Renovari: o casa cu un singur nivel, cu biroul proprietarului incorporat

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Casa a fost construita in 1951, intr-o formula tipica pentru perioada respectiva in Israel, dar pe masura ce familia s-a marit, i-au fost adaugate noi incaperi. In 2014 la fost reamenajata de arhitectul Rotem Guy, iar dorinta noilor propriectari a fost de a pastra cat mai multe elemente din trecut, dar in acelasi timp de fie incorporate in amenajare ocupatiile lor (bucatar si designer) si stilul de viata corespunzator unui birou.

Astfel, pe masura ce vechea structura fost scoasa la lumina, au aparut elementele istorice care dau personalizate casei si care au fost incorporate in noul design: structura de lemn a podului vechii case, vizibila acum in living si rafturile de lemn.

Casa este strabatuta din fata pana in spate de un culoar deshis, marcat doar de covorul de placi ceramice. Spatiile de zi, inclusiv bucataria sunt deschise unele spre altele, sau au posibilitatea de a fi deschise, prin pereti culisanti.

casa_cu_un_singur_nivel_culoar2

casa_cu_un_nivel_culoar_spate

Intrarea in casa este flancata pe partea dreapta de birou, iar pe stanga de o terasa ce se poate deschide prin peretii culisanti spre living, intreaga zona fiind destinata interactiunii cu publicul larg, clientii.

casa_cu_un_nivel_birou

casa_cu_un_nivel_hol_birou

Inaintand in zona mai intima a casei, pe partea dreapta se afla bucataria, care pe langa spatiul compact de langa perete, mai dispune si de o insula de gatit, prelungita cu spatiu pentru mic dejun si se uneste in mod firesc cu spatiul de luat masa. Pe aceeasi parte, dar in partea din spate si inchis de data aceasta, se afla dormitorul cuplului.

casa_cu_un_nivel_bucatarie2

casa_cu_un_nivel_loc_masa

casa_cu_un_nivel_bucatarie1

casa_cu_un_nivel_dormitor

Pe partea cealalta a culoarului, livingul se afla „spate in spate” cu terasa acoperita pozitionata vis a vis de birou si este separat de aceasta printr-un perete culisant de sticla, dotat si cu rulou pentru umbrire sau pentru pastrarea intimitatii, dupa caz. Pe aceesi parte se mai afla inca o camera inchisa, la dispozitia cuplului.

casa_cu_un_nivel_living2

casa_cu_un_nivel_living1

casa_cu_un_nivel_living

casa_cu_un_nivel_living_si_terasa

Lumina este elementul cheie in aceasta casa cu un singur nivel si exista din abundenta, spatiile vitrate fiind generoase atat spre exterior, cat si la interior – separatia dintre living si terasa interioara. Pe langa lumina, culorile vii, formele moderne, cu accente industriale, decoratiunile cu tenta folclorica, covoarele lucrate manual conservarea elementelelor din trecut si structura simpla, dau unicitate casei.

casa_cu_un_nivel_Plan

Alte proiecte de case cu un singur nivel:

[divider]

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!