Renovarea unei cladiri din Centrul Vechi cu piatra naturala

Renovarea unei cladiri din Centrul Vechi cu piatra naturala

In aceasta lucrare din Centrul Vechi (Selari, nr. 12)domina eleganta pietrei naturale: fatada din marmura este continuata de casa a scarilor din granit si scara interioara din travertin, punctul final constituindu-l blatul din marmura Rainforest Green.

Marmura de fatada, Crema Nova, isi vadeste frumusetea atat de aproape, de la cativa centimetri distanta (se pot observa prelucrarile cant, semibaston, baston si detaliile de retragere atent excutate, potrivite cu coloanele drepte), cat si in perspectiva. Fiind o piatra naturala cu un indice de refractie scazut, marmura permite razelor soarelui sa patrunda prin ea, in acest caz dand atat o senzatie de profunzime a coloritului, cat si o reflexie spectaculoasa in zilele insorite.

algabeth_selari_fatada

Scara interioara este placata cu travertin Crema (treapta) si travertin Noche (contratreapta), culorile calde ale acesteia fiind completate de frumoasa lucratura a balustradei in stil Rococo, cu o patina perfect asortata ambientului.

algabeth_selari_scara_interioara

Vedeta este blatul din marmura Rainforest Green, care, privit de aproape, releva detaliile coloristice deosebite ale marmurei. Gama Rainforest Green ofera una dintre cele mai versatile culori, mai putin obisnuite pentru marmura: verdele de baza se amesteca cu cenusiu si ocru, cu nuante ale pamantului care sunt luminate in profunzime de lumina discreta a becurilor. Sau isi arata adevarata nuanta la lumina zilei, in spatiul de langa geam, surprinzand prin puritatea culorii, cu vinificatii translucide.

Algabeth_selari_blat_marmura[divider]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.