Renovarea unei băi mici de 4.6 mp: structură identică, imagine complet diferită

Renovarea unei băi mici, mai ales într-o clădire veche, este o provocare, și în goana după spațiu, unul dintre elementele la care se renunță adesea este cada, fiind înlocuită cel mai adesea cu o cabină de duș. Este o soluție viabilă, dar nu atunci când obiceiurile unei părți a familiei includ băi prelungite.

În acest exemplu este vorba despre o baie completă de 4.6 mp, cu cadă, duș, toaletă, lavoar și fereastră deasupra căzii, iar cele 2 locatare, mamă și fiică, au obiceiuri diferite, așa că s-a impus păstrarea căzii. Dacă vă uitați la imaginea de dinainte și după, observați că schimbarea este radicală și totuși încăperea are toate elementele unei băi complete, plus eleganța și simplitatea unui spațiu modern și luminos.

Zona cazii, inainte de renovare.Sursa imagine: Kate Dickson Design, via Houzz.com

Structură identică, imagine complet diferită

Combinația cadă-duș nu ne este deloc străină majorității dintre noi, dar această renovarea îți arată cum se poate face o renovare schimbând imaginea, dar păstrând structura. Cada, chiuveta, chiar și dușul, se află pe același poziții ca și cele inițiale, dar câteva detalii dau eleganță deosebită și creează impresia de spațiu mult mai mare.

Dușul cu cordon flexibil a fost înlocuit cu unul cu bară fixă și cu un cap de duș mare, modern. În felul acesta afluxul de apă este confortabil, fără că vreun fel de furtun să te încurce în timpul băii.

Cosmeticele stau de obicei pe marginea căzii, sau pe tot felul de răftulețe precare, ce se umplu rapid de stropi și de pe care pot aluneca la orice atingere. Designerul a optat aici pentru o nișă elegantă în care se pot depozita cosmetice și ustensile. Tot pentru depozitare este folosită și marginea ferestrei care în acest caz nu se deschide.

Zona cazii, dupa renovare. Sursa imagine: Kate Dickson Design, via Houzz.com

Pardoseală din plăci hidraulice

Placarea pentru pardoseală a fost primul lucru ales de client și designer. Au ales plăci hidraulice, care pe lângă designul cu arabescuri orientale și simetria odihnitoare, mai aduc o serie de avantaje: sunt din ciment colorat în masă, rezistă perfect în mediul med și sunt antiderapante.

Majoritatea plăcilor hidraulice au un design atât de plăcut și captivant încât umplu orice spațiu de  culoare și dinamism. Aici, odată ce au fost alese, designerul și clientele au stabilit ușor detaliile pentru restul băii.

Zona toaletei, inainte de renovare. Sursa imagine: Kate Dickson Design, via Houzz.com
Zona toaletei, dupa renovare. Sursa imagine: Kate Dickson Design, via Houzz.com

Mult alb, linii simple și sticlă

La o pardoaseala cu atâta personalitate nu puteau adaugă detalii prea stridente, așa că pentru pereți și separații s-a mers pe alb și sticlă.

Pentru pereți, s-a ales faianța albă subway. Oglinzile ce placheaza dulăpioarele multiplică minunat lumina naturală.

Și pentru că vorbim despre o baie completă – toaletă + zonă de duș/baie – s-a optat pentru o separație a celor 2 zone. În locul clasicei perdele de duș, care într-un spațiu atât de mic ar fi avut efectul unui perete și ar fi blocat lumina naturală complet, s-a optat pentru un “perete” și o ușă din sticlă. Acestea închid spațiul de baie la nevoie, dar nici un moment nu obturează lumina naturală.

Este o renovare cu efecte deosebite, care aduce un spațiu de baie clasic în zona dotărilor moderne și strălucitoare ale anilor noștri.

Sursă imagini: Houzz.com. Fotograf: Naomi Finlay

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.