic, trebuie să te asiguri că scaunul de birou poate suporta greutatea celui căruia îi este destinat. Poţi caută specificaţii despre greutatea susţinută pe etichete sau pe site-urile producătorilor sau vânzătorilor.

scaun-birou2
Pentru posturi ce presupun mobilitate: scaunul ergonomic fara brate. Oferta aici.

Reglajele şi confortul

Cu cât numărul de reglaje este mai mare şi finisajele mai luxoase, cu atât creşte confortul, dar şi preţul. Unui scaun ergonomic ar trebui să-i poţi regla înălţimea şezutului, înălţimea spătarului, unghiul de înclinare a spătarului, eventual şi braţele.

Confortul este dat  atât de reglaje, cât şi de finisaje şi dimensiunile corecte în raportul cu utilizatorul.

Verificaţi şi review-urile cumpărătorilor dinaintea voastră – sunt un bun indicator despre produs în cele mai multe cazuri.

scaun-birou3
Reglarea inaltimii si adancimii sezutului si a unghiului spatarului. Oferta aici.

Stilul

Mobilează spaţiul de lucru de acasă sau de le birou cu piese în stilul care te inspiră şi îţi va creşte starea de bine şi confort, ca întotdeauna când te afli în spaţii familiare. Majoritatea scaunelor de birou au linii moderne, pe alocuri sportive, sau tradiţionale şi tapiţate abundent, dar să nu uităm de elegantele exemplare inspirate de stilul scandinav sau art deco.

Scaun ergonomic tapitat, in stil modern.

Alegi doar pentru tine?

Dacă alegi şi pentru alţii, iar imaginea pe care vrei să o ofere interiorul firmei tale trebuie să fie unitară, atunci ţine cont neapărat de greutatea susţinută şi de posibilităţile de reglare. Colegii tăi trebuie să se simtă confortabil, indiferent de statura şi greutate şi îţi poţi arată grija faţă de ei întrebându-i dacă au probleme speciale de sănătate. Costul suplimentar s-ar putea să fie foarte mic, dar coeziunea echipei şi aprecierea generate de grija ta crează un capital preţios pe termen lung.

amenajare_birouri_cu_usi_garaj9
Birouri amenajate cu usi de garaj culisante.

Produse disponibile pe SomProduct.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.