Saint-Gobain: soluţii pentru casa viitorului

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Construirea şi amenajarea propriei locuinţe poate fi unul din cele mai interesante şi provocatoare proiecte de care vei avea parte în viaţă. De la planificarea fiecărui pas a materialelor de construcţii folosite, până la luarea unor decizii importante cu privire la izolare sau luminozitatea încăperilor, proiectarea casei ideale este un adevărat test atât pentru constructori, cât şi pentru locuitori.

Obiectivele ce definesc o casă eco-friendly

Casă perfectă, mai ales în viziunea arhitecţilor sau a designerilor, trebuie să asigure siguranţă şi confort pentru un stil de viaţă sănătos. Saint-Gobain nu construieşte case, ci le echipează cu soluţii de înalta calitate pentru a crea confortul ideal.

Companiile care fac parte din grupul francez oferă soluţii care determină eficienţa clădirilor din punct de vedere al consumului de energie şi astfel, contribuie la protejarea mediului.

Cele 5 aspecte cheie ale confortului sunt: estetica, vizualul, izolarea termică, acustică şi calitatea aerului.

Cum contribuie materialele produse de grupul Saint Gobain la obţinerea unei case confortabile şi eco-friendly?

Izolaţia 

Când vorbim despre construcţia unei case, există mai multe tipuri de structuri folosite: pereţi portanţi, în cadre de beton, structura metalică sau din lemn.

Indiferent de tipul de construcţie ales, izolaţia joacă un rol foarte important in obţinerea unui confort interior optim. Pe lângă acest aspect, alegerea unui sistem performant de izolaţie conduce şi la atingerea unei eficienţe energetice sporite. Varianta optimă pentru realizarea unei izolaţii eficiente este prin alegerea unor materiale performante.

Pentru pereţi, în funcţie de situaţie, se pot utiliza produse din vată minerală bazaltică sau de sticlă. Acestea se pot monta:

  • în sistem umed: termoizolarea realizată pe exterior a  pereţilor perimetrali utilizând vată minerală bazaltică înglobată într-un sistem de adezivi pe bază de ciment,
  • în sistem uscat: termoizolarea pe interior a pereţilor perimetrali  utilizând vată minerală de sticlă dispusă într-un sistem de gips-carton.

Grosimea  ce trebuie prevăzută pentru izolarea pereţilor exteriori este de minim 15 cm iar produsul ales trebuie să aibă o conductivitate termică cât mai scăzută.

Pentru acoperiş sau mansardă se poate folosi vată minerală de sticlă cu o conductivitate termică cât mai mică şi dispusă într-o grosime de minim 25 cm.

Aceasta se montează între grinzile ce susţin acoperişul, având grijă ca un strat de cel puţin 10cm să acopere aceste grinzi, cu rol de minimizare a punţilor termice.

Acest lucru se poate realiza prin crearea unei structuri metalice pe care se aplică, ulterior, şi folia barieră de vapori şi difuzie, urmând închiderile din gips-carton. Încălzirea poate fi făcută prin pardoseală sau prin încălzirea clasică cu radiatoare.

casa-contemporana

Lumina

Spaţiul, materialul şi culoarea, principalele instrumente cu care operează arhitectul, sunt în mod esenţial dependente de lumină şi implicit, de sticlă, materialul cu ajutorul căruia ea este filtrată, orientată şi dozată.

Aspectele care contribuie la sustenabilitatea unei clădiri (rezidenţiale sau non rezidenţiale) se referă la folosirea diferitelor tipuri de sticlă, în funcţie de orientarea ferestrelor şi de beneficiile pe care acestea le oferă, fie că vorbim de control solar, izolare termică, transparenţă, confort acustic, protecţie etc, toate reunite oferind de fapt acel confort sporit de care să ne bucurăm.

Transparenţa este un mijloc de legătură între oameni şi natură, o linie fină între spaţiul public şi cel personal, dar în acelaşi timp şi elementul care suprimă aceste limite dezvăluind un univers de posibilităţi estetice şi tehnice deosebite datorate utilizării sticlei.

Aşadar, prin combinarea unor soluţii şi strategii adecvate, putem transformă o casă simplă într-un loc pe care îl putem numi “acasă”.

casa-viitorului

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!