Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Renovari: cum poti transforma un spatiu atipic de 50 mp intr-un apartament comod

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Este un spatiu atipic pentru ca este un fost atelier cu inaltime de peste 5 metri, tavan inclinat si 2 nivele la parter, situat in Paris, care arata initial asa.

apartament_Paris_renovare_initial

Din atipic, arhitectii de la NZI Architectes l-au tranformat intr-un apartament comod pentru doi, cu dormitorul suspendat intr-un pod (loft) creat special pentru a valorifica inaltimea apartamentului in favoarea locatarilor.

apartament_Paris_renovare_bucatarie_etaj

Diferenta de nivel de la parter, marcata de 2 trepte, a fost folosita inteligent pentru a separa bucataria si locul de luat masa de living, iar masa este amplasata astfel incat treapa de sus se poate folosi drept banca.

apartament_Paris_renovare_parter1

Culoarea alba aplicata pe pereti, plus lumina naturala din belsug, scot in evidenta atat culorile naturale ale pietrelor si caramizilor din zona de zi, unde au fost lasate expuse pentru a crea un efect industrial, cat si lemnul si piatra slefuite folosite la mobilier si blatul din bucatarie.

apartament_Paris_renovare_parter2

apartament_Paris_renovare_parter1

apartament_Paris_renovare_parter3

Blatul de lucru din bucatarie are o zona extensibila pentru mic dejun sau cina informala, iar dulapurile si rafturile aferente bucatariei sunt inglobate in scarile care duc in dormitor. Restul depozitarilor din casa si baia sunt intr-o zona separata, in care se intra pe usa alba din spatele bucatariei.

apartament_Paris_renovare_parter5

apartament_Paris_renovare_parter4

Inaltimea atipica a fostului atelier, precum si structura existenta de barne de lemn au fost folosite pentru a delimita aria dormitorului din pod. Acesta este construit peste jumatate din suprafata parterului- mai precis jumtatea cu bucataria si locul de luat masa, pe o structura metalica nou adaugata. Spre deosebire de majoritatea dormitoarelor suspendate (loft), care sunt deschis catre spatiul de dedesubt, acesta are pereti de sticla pentru a beneficia de lumina naturala, dar si pentru a tine afara zgomotele si mirosurile din zona de zi de la parter.

apartament_Paris_renovare_structura_loft

apartament_Paris_renovare_loft

Structura apartamentului, precum si imprejurimile si fatada sunt mai jos.apartament_Paris_renovare_plan_parter apartament_Paris_renovare_plan_dormitor_suspendat apartament_Paris_renovare_plan_elevatie apartament_Paris_renovare_plan_fatada apartament_Paris_renovare_strada

apartament_Paris_renovare_fatada

Ti se pare util acest articol? Lasa un comentariu mai jos.

[divider]

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.