Romania, printre castigatorii concursului international de arhitectura Casa Multi-Confort ISOVER - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină Romania, printre castigatorii concursului international de arhitectura Casa Multi-Confort ISOVER - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

Romania, printre castigatorii concursului international de arhitectura Casa Multi-Confort ISOVER

În perioada 28 – 31 mai 2014, 58 de echipe formate din studenți provenind din 22 de țări au participat la etapa internaţională a celei de a zecea ediţii a concursului susţinut de Saint-Gobain Isover şi dedicat studenţilor la architectură, Casa Multi-Confort ISOVER, ce a avut loc în Bucureşti. Printre câștigători s-a numărat și echipa din România, clasată pe locul trei în competiție, locul întâi fiind ocupat de studenții de la Școala Superioară de Arhitectură Paris Malaquais din Franța.

Evenimentul, dedicat studenților la arhitectură, are ca scop o mai bună diseminare a ideilor legate de eficiența energetică, precum și a dimensiunilor diferite de confort în rândul acestor viitori lideri de opinie. Concursul se bazează pe Conceptul Multi Confort ISOVER și a fost organizat pentru prima dată la nivel internațional în 2005, în Bulgaria. Acesta se desfășoară în două etape, astfel că, în urma etapei naţionale, proiectele căştigătoare din fiecare țară s-au calificat în etapa internaţională.

Pentru ediția din 2014, 1.500 de studenți din peste 100 de universități s-au înscris pentru participarea la etapele naționale.

Juriul a fost format din Seda Müftüoğlu Güleç – arhitect și expert în domeniul clădirilor verzi, Municipalitatea Gaziantep, Turcia; Zaure Aitayeva – arhitect și Senior Manager al Departamentului de Arhitectură din cadrul companiei naționale Astana EXPO-2017, Kazahstan; Roland Matzig – arhitect și designer certificat din cadrul RMP architects, Germania; Slawomir Szpunar – arhitect și Director Internaţional Marketing, Saint-Gobain și Leif Andersson – inginer și Manager Internaţional Soluţii şi Inovaţii al Saint-Gobain Isover.

Membrii juriului au declarat că alegerea câștigătorilor s-a dovedit a fi o sarcină dificilă, întrucât toate proiectele au propus abordări creative, susținute de un fundal tehnic solid.

 

România, printre primele trei echipe din cele 22 înscrise în concurs

Echipa desemnată câștigătoare este formată din Hagai Ben Naim, Wenxin Nan și Marcia Kurbrusly, studenți la Școala Superioară de Arhitectură Paris Malaquais din Franța, în timp ce locul al doilea a fost ocupat de echipa formată din Zuzana Zelingerova și Marek Novak, de la Universitatea Tehnică din Praga, Cehia, iar locul al treilea a revenit echipei din România, formată din Radu Enea și Claudiu Ungureanu, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

De asemenea, juriul a decis să acorde alte patru premii speciale pentru calitatea proiectelor echipelor formate din Bogush Victoria și Belazorava Veranika de la Universitatea Tehnică din Minsk, Belarus; Anna Hots, Ulyana Prytyka și Lili Rudenko, de la Universitatea Tehnică din Lvov, Ucraina; Heba Nazer, Abril Balbuena și Umer Mahmood de la Universitatea Nottingham din Marea Britanie, respectiv lui Anton Fedyanin, student al Universității Tehnice din Almaty, Kazahstan.

Participanților la ediția din acest an a Concursului Casa Multi Confort ISOVER li s-a cerut să prezinte propria viziune pentru o școală dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, care să combine elementele clasice cu facilități moderne de studiu, luând în considerare realitatea existentă în cadrul proiectului „Ecoproject” dezvoltat de autoritățile din Gaziantep, Turcia.

Pentru a pune la dispoziția participanților toată documentația necesară, au fost create website-urile www.isover-students.com și www.isover-constructions.com, care conțin informații despre sarcinile curente, imagini și planuri pentru ediția de anul acesta, dar și din edițiile anterioare, respectiv o bază de date cu detalii despre construcții, în format CAD, precum și diverse broșuri necesare pentru realizarea proiectelor.

Concursul a început cu deschiderea expoziției de postere, ce le-a oferit participanților și membrilor juriului o primă ocazie de a vedea toate proiectele propuse. În cea de-a doua zi, fiecare echipă participantă a avut ocazia de a prezenta design-ul și ideile sale în fața juriului, a celorlalți participanți, precum și în fața prietenilor și colegilor, care i-au putut urmări online, întrucât evenimentul a fost transmis live. Cea de-a treia zi a fost rezervată pentru un tur ghidat al Bucureștiului, urmat de ceremonia de premiere.

Lansarea Concursului pentru Studenți Casa Multi Confort ISOVER 2015 va avea loc la începutul lunii august. Pentru a afla mai multe informații despre competiția ISOVER puteți accesa site-urile www.isover.ro sau www.isover-students.com.

Isover_Proiect_Romania_2014

__________

Isover, parte a grupului Saint-Gobain, este liderul mondial al pieţei materialelor de izolaţie, oferind o gamă extinsă de produse din următoarele categorii: vată minerală de sticlă, vată minerală bazaltică, polistiren extrudat şi membrane barieră împotriva vaporilor.

Compania a intrat pe piaţa din România încă din anul 1999. În 2005, Isover a preluat compania DBW România, cel mai mare producător de vată minerală bazaltică din România la acea data. În 2007, compania a inaugurat noua linie de vată minerală de sticlă la Ploieşti. Aceasta a fost o premieră pe plan local, fiind prima fabrică ce a transformat România din importator exclusiv în producător şi exportator.

Fabrica din România reprezintă unul dintre principalele centre de producţie ale grupului din Europa, având o capacitate de producţie de 20.000 de tone de vată minerală de sticlă şi 6.500 de tone de vată minerală bazaltică.

_________________

Cu o îndelungată istorie la nivel internaţional, începută în Franţa în anul 1665, Grupul Saint-Gobain este liderul mondial în domeniul Habitat-ului şi al materialelor de construcţii, oferind soluţii inovatoare provocărilor critice ale prezentului: dezvoltare economică durabilă, eficienţă energetică şi protecţia mediului înconjurător.

Grupul operează în 64 de ţări şi numără peste 190.000 de angajaţi la nivel mondial. În 2013 vânzarile Saint-Gobain s-au ridicat la 42 miliarde de Euro. Inovaţia se află în centrul strategiei de dezvoltare a Grupului, care a fost inclus de Thomson Reuters printre cele mai inovatoare 100 de companii din lume. Bugetul destinat cercetării şi dezvoltării a atins în 2013 valoarea de 430 de milioane de euro.

Saint-Gobain este lider mondial, sau european, în toate domeniile sale de activitate.

În România, Saint-Gobain grupează patru societăţi (Saint-Gobain Construction Products cu diviziile Isover, PAM, Rigips şi Weber; Saint-Gobain Glass Romania cu diviziile Glass şi Abrazivi; MTI Impex Braşov şi Brodrene Dahl) cu circa 1100 de angajaţi şi operează douăsprezece unităţi de producţie în opt situri industriale localizate în Braşov, Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava.

 

# # #

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte şi:

Renovarea completă a unei căsuțe vechi de 50 de ani

Renovarea completă a unei căsuțe vechi de mai bine de 50 de ani nu este …