Reparații de ultim moment, cu efect maxim, înainte de sărbători

instalare baterie sanitara
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Există o serie de lucruri în casa care se defectează sau se uzează în timp și pe care nu le înlocuiești pe loc, considerând că nu sunt urgențe, dar care devin extrem de deranjante înainte de sărbători importante sau când trebuie să primești oaspeți.

Motivele fiecărei familii sunt diferite pentru alegerea perioadei pentru reparații de ultim moment și retușuri, dar cum acestea se impun înainte de a începe o perioadă festivă, iată mai jos o listă de lucruri pe care să le verifici. Repararea sau retușarea lor aduce un aer proaspăt în casă și dă o senzație de bine și de siguranță, că poți face față la orice.

Reglaje la tâmplăria de aluminiu

Chiar dacă profilele de PVC sau aluminiu nu își modifică forma sau îmbinările, elementele vulnerabile ale tâmplăriei sunt feroneria și garniturile de cauciuc. Feroneria se poate regla în câteva minute de către un meșter priceput, și tot el îți poate schimba și garniturile de etanșare.

Aceste operațiuni simple fac ferestrele de termopan să se închidă mai bine și micii curenți neplăcuți de aer și zgomotele să fie ținute departe.

instalare baterie sanitara

Schimbat baterii sanitare

O baterie care curge din cauza unei garnituri sau a unui cartuș crăpat face mult rău în jur. Mineralele din apă se depun în timp în jurul corpului bateriei, iar prin oxidare se îngălbenesc și devin din ce în ce mai inestetice. Un anticalcar bun și puțină muncă poate îndepărta petele, iar înlocuitul cartușului sau al bateriei oprește scurgerile viitoare de apă.

reparatii de ultim moment, inlocuire onglinda la baie

În baie: înlocuiește izolațiile de silicon, ocupă-te de oglindă, de polițe și petele de mucegai

Izolațiile de silicon sanitar din jurul căzii au tendința de a se înnegri pe margine de la murdărie și mucegai și încep să se desprindă. Prin simpla lor înlocuire cu silicon sanitar proaspăt schimbi complet imaginea căzii. Siliconul e greu de îndepărtat, așa că poți folosi această soluție pentru îndepărtat silicon.

Oglinda e crăpată, prea pătată sau pur și simplu demodată? Găsești oglinzi de baie de prețuri foarte bune aici. Iar dacă tot schimbi oglinda, este un moment bun să înlocuiești și polița cu una nouă sau cu alte sisteme de susținere a periuțelor, cremelor, etc.

Mucegai se adună și pe rosturile dintre plăcile cermice, așa că freacă temeinic cu o perie și folosește soluții antimucegai. Pentru soluții mai profunde și cu efecte de durată, te poți gândi la sigilarea rosturilor cu un lac special de sigilare a rosturilor, care împiedică pătrunderea apei și formarea mucegaiurilor din cauza umezelii acumulate astfel.

Verificat și curățat electrocasnicele

Frigiderul, cuptorul, plita, cuptorul cu microunde merită o inspecție amănunțită și curățarea tuturor colțurilor, rafturilor și sertarelor.

Știi că în noiembrie-decembrie de fac cele mai multe reparații de aspiratoare, se completează piese la mașini de tocat sau se înlocuiesc electrocasnicele prea vechi? Fie pentru că anul nou trebuie să ne prindă într-o postură bună, fie pentru că vin primele de final de an, dar și o mulțime de musafiri, e momentul să te ocupi temeinic de ele.

schimbat becuri

Să fie lumină!

Schimbă sau completează corpurile de iluminat și becurile defecte de peste tot. Lumina oferă o imagine primitoate atât la interior cât și la exterior și chiar dacă nu îți plac luminile colorate în mod deosebit, folosește-te de acest prilej pentru a îmbogăți colecția der corpuri de iluminat.

Înlocuiește plăcile de parchet deterioarate

Din diferite cauze, dar mai ales din cauza umezelii, plăcile din parchet se deteriorează: treptat stratul de suprafață din zona îmbinărilor se ridică ușor și dispare aspectul general plăcut al pardoselii, iar în timp acele margini se erodeaza mai tare, albindu-se și tocindu-se, stricând și mai tare aspectul general al camerei.

Este posibil ca simpla înlocuire a plăcilor deterioarate de parchet să rezolve problema, așa că vezi ghidul de aici, cu condiția să fi păstrat câteva plăci din setul inițial!

vopsire peretiPereți îngălbeniți sau pătați ușor – văruire sau spălare

Pereții îngălbeniți se pot reîmprospătă uneori printr-o simplă frecare cu un burete ud. Această operațiune îndepărtează murdăria superficială, praful și o parte din grăsimi.

Dacă problemele persistă, te poți gândi să aplici și un strat proaspăt de var – e rapid și ieftin.

cum se desfunda cada de la baieDesfundă țevile

Apa din cadă sau din chiuvetă s-a scurs mai greu în ultima perioadă? E semn că un ghem de păr și probabil scame și săpun blochează parțial scurgerile spre canalizare, așa că, pentru a evita situațiile neplăcute de sărbători, ar fi indicat să te ocupi de problema aceasta. Vezi:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.