Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Renovare apartament : spatii private separate simplu si inteligent

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Locatia in sine a apartamentului este minunata: pe coltul unei cladiri, inundat de lumina de la nord si vest prin numeroase ferestre inalte, in cartierul Tribeca, New York. Probabil ca asa a si venit ideea renovarii: pastreaza si valorifica toata aceasta lumina naturala si privelistea oferita de cele 10 ferestre si tine departe de ochii vizitatorilor toata zona de noapte si implicit privata, a proprietarei.

Firma de arhitectura Lynch/Eisinger/Design a inceput prin a demola toti peretii interiori. In spatiul gol, de 84 mp, obtinut au construit apoi o structura speciala din pal, care adaposteste dormitorul si baia proprietarei, separate de spatiul public, de zi, printr-o usa si printr-o perdea.

Pentru a da senzatia de plutire si a permite luminii sa treaca, aceasta “cutie” privata este putin inaltata de la podea si nu atinge tavanul, ci se opreste in apropierea acestuia.

Spatiul public, de zi, este organizat in jurul „cutiei”, astfel: bucataria deshisa este amplasata pe unul din peretii exterior ai cutiei iar vis a vis de ea se afla livingul si locul de luat masa.

Hubert-Street-Residence-LYNCH-EISINGER-DESIGN-1

Celalalt perete fara ferestre al livingului este dublat de o structura care adaposteste diverse depozitari,  biroul si camera de oaspeti, acestea din urma mascate, pe rand, de o mare usa batanta.

Cand este deschis biroul, usa acopera “camera de oaspeti”, iar cand aceasta din urma trebuie folosita, usa acopera biroul, sau formeaza un paravan  ce asigura intimitate fata de restul incaperii. Camera de oaspeti este la fel de interesanta ca si restul amenajarii: un pat rabatabil, vizibil numai daca si cand trebuie.

Hubert-Street-Residence-LYNCH-EISINGER-DESIGN-3 Hubert-Street-Residence-LYNCH-EISINGER-DESIGN-4 Hubert-Street-Residence-LYNCH-EISINGER-DESIGN-5

Un alt perete exterior al cutiei se constituie in delimitarea holului de intrare in apartament si al baii pentru oaspeti. Odata intrat in apartament, trecerea spre zona de zi se face prin fata dormitorului locatarei, dar intimitatea este mentinuta, la nevoie, cu o draperie groasa.

Hubert-Street-Residence-LYNCH-EISINGER-DESIGN-6 Hubert-Street-Residence-LYNCH-EISINGER-DESIGN-7 Hubert-Street-Residence-LYNCH-EISINGER-DESIGN-9

Lumina care inunda apartamentul este pusa in valoare de mobilierul alb si de dusumelele in nuanta deschisa. Structura apartamentului arata astfel:

Hubert-Street-Residence-LYNCH-EISINGER-DESIGN-11

 

Ideea de casa in casa este din ce in ce mai folosita in proiectele de renovari si constructii. Pe site-ul nostru o mai gasiti in aceste proiecte:

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.