Scaune ergonomice pentru copii: cum le alegi și cât costă

Scaune ergonomice pentru copii: cum le alegi și cât costă

Ne place sau nu, grădinița trece destul de repede și încet-încet, activitățile distractive ale copilului se transformă într-unele un pic mai serioase și mai aplecate spre studiu. Cam aceasta este perioada în care apare pentru părinți problema biroului potrivit pentru cel mic și studierea opțiunilor de scaune ergonomice pentru copii.

Dacă pentru birou mai poți găsi soluții mai mult sau mai puțin tradiționale, pentru scaun nu prea sunt. Poți împrumuta un birou de la un frate mai mare sau chiar îl poți recondiționa pe al tău de când erai mic,  dar ce te faci în primii ani de școală când copilul este încă mic și nu ajunge cum trebuie la blatul de lucru? Un scaun cu înălțime ajustabilă ți-ar tezolva problema, nu crezi? Altfel, va trebui  să schimbi scaunul pe masura ce copilul crește.

Să vedem o serie de scaune ergonomice pentru copii care te pot ajuta în acomodarea celui mic cu noile sale responsabilități și probleme. Și îți urăm să ai răbdarea și iubirea necesare pentru a-i sta alături pe tot parcursul! Va aprecia asta de sute de ori mai mult decât orice formă de mobilier.

Care sunt caracteristicile de baza ale unui scaun bun pentru copil

Din punctul lor de vedere? Designul. Adică dacă are culoarea favorită, personajul favorit, etc. Dacă până la vârsta școlii ați marșat 100% pe aceste subiecte, va trebui să o faceți în continuare. Întâi pentru că le asigură confort și continuitate pentru a trece ușor peste schimbări și pentru că altfel s-ar putea să-și facă temele oriunde în altă parte decât la birou.

Din punctul vostru de vedere ar trebui să fie importante:

  • Stabilitatea: toate părțile mobile sunt bine asamblate? Când ai terminat de ajustat tot ce e de ajustat (înălțime șezut, spătar), scaunul este solid sau se mișcă în continuare din toate încheieturile?
  • Ajustabilitatea pe înălțime: cat de mult se înalță/ coboară șezutul și cum arată în raport cu biroul.
  • Ajustabilitatea spătarului: se înclină? Cat de mult se înclină și cum folosește copilul asta?
  • Forma spătarului: este curbat în jurul spatelui copilului, sau este bombat în afară, împingând copilul în lateral?
  • Materialele din care este făcut: respirabilitatea, cat de mult de încălzesc, cat de ușor se curață, s.a.
  • Prezența brațelor
  • Vrei un scaun mobil (pe rotile) sau unul fix?

Ca și gamă de prețuri, trebuie să știi că te așteaptă o investiție între 150 și 500 de lei, depinde de model – vezi câteva mai jos.

Pentru întreaga gamă de scaune de birou pentru copii, click AICI.

Daca te intereseasă un birou ajustabil pentru copii, click AICI. 

Scaune ergonomice pentru copii: 6 modele

Scaun birou copii HM Loco 2 Albastru

Spătarul din polipropilenă perforată oferă o aerisire foarte bună. Șezutul este tapițat cu stofă de culoare albastră. Baza scaunului este realizată din polipropilenă și poate susține până la 90 kg. Pistonul permite reglarea înălțimii șezutului de la 39 cm până la 51 cm.

154 lei

 

Scaun birou copii HM Flash 2 roz – gri multicolor

Scaunul de birou Flash 2 este un model ergonomic cu stofă și mesh. Pe marginile laterale ale șezutului și spătarului este prevăzut cu mesh colorat astfel încât să asigure ventilația corespunzătoare pielii mai ales în sezonul călduros. Spătarul scaunului are o ondulație în partea superioară astfel încât să asigure o susținere adecvată a capului copilului.

Ajustare pe înălțime cu cilindru cu gaz. Înălțime șezut: 36 – 49 cm

244 lei 

 

 

Scaun birou copii OFF 328 Roz

Scaunul este reglabil pe înălțime cu ajutorul cilindrului pneumatic de ridicare/coborâre (acționat de maneta aflată sub spătar), iar spătarul se reglează cu ajutorul șuruburilor. Scaunul de copii este foarte rezistent, fiind realizat pe o bază stea din otel cromat (deplasabilă pe role). Brațele sunt din același material și vin tapițate cu piele ecologică

Înălțime șezut: 47-59 cm

295 lei

Scaun birou copii mesh HM Kiwi Submarine multicolor

Spătarul este realizat din mesh iar șezutul moale este acoperit cu o stofă rezistentă, plăcută la atingere, de culoare neagră. Baza, roțile și brațele sunt fabricate din polipropilenă. Datorită pistonului cu gaz aveți posibilitate să reglați înălțimea șezutului de la 43 cm până la 55 cm.

325 lei

Scaun birou copii HM Matrix

Tapițeria este realizată din piele ecologică neagră și stofa de culoare turcoaz. Șezutul se reglează foarte ușor pe înălțime, de la 41 la 51 cm, prin acționarea manetei amplasate sub scaun. Baza metalică oferă durabilitate și rezistență scaunului.Înălțime șezut: 41 – 51 cm.

385 lei

 

Scaun birou copii HM Coco

Tapițeria este realizată din stofă de calitate superioară, rezistentă la uzura și ușor de întreținut/curățat. Scaunul se ajustează pe înălțime ținând pasul cu dezvoltarea copilului. Astfel, datorită pistonului pe gaz, șezutul se poate ridică de la 46 cm până la 56 cm.

433 lei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.