Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Reducerea zgomotelor din apartament

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Nivelul de zgomot din apartament are o importanta deosebita asupra confortulu pe care il simtim in propria noastra casa. Auzim destul de des plangeri despre muzica prea tare, vorbitul prea tare, telefoane si televizoare cu volumul la maxim, izbituri de usi, mers prea apasat sau pe tocuri, copii mici, zgomotul strazii, etc.

La randul nostru, fiecare ne-am stabilit un anume nivel acceptabil de zgomot, ca urmare a traiului in mediul urban. Desi de multe ori nivelul de zgomot depaseste acest nivel acceptat, exista metode de a imbunatati confortul acustic.

Nivelul de zgomot dintr-o cladire depinde de mai multi factori

 • Sistemul constructiv si materialele folosite la constructia cladirii
 • Cat de puternic este zgomotul
 • Toleranta fiecarei persoane la zgomot
 • Momentul din zi in care se produce zgomotul. De exemplu, anumite zgomote provenite de la vecinii nostri sau din strada pot fi tolerate in timp ce ne uitam la televizor, dar devin intolerabile atunci cand inchidem televizorul si vrem sa dormim.
 • Frecventa sunetului. Un sunet cu frecventa joasa este perceput mult mai acut decat unul cu frecventa inalta – din aceasta cauza basul unei combine stereo ni se pare intolerabil atunci cand vrem sa ne odihnim.

Va vom oferi in continuare cateva informatii de baza despre tipurile de zgomote care exista si despre metodele de a imbunatati nivelul de liniste din apartamentul propriu.

1.  Despre sunet

In ideea de a intelege cum se propaga sunetul printr-o cladire de apartamente, este util sa avem cateva notiuni de baza despre mecanica sunetului. Sunetul, odata produs, se propaga cu usurinta prin orice fel de materie: aer, apa sau obiecte solide. Imediat ce vibratiile produse de sunet incep sa se propage prin aer, incepem sa auzim respectivul sunet. Zgomotul este pur si simplu un sunet foarte puternic si greu de suportat.

Presiunea exercitata de un o vibratie a sunetului asupra unei suprafete, se masoara in decibeli. Cu cat vibratiile produse de sursa sunt mai puternice, cu atat presiunea exercitata de sunet este mai puternica si deci zgomotul percept de ureche este mai puternic.

Urechea umana nu poate detecta diferente mici intrenivelurile de zgomot, dar majoritate aoamenilor percept o diferenta de mai mult de 3 decibeli. O crestere a nivelului de zgomot cu 10 decibeli este perceputa ca o dublare a zgomotului.

Niveluri de zgomot

 • Decolare avion, foc de arma – 120 dB sau mai mul
 • Concert rock, sistem home theatre, drujba 100 – 120 dB
 • Motor de camion sau motocicleta  – 80 – 100 dB
 • Radio sau televizor 70 – 90 dB
 • Vocea umana normala la distanta de 1 metru 55 – 60 dB
 • Zgomot de fond la birou, ploaia 35 – 40 dB
 • Casa fara aparatura mergand 25 – 35 dB
 • Insecta la 1 metru 15 – 25 dB

         2. Tipuri de zgomot

Zgomotul aerian – ajunge la urechile noastre prin usi, crapaturi, ferestre, pardoseli si pereti de la surse pecum vocea umana, echipament audio si trafic stradal.

Nivelul de zgomot admis a se propaga prin structura unei cladiri este reglementat prin Normativul privind Protectia la Zgomot, emis de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si are la baza Directiva Consiliului Europei nr.89/106/CEE, care spune: Construcţia trebuie proiectată şi executată astfel încât zgomotul perceput de utilizatori sau persoanele aflate în apropiere să fie menţinut la un nivel care să nu afecteze sănătatea acestora şi să le permită să doarmă, să se odihnească şi să lucreze în condiţii satisfăcătoare.

Izolarea la zgomot aerian presupune ca elementele separatoare intre apartamente sa reduca transmisia zgomotului aerian intre cele 2 spatii pe care le separa. Reducerea trebuie sa fie efectiva in ambele sensuri.

