Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Remarcabile obiective turistice la primul eveniment de landscape architecture din Romania

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Piata Sowwah, Parcul Fengming Mountain, Place de la Republique sunt trei mari proiecte internationale de landscape architecture care aduc un plus semnificativ de inovatie si atractivitate cunoscutelor destinatii turistice din Emiratele Arabe Unite, Franta si China.

Anul acesta, in iunie, la Bucuresti, in cadrul Expoconferintei de Arhitectura LAUD, vor fi prezentate cele trei proiecte spectaculoase semnate de biroul Martha Schwartz Partners:

Piata Sowwah este un spatiu urban cu insemnatate locala de pe insula Al Maryah ce ofera un refugiu verde in mijlocul noului centru financiar si comercial din Abu Dhabi. Sursa de inspiratie pentru aceasta piata a fost derivata din natura si cultura inerenta a Peninsulei Arabice: dune, sisteme de irigatii traditionale (Falaj), oaza, textile Bedouin si garduri vii populare in Emiratele Arabe Unite, amintind de gradinile chateau frantuzesti din perioada baroca.

LAUD_Sowwah_Square

Parcul Fengming Mountain, din China, este o adevarata arta geometrica. Viziunea parcului a fost inspirata de peisajele, climatul si cultura unica din Chongqing: ceata si ploaie, munti si vai, rauri si terase. Pavilioane concepute pentru a reflecta muntii mistici din regiune sunt pozitionati strategic de-a lungul pietei, conducand pietonii in josul “muntelui”, in zona Centrului de vanzari. Pavilioanele ofera, de asemenea, umbra si destindere pe timpul calatoriei. Prezenta apei este o parte importanta a experientei din Chongqing si este exprimata ca o “curgere” a apei din piata de sosirea catre centrul de vanzari, folosind o varietate de efecte prin canale, piscine si jeturi de apa.

LAUD_Fengming_Mountain

Place de la Republique, din Franta, a fost recent coplesita de necesitatile de mobilitate urbana moderna. In fiecare zi, piata gazduieste peste 114000 de navetisti in spatiul de metrou si un amalgam de autobuze turistice, taxiuri parcate, biciclisti, trafic auto. Place de la République este un nou centru de atractie, un spatiu de intalnire si dialog. Doua terase incorporate in continuitatea pietei ii incurajeaza pe oameni sa ia loc si sa se relaxeze. Partea de sud-vest a pietei gazduieste un pavilion de 162 m2, proiectat de TVK, o cladire unica, imprejmuita de geamuri pentru a pastra o impresie de continuitate a acestui spatiu singular. Place de la République este in prezent cea mai mare piata pietonala din Paris.

LAUD_Place_de_la_Republique

Markus Jatsch este arhitect si urbanist, membru al Institutului Regal al Arhitectilor Britanici si al Societatii Regale pentru incurajarea Artelor, Industriilor si Comertului.

“Sunt extrem de incantat de faptul ca profesia de landscape architect va obtine in sfarsit recunoasterea de care avea nevoie in Romania cu prilejul viitoarei conferinte LAUD. Sunt foarte bucuros sa vorbesc la acest eveniment despre Martha Schwartz Partners si abordarea noastra ampla de arhitectura peisagistica si urbanism. Designul trebuie sa fie apreciat ca un factor crucial in dezvoltarea durabila. Prin design, putem crea un ‘sense of place’, un sentiment de apartenenta, individualitate. Prin design le putem da posibilitatea oamenilor de a crea o conexiune emotionala cu un spatiu prin impregnarea acestuia cu personalitate, identitate, individualitate si unicitate”, a precizat arhitectul Markus Jatsch.

La LAUD 2014, alaturi de Markus Jatsch participa arhitecti din tara si din strainatate, care au semnat proiecte de landscape architecture premiate in ultimul an in cadrul concursurilor internationale de arhitectura.

Expoconferinta de Arhitectura LAUD face parte din seria expoconferintelor internationale de arhitectura si antreprenoriat organizate de ABplus Events, alaturi de INGLASS, GIS, RIFF si CONTRACTOR.

Data, locatia: 3 iunie 2014, Bucuresti
Structura evenimentului: expoconferinta – sesiuni plenare, workshop-uri specializate, expozitie tematica
Organizatori: ABplus Events, Ordinul Arhitectilor din Romania
Parteneri Institutionali: Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Asociatia Peisagistilor din Romania si  Asociatia Antreprenorilor de Peisagistica din Romania
Partener media principa: Igloo
Partener de comunicare: Zeppelin
Partener Media Online: Spatiul Construit
Parteneri media: Arhitectura, Arhitext, Roarhitect, Inspirationist, Pardoseli, Spa Magazin, Mansarde si Acoperisuri, Proiect Casa, Archilovers, World Architecture, e-architect.
Website: www.laud.ro
Contact: laud@abplusevents.com

 

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.