Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Rulouri pentru ferestre: costurile cu incalzirea, reduse cu aproape 30%

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Folosirea corecta a rulourilor pentru ferestre (termostoruri) poate reduce consumul de energie termica cu 10% pe timpul iernii, potrivit unui studiu al European Solar Shading Organization (ES-So), sustinut de o analiza termografica realizata de MCA Grup Romania, producator de usi de garaj sectionale si rulouri pentru ferestre.

Rulourile instalate pe tamplarii, in conditiile in care sunt utilizate corect, formeaza un sistem izolator termic (pe principiul pernei de aer izolatoare) alcatuit din tamplarie (geamul in sine), stratul de aer cuprins intre fereastra si rulou, care se comporta ca un bun izolator termic, si, desigur, ruloul respectiv.

Acest “sistem” are capacitatea de a reducere transferul termic cu pana la 10%, intrucat tamplaria este protejata impotriva actiunii directe a vantului si ploilor, factori ce pot mari viteza de transfer termic. Sistemul este mai eficient cand covorul ruloului retine stratul de aer cat mai etans si lamelele sunt izolate termic (umplute cu material termoizolant).

Pe de alta parte, termostorurile reprezinta cea mai buna solutie de avea umbra si racoare in zilele de canicula, filtrand razele UV si prevenind formarea efectului de sera. Folosirea termostorurilor suplineste in cele mai multe cazuri un aparat de aer conditionat, in plus obtinandu-se o izolare fonica superioara.

In gama de produse a MCA Grup Romania, exista doua tipuri de termostoruri realizate din aluminiu: unele cu caseta ruloului aplicata pe tamplaria existenta, putand fi montate oricand, si cu caseta ruloului suprapusa pe tamplarie. Acestea din urma se monteaza impreuna cu tamplaria, iar caseta covorului de lamele se poate ascunde prin finisare (tencuire) atat la interior, cat si la exterior.

Termostor rulou fereastraMCA_Termostor_rulou_fereastra

 

 

 

Casa protejata cu rulouri

MCA_rulouri

Infrarosu – Fereastra neprotejata cu rulouriMCA_fereastra-neprotejata-cu-rulou

Infrarosu – fereastra protejata cu rulouriMCA_fereastra-protejata-cu-rulou

 Potential imens pentru piata locala de rulouri

In Romania, piata rulourilor pentru ferestre are un potential de crestere imens, daca tinem cont de faptul ca doar 1,4% din ferestrele nou-montate se livreaza cu rulouri, in comparatie cu procente ce trec de 50% in tari situate mai spre vestul continentului. De exemplu, in Germania rata echiparii cu rulouri este de 60%.

MCA Grup, cel mai important producator de usi de garaj sectionale si rulouri pentru ferestre din Romania, a comercializat, pana la finele lunii noiembrie, 12.000 de rulouri din aluminiu, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada din 2011, atingand deja vanzarile totale de rulouri din 2011.

Piata locala a rulourilor s-a situat in 2011 la nivelul de aproximativ 80.000 de unitati, in crestere cu 20% fata de anul anterior. Cota de piata a MCA a urcat de la 12% in 2010 la 15%, ca urmare a comercializarii unui volum de 12.000 de unitati.
De altfel, anul trecut, producatorul a inregistrat, datorita extinderii retelei de distributie, o crestere de 52% pe segmentul de rulouri pentru ferestre.
In ceea ce priveste evolutia pietei pe parcursul anului 2012, MCA estimeaza o usoara scadere, pe fondul crizei economice globale.

[divider]

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.