Zgomotul de impact

-este zgomotul produs de pasi, scaparea unor obiecte pe jos, manevrari de mobilier, trantirea usilor, etc.

Izolarea la zgomotul de impact este acţiunea prin care se urmăreşte ca nivelul de zgomot datorat unor şocuri de natură mecanică (paşi, obiecte căzute, manevrări de mobilier) asupra ansamblului unui planşeu să se audă pe cât posibil redus atât în spaţiul de sub planşeu cât şi în spaţiile alăturate.

Zgomotul exterior

este o subcategorie a zgomotului aerian si provine de la traficul auto, sirene, activitati de constructii, manifestatii stradale autorizate sau nu, etc.

Potrivit HG nr.321 din 14.04.2005, privind evaluarea si gestionarea zgomotului ambiental, autoritatile locale sunt obligate sa intocmeasca harti de zgomot si sa puna la dispozitia publicului informatiile rezultate in urma intocmirii acestora si sa intocmeasca pe baza acestora planuri de actiunea avand ca scop reducerea zgomotului ambiental.

Aceasta hotarare vizeaza cu precadere nivelurile de zgomot in zonele urbane construite, parcurile si gradinile publice, spatiile deschise, proximitatea unitatilor de invatamant, a spitalelor si alte cladiri sensibile la zgomot.

        3. Rezolvarea problemelor de zgomot in interiorul apartamentelor

Exista doua modalitati pentru reducerea zgomotului in interiorul apartamentului nostru:
1. Reducerea zgomotului de la sursa
2. Imbunatatirea barierelor acustice ale cladirii, pentru a reduce zgomtul inainte de a ajunge la noi

         3.1.Reducerea zgomotului la sursa

Zgomotele dintr-un apartament rezulta cu predilectie din 3 surse:
a) Vecini : telefon, muzica, conversatii, activitati zilnice, aparatura, ect
b) Functionalitatea cladirii : ghene de gunoi, ghene de scurgere a apelor folosite, lifturi, instalatii sanitare, instalatii electrice, centrala termica, sistem de aer conditionat.
c) Exterior: trafic auto si pietonal, activitati de constructii.

a) Vecinii – Primul pas in reducerea zgomotului produs de vecini este sa discutati cu ei, sa-i faceti constienti de zgomotele care va deranjeaza si sa agreati un program comun de zgomot-liniste. Eventual identificati si alti vecini deranjati de vecinul turbulent si discutati, calm, cu totii.

Daca discutiile nu au nici un efect, trebuie discutat cu inchirietorul sau administratorul asociatiei de locatari, dupa caz.

Luati in calcul si eliminati fiecare aspect ce produce zgomot fie la dvs, fie la ei:

 • Aparatura electronic
 • Mersul incaltat, in special cu tocuri inalte pe pardoseli goale
 • Scapatul de obiecte pe jos
 • Activitatile / jocul copiilor
 • Nivelul muzicii
 • Petrecerile
 • Stabilirea unui program comun de activitati zgomotoase mcum ar fi curatenia.

Daca discutiile directe sau cele mediate de administratorul cladirii nu dau roade, luati in calcul inclusiv reclamarea pentru tulburarea linii publice in intervalul orar stabilit de lege.

b) Functionarea cladirii

Aparatura si instalatiile care deservesc cladirea pot produce destul de mult zgomot. Impreuna cu inchirietorul sau cu administratorul cladirii, puteti considera una dintre urmatoarele variante:

