Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Remediu impotriva caldurii: pereti eficienti energetic

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Odata cu vara vin caldurile toride cand parca nici aparatul de aer conditionat nu mai face fata. Facturile la electricitate cresc simtitor, impreuna cu temperatura de afara.

Ce putem face pentru a scadea costurile? Putem inchide aerul conditionat insa asta nu este o solutie. Sunt cateva trucuri care ajuta la mentinerea unei temperaturi cat de cat constante. Spre exemplu este important sa tinem ferestrele inchise ziua, mai ales cand este foarte cald, si sa aerim noaptea. Ziua este preferabil chiar sa acoperim ferestrele cu jaluzele, cu draperii sau cu obloane pentru ca razele soarelui sa patrunda cat mai putin in casa. Pardoselile reci (de gresie, de marmura) sunt de asemenea utile.

Beneficii importante pe partea de termoizolare ofera insa materialele de constructie. Pentru cei care se gandesc sa construiasca o casa, este util de stiut ca cel mai bine protejeaza interiorul de temperaturile extreme de afara peretii construiti din materiale eficiente energetic.

Spre exemplu, BCA-ul este unul dintre cele mai eficiente energetic materiale de constructie. In Romania, cea mai mica valoare a conductivitatii termice (λ10 sec = 0.09 W/mK) intre produsele de zidarie o are Ytong A+, un BCA cu caracteristici tehnice avansate, ce ofera o remarcabila termoizolare a anvelopei cladirii. Iar asta inseamna ca in perioadele cu temperatura extrema (atat vara cat si iarna) peretii astfel construiti mentin temperatura constanta, amortizand variatiile din exterior. In plus, produsul este unul mineral si ecologic ce se remarca printr-o densitate de doar 400 kg/m3 si o rezistenta la foc, clasa A1. De asemenea, peretii realizati cu Ytong A+ permit trecerea vaporilor, absorb excesul de umiditate si echilibreaza microclimatul.

Ytong_remediu_impotriva_caldurii

“In acest moment, la nivel european, aproape 40% din energie este consumata pentru climatizarea cladirilor, ceea ce inseamna ca este suficient sa folosim materiale de constructie de calitate superioara pentru a face reduceri semnificative la costurile de mentenanta a locuintei. Vara factura de electricitate este mai mica iar iarna, cea de gaze.” subliniaza Mircea Sibana, specialist Ytong.

Asadar, pentru a mentine confortul in casa in perioadele cu temperaturi extreme exista solutiile de climatizare si exista mici trucuri care ajuta. Cea mai buna optiune este sa construim, inca de la inceput, case eficiente energetic.

Articol realizat cu sprijinul Ytong.

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.