 • Imbunatatiti izolarea partilor functionale ale cladirii de structura acesteia. Asigurati-va ca motoarele aferente liftului sau usilor de garaj, compresoarele, centralele termice si motoarele instalatiilor de aer conditionat sunt montate in camere speciale sau pe materiale ce absorb vibratiile si sunetele.
 • Toate motoarele si compresoarele trebuie montate departe de spatiile locuibile: pe acoperisuri sau in structuri speciale amenejate la sol.
 • Daca este imposibil sa diminuati fizic sursa zgomotelor, atunci atasati un temporizator, astfel incat aparatul respectiv sa nu functioneze in anumite perioade de timp.
 • Fixati un anumit interval orar pentru utilizarea ghenelor de gunoi, a lifturilor de serviciu si a generatoarelor, de exemplu.
 • Schimbati ventilatoarele din bucatarii si bai cu unele mai silentioase
 • Fixati tevile cu suruburi si material absorbant pentru a reduce vibratiile produse de presiunea apei
 • Puteti consulta un expert si puteti cere un raport de zgomot pentru a sti exact unde puteti interveni in siguranta oentru a reduce zgomotul produs de functionarea cladirii.

Unul dintre cele mai comune moduri in care zgomotul de fond al cladirii patrunde in apartamente este prin jurul tevilor si al spatiilor de trecere a circuitelor electrice.

Ce puteti face:

 • Plasati garnituri de cauciuc in spatele placutelor de protectie a prizelor
 • Prizele si intrerupatoarele nu ar trebui sa fie montate unele in spatele celorlalte pe acelasi perete. Daca sunt plasate astfel, mutati-le pe cele pe care le aveti in comun cu vecinii pentru a reduce astfel zgomotul patruns in casa prin aceste spatiu
 • Tevile ar trebui izolate de structurile solide cu ajutorul suruburilor si al materialelor izolatoare moi, precum in imaginea e mai jos.
 • Atunci cand bazinul WC-ului s-a umplut si valva de alimentare s-a inchis brusc, sau cand inchidem robinetul sau o parte din calorifere, vibratiile apei oprite brusc se transmit tevilor si acestea produc tot felul de zgomote enervante. Acest fenomen poate fi stopat prin instalarea valve speciale pentru eliberarea presiunii.
 • Usile de garaj sau usa de la intrarea in bloc se pot deschide/inchide si fara zgomot, daca sistemele de rulare si de inchidere au garnituri de cauciuc.

c) Zgomotele din exterior 

Daca zgomotele ce provin din exteriorul cladirii se produc in mod repetat, considerati urmatoarele:

 • Adresati-va in scris Primariei pentru a va informa daca exista regulamente si harti de zgomot, care sunt acelea si cine le aplica, pentru a sti cui va adresati in continuare
 •  Zgomotul din trafic se reduce daca Primaria in colaborare cu Politia Rutiera instaleaza limitatoare de viteza si aplica legea privitoare la acestea (amenzi pentru depasire de viteza) sau aplica „cocoase” pe sosea pentru incetinire.
 • Zgomotul produs de persoane turbulente sau care obisnuiesc sa petreaca foarte mult timp in strada, manifestandu-se zgomotos si nepasator fata de altii, se poate reduce prin telefon la numarul de urgenta 112 sau la Politia Locala pentru raportarea cazului de tulburare a linistii publice, daca aceste lucruri se petrec in intervalul orar 22:00 – 08:00. Daca se petrec in afara acestui interval orar, poate fi sesizata in scris Politia si Primaria pentru a lua masuri de limitare a acestui tip de manifestari prin masuri de tip iluminat suplimentar, patrulari regulate ale fortelor de ordine, etc.

       3.2.Imbunatatirea barierelor acustice ale cladirii

Daca exteriorul poate fi influentat putin sau deloc, atunci trebuie imbunatatile barierele fonice din interiorul casei dvs.:

 • Mobila abundenta, precum si draperiile si covoarele groase absorb o cantitate apreciabila de zgomot
 • Incheieturile dintre pereti si pardoseli pot fi imperfecte sau acoperite doar superficial cu material de constructii. Calafatuiti zona respectiva cu un amestec de calti de canepa si ciment si zgomotul transmis pe acolo se va reduce considerabil.
 • Reparatiile capitale ale cladirii sau apartamentului pot aduce imbunatatiri de genul: materiale izolatoare plasate in peretii despartitori sau desupra tavanelor false, suplimentarea straturilor de sapa la dusumele sau placarea peretilor cu gips carton, aplicarea gips cartonului pe profile metalice speciale si nu direct pe pereti/tavan/pardoseala existente, pentru a nu se crea astfel punti de transmitere a zgomotelor.
 • Imbunatatirile aduse cladirilor: ferestre noi, termo si hidroizolatiile, acoperis cu sarpanta, pot reduce si ele zgomotele. Astfel, ferestrele trebuie instalate astfel incat sa se deschida in directia opusa zgomotului (daca zgomoul provine din strada si fereastra se deschide tot spre strada, aceasta actioneaza ca o palnie de captare, in loc sa respinga zgomotul); ferestrele cu mai multe foi de sticla oferta protectie fonica ridicata; o alta solutie este instalarea aerului conditionat si deschiderea cat mai rara a ferestrelor.
 • Instalarea unei usi ce izoleaza si fonic la propriul apartament.
 • Utilizarea de materiale de calitate pentru pardosire. Pe langa pardoseala efectiva trebuie folosite obligatoriu materiale speciale, pentru izolatie fonica, asa cum sunt folia de polietilena expandata, polistirenul extrudat sau placile de vata minerala.
 • Apelati la specialisti in fonoizolatii. Exista produse si materiale de constructii special concepute pentru situatii de zgomot si cu siguranta veti gasi solutia potrivita.

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

94 de comentarii la „Reducerea zgomotelor din apartament”

 1. Buna ziua!Stau la etajul 5 intr-un bloc care se afla fix la strada principala, cu 2 benzi pe fiecare sens +tramvai.Tot timpul este foarte mult zgomot, inclusiv noaptea.Ce as putea sa fac?

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Sa montati un geam termopan foarte bun care sa fie sigilat pe margini (de sigilare se va ocupa echipa care monteaza si materialele de izolatie fonica) si sa izolati peretele catre strada cu o structura multistrat formata cu Quash Details de 4 cm, membrana Blocktec 70 adezivata si gips carton acustic.

   Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.
   Radu Alexandrescu
   Specialist acustica
   http://www.details.ro/shop/

   Răspunde
 2. Buna seara,
  Locuiesc la etajul 2, intr-un bloc construit in anii ’70, beton armat. Deasupra mea, apartament inchiriat, studenti straini, ziua dorm, dupamasa si seara muzica tare, noaptea prieteni, tot studenti straini, vorbesc tare, tropaie, trantesc scaune, usi, umbla incaltati pe parchetul gol…
  Am incercat sa discut cu tipul de deasupra, foarte arogant si flegmatic, mi-a spus ca nu e problema lui, ci a mea…
  Proprietarul apartamentului mi-a spus ca vorbit cu ei, si ca nu poate sa le ceara sa nu mearga prin casa…
  Am chemat politia de nenumarate ori, nu se intampla nimic, eventual se linistesc cateva zile si revin la vechile obiceiuri.
  Credeti ca as putea reduce din zgomotele descrise mai sus prin izolarea tavanului?
  Multumesc

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Zgomotele descrise de dvs. (vibratii si zgomote de impact) se izoleaza in proportie de apx. 70% prin izolatia fonica a tavanului. Restul de 30% se transmit prin peretii laterali. Zgomotele aeriene (discutii, tipete, televizor tare etc) se izoleaza in proportie de 90% prin tratamentul tavanului.

   Pentru zgomotele de impact trebuie sa montati amortizoare acustice pentru tavan, placi Quash Details de 4 cm, membrana Blocktec 70 adezivata si placi de gips carton acustic.

   Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.
   Radu Alexandrescu
   Specialist acustica
   http://www.details.ro/shop/

   Răspunde
 3. Buna ziua,
  Locuiesc intr-un bloc constructie noua, 2017, la etajul 2 din 2. Deasupra nu exista placa de beton, ci tavan rigips, vata minerala si niste scanduri (pod). Lasand la o parte toate problemele unei constructii noi, deja aratate mai sus (bocanituri, televizoare, nevoi personale ale vecinilor la ceas de seara), ma confrunt cu o problema peste care nu pot trece. Vecina de vis a vis are un sistem (bas) pe care nu se sfieste sa il foloseasca cand ti e lumea mai draga. Am incercat solutionarea pe cale verbala, fireste nu ai cu cine. Probabil data viitoare voi chema politia. Dar vreau o solutie sa fiu linistita in casa mea la orice ora. Mentionez ca intre dormitorul meu si camera cu bas, sunt baile ambelor apartamente. Sa se auda atat de tare din cauza golului de deasupra? doar rigips? Cum credeti ca pot solutiona aceasta problema? Izolatie de tip camera in camera doar la dormitor? Nefiind placa (tavan) imi garanteaza ca nu se va mai auzi sunetul de bas? chiar vibratia?
  Multumesc!

  Răspunde
  • Buna ziua,
   Din pacate constructiile noi sunt realizate cu foarte putina responsabilitate, spre deloc. Este posibil ca intre dvs. si vecina sa fie caramida pana la tavanul de gips carton si mai sus sa fie gol. Sau chiar gips carton de sus pana jos ca si perete despartitor. Am intalnit doua astfel de cazuri in cartierele de lux, Dorobanti, respectiv Floreasca. Si pe acolo sa se propage mare parte din sunet. Cea mai simpla varianta este analiza locatiei, insa acest lucru presupune ca vecina dvs. sa fie de acord sa dea muzica cu bass tare cand se deplaseaza o echipa acolo. In acest mod putem depista zonele prin care patrunde sunetul. In general problemele de bas se rezolva doar cu structura tip camera in camera. Daca se face structura tip camera in camera nu mai este nevoie de „bunavointa” vecinei pentru teste.

   Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.
   Radu Alexandrescu
   Specialist acustica
   http://www.details.ro/shop/

   Răspunde
 4. Buna ziua, locuiesc la casa si sunt deranjat de latratul cainilor pe care ii are un vecin, pe partea casei in care nu am nici o fereasta, ar trebui sa izolez toti peretii si tavanul ( sper ca nu si podeaua, casa fiind pe un singur nivel) pentru a diminua zgomotul?. Care ar fi cea mai buna solutie de izolare in acest caz? Mentionez ca peretii sunt din caramida si am izolatie exterioara cu polistiren de 5 cm. Va multumesc anticipat pt raspuns!

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Pentru zgomotul descris de dvs. este suficient sa izolati doar peretii comuni cu exteriorul. Latratul cainelui se propaga foarte putin prin tavan. Evident conteaza si cum este construit acel tavan, daca este planseu de beton sau tavan fals de gips carton. Peretii trebuie izolati din pardoseala de beton pana in planseul de beton. O varianta buna de izolatie pentru solicitarea dvs. este sa montati placi Quash Details de 4 cm pe peretii existenti, apoi structura metalica pentru gips carton, iar apoi un strat de membrana Blocktec 70 adezivata cu un strat de gips carton fonic. Membrana se lipeste pe spatele placii de gips carton.

   Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.
   Radu Alexandrescu
   Specialist acustica
   http://www.details.ro/shop/

   Răspunde
 5. Buna ziua!

  Am achizitionat recent un apartament cu 2 camere, la parterul inalt, al unui bloc construit anul trecut, cu 8 etaje. Problema mea este zgomotul de la etajul 1. Au 2 copii mici care alearga toata ziua, sunt constient ( si eu am copii), ca nu poti sa ii legi. As vrea o parere de la dvs. Am vazut pe situl dvs. placi fonoabsorbante decorative Basotect, pentru izolarea tavanului, daca inteleg bine, acestea trebuie doar lipite pe tavan fara structura si fara finisaje ulterioare. Multumesc!

  Răspunde
  • Buna ziua

   Pentru o fonoizolatie corecta a tavanului, inclusiv cu masurarea nivelului de zgomot si determinarea celor mai bune produse pentru fonoizolare, va sfatuim sa apelati la profesionisti: 0723 773 630 – Radu Alexandrescu.

   Răspunde
 6. Si eu am o problema cu vecinii de la etj 5,eu locuind la etj 4 in bloc de 8 etaje.Problema mea este de 4 ani cand am avut neplaceri create de pustiul lor,fiind adoptat si un tip cu care nici ei nu se intelegeau,recurgand la corectie prin bataie.problema s-a perpetuat cu parintii care fac acelasi lucru pe care il facea nefericitul care -a plecat .Cred ca au un aparat de detectat zgomotele,dar eu sunt singura,pensionara si de cate ori dau drumul la tv,incepe calvarul ,,BATAILOR IN TAVAN,,dar aud f bine si la intensitatea vol la tv zgomotele nu se diminueaza.Am vrut de multe ori sa dialoghez cu ei,dar e imposibil ca nu deschide usa si sunt f buni prieteni cu adm blocului si figureaza pe lista de intretinere cu 2-2,deci cu toate ca sunt prezenti faptic,ei nu figureaza la datorii.Dar acest lucru pt mine conteaza mai putin,pe mine zgomotul fara motiv ma deranjeazaCe credeti ca trebuie sa fac.Sa stiti ca am apelat si la politie,a venit cineva de la politia comunitara ne-a luat declaratii,iar situatia se perpetueaza .e e de facut,multumesc !

  Răspunde
 7. Buna ziua,foarte instructiv articolul.Numai ca nu-mi dau seama ce ar trebui sa fac in situatia mea…La mine in dormitor se aud tevile de la baia vecinilor de deasupra…sau de alaturi.Amandoi spun ca nu e de la ei.Am izolat cei 2 pereti de pe partea baii,cu care se intersecteaza doar intr-un colt al dormitorului,dar degeaba.Peretii sunt izolati cu vata de sticla.Exista ceva ce as mai putea face?Membrana fonoizolanta? Orice,numai sa fie liniste deplina in camera!!

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Din pacate, izolatia fonica cu vata minerala sau bazaltica nu va da niciodata randament dintr-un simplu motiv: aceste doua materiale sunt doar antirezonatoare. Nu influenteaza mai mult de 3-4 dB sunetul transmis printr-un perete. Pentru a putea scapa de zgomote este indicat sa folositi o membrana fonoizolanta de inalta densitate. Membrana Blocktec 70 adezivata poate izola pana la 30 dB intr-un singur strat. O combinate de doua membrane si doua placii de gips carton poate izola pana la 65 dB.
   Ideal ar fi sa masurati intai nivelul de zgomot ca sa stiti exact ce materiale sa montati si in ce cantitate.

   Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.
   Radu Alexandrescu
   Specialist acustica
   http://www.details.ro/shop/

   Răspunde
 8. Buna ziua,
  Am nevoie de ajutorul dvs. caci nu stiu ce as putea sa mai fac pentru a rezolva problema detaliata mai jos.
  Locuim la bloc, intr-un apartament de 2 camere. Fetita mea studiaza pianul la scoala.
  Acasa avem o pianina mecanica pe care studiaza aproape zilnic.
  Proprietarii apartamentului din stanga apartamentului nostru, o familie de pensionari (pe palier sunt 3 apartamente, al nostru este cel din mijloc) sunt deranjati de zgomotele pianinei. Precizez ca apartamentul din dreapta nu este locuit. Din pacate, sufrageria, camera unde am amplasat pianina, are peretele comun cu sufrageria familiei de pensionari.
  Ne-au facut scandal, au batut in pereti cu pumnul si inclusiv reclamatie la politie. Am discutat cu ei in mai multe randuri pentru a ajunge la o intelegere, insa nici nu au vrut sa auda de asa ceva. Au spus ca nu este problema lor si nu ii intereseaza cum o rezolvam.
  Am incercat sa reducem volumul pianinei prin plasarea unei benzi de fetru intre ciocanel si coarda, insa vecinii spun ca nu se simte nicio diferenta, desi noi o percepem.
  Am mutat pianina in dormitor, ramanand sufrageria ca si camera de „tampon” intre noi si vecini, insa vecinii sustin acelasi lucru, ca nu se simte nicio diferenta.
  Mentionez faptul ca alti vecini nu s-au plans de zgomotul produs de pianina, insa nu as putea garanta ca nu or fi unii dintre ei iritati.
  Blocul este construit in anii „80 din beton si nu cunosc gradul de izolare din constructie. O izolare fonica a camerei nu este posibila pentru ca sufrageria este de doar 15mp, iar dormitorul si mai mic.
  Va rog sa imi spuneti daca ar fi o solutie sa facem o cutie izolata fonic in care sa bagam, cel putin partial, pianina? Sau ce alte solutii ar mai fi?
  Multumesc anticipat!

  Răspunde
  • Poate o idee mai buna decat izolarea camerei ar fi sa cumparati un pian electronic ieftin, suficient pentru un incepator, care sa aiba clape ingreunate pentru a fi similar cu al unui pian clasic. In acest mod fiica dumneavoastra ar putea reduce volumul cat de mult doreste, sau ar putea asculta in casti cat de tare vrea, fara ca vecinii sa mai auda ceva.
   Costul unui astfel de pian ar fi cu siguranta mult mai redus decat al izolarii camerei.

   Răspunde
 9. Buna ziua!
  Am si eu o problema legata de zgomotul din bloc. 🙂
  Am cumparat un apartament intr un bloc de 10 etaje, la etajul 8, fara sa imi dau seama ca este situat chiar langa lift si ca ar putea fi probleme legate de zgomot. Blocul este din anul 1972 si liftul este cel initial. Am inteles de la presedintele de bloc ca liftul este verificat si sigur, dar zgomotul produs este atat de puternic, incat produce vibratii. Intrebarea mea este, se poate face ceva la lacasul motorului sau la sursa zgomotului sau .oriunde… numai sa atenueze din huruitul liftului?
  Mentionez ca abia am renovat intreg apartamentul si nu pot re-renova in vederea atenuarii, pe interior, cel putin nu acum.
  Multumesc!

  Răspunde
  • Situatia se poate rezolva in doua variante:

   1) aplicarea amortizoarelor acustice la platforma motorului liftului (desi este putin probabil sa primiti aprobare de la asociatia de locatari sa se intervina asupra liftului)
   2) realizare tip camera in camera pentru spatiul in care doriti sa aveti liniste (se micsoreaza peretii si tavanul cu apx. 10 cm)
   Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.
   Radu Alexandrescu
   Specialist acustica
   http://www.details.ro/shop/

   Răspunde
 10. Bună ziua! Aș avea și eu o întrebare cu privire la zgomotul de impact. Locuiesc la etajul al treilea al unui bloc cu patru etaje, iar vecinul de lângă mine (cu care am un perete în comun) obișnuiește să trântească zilnic canapeaua foarte tare, provocând o zguduire extrem de puternică a podelei din apartamentul meu (în acele momente pare că podeaua se va prăbuși în câteva clipe). De asemenea, copiii lui obișnuiesc să alerge, provocând același tip de zguduire a podelei și sunt îngrijorat cu privire la faptul că toate aceste lovituri repetate ar putea să slăbească structura podelei mele. Nu am întâlnit un asemenea fenomen în niciunul din apartamentele în care am locuit și aș dori să vă întreb dacă această zguduire este rezultatul unei greșeli de construcție sau a slăbirii structurii de rezistență a clădirii? De asemenea, aș dori să știu dacă se poate face ceva în această privință. Vă mulțumesc!

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Un raspuns la intrebarea dvs. vi se poate da doar in urma unei expertize la locatie. Pot fi ambele variante. In situatia in care este normala transmisia zgomotului de impact atunci se poate realiza pardoseala flotanta pe amortizoare acustice pentru reducerea vibratiilor.

   Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.
   Radu Alexandrescu
   Specialist acustica
   http://www.details.ro/shop/

   Răspunde
 11. Buna ziua,
  Am si eu o problema legata de izolarea fonica a unei usi de interior. Poate vi se pare o gluma, dar va asigur ca nu este. Noi dormim in camera, iar din aceasta camera se intra direct in alta, fara hol. Intre ele este doar o usa simpla, care pare goala pe interior, iar cainele meu sforaie foarte foarte tare!!
  Care ar fi solutia in acest caz?
  Va multumesc!

  Răspunde
 12. Buna seara. va rog sa mi oferiti o solutie. Lucrez in confectii,unde zgomotul de la masini si de la radio-ul care merge non stop tare ma deranjeaza extrem de mult.am discutat de multe ori cu colegele sa dea radio-ul incet,dar nici un rezultat. am incercat sa introduc in urechi dopuri,dar tot aud tare radio-ul.m am gandit sa mi pun casti izolatoare fonic;dar sunt mari si ma ironizeaza colegii. Sigur ca am incercat sa caut job-uri si in alte parti,dar e mai rau sau la fel. Ati putea sa mi dati alte idei? va multumesc

  Răspunde
  • Buna ziua.
   Echipamentele de protectie adecvate sunt de preferat in cazul sectiilor de productie zgomotoase. Daca nu vi le ofera angajatorul, procurati-le singura, indiferent de forma lor. Sanatatea dvs pe termen lung este mai importanta decat parerile colegilor!

   Răspunde
 13. Buna ziua,

  Doresc sa ma mut intr-un apartament nou si avand in vedere ca am avut probleme in vechiul apartament cu zgomotele de impact de la vecini , as dori sa stiu cum as putea sa masor/identific gradul de izolare fonica al noului apartament ? pentru a evita sa ma confrunt din nou cu aceleasi situatii neplacute.

  Multumesc !

  Răspunde
 14. Buna ziua,
  Locuiesc la etajul 8 al unui bloc pe cadre si am mari probleme cu zgomotul produs de vecinii atat de dedesubt, cat si deasupra: muzica tare uneori, dar mai ales un copil care izbeste diverse obiecte prin casa. Practic se aude ca si cum ar bate mingea, si din pacate la ore tarzii. Exista ceva ce as putea face in apartamentul meu pentru a reduce discomfortul?

  Răspunde
 15. Buna ziua. Anul trecut am renovat apartamentul. Daca pana la renovare auzeam zgomote de la vecinul de deasupra dar mai putin, acum dupa renovare este ceva cumplit. Ce anume se aude, pasii vecinilor (vecini care calca foarte apasat), apoi orice se scapa, se tranteste, cred ca au si o haltera pe care cand o pun pe parchet suna de parca explodeaza o bomba, usile trantite., pare ca vorbesc langa mine. Ce pot face? Multumesc!

  Răspunde
 16. Pentru o izolatie a pardoselii impotriva zgomotului de impact, ce presupune adaugarea unei membrane? Cat va fi inaltata pardoseala si se poate pune parchetul direct pe ea? Mentionez ca nu doresc mocheta si as caut eficientizare maxima. Multumesc

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Membrana poate reduce pana la 21 dB zgomot de impact. Se poate monta parchetul direct peste membrana. Grosimea membranei este 3.6 mm. Pentru zgomote de impact mai puternice se poate realiza pardoseala flotanta. Inaltimea 5 cm.

   Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.
   Radu Alexandrescu
   Specialist acustica
   http://www.details.ro/shop/

   Răspunde
 17. Buna ziua!
  Locuiesc la casa, iar dormitorul meu are 3 ferestre mici pe o latura, plus geam si usa mari pe alta latura; problema este ca desi sunt de pvc sunt destul de proaste izolatoare a zgomotelor exterioare (trafic, vecini); usa si geamul mari se pot schimba cu unele mai performante, dar cele 3 ferestre mici nu se pot schimba, asa ca doresc sa le fonoizolez cumva; care varianta ar fi mai buna? pe exterior in grosimea golului m-am gandit sa pun polistiren extrudat de 5 pe care sa il inchid pe contur cu spuma sau alta varianta ar fi tot pe exterior vata minerala de fatade; in fine, o alta varianta ar fi izolarea in grosimea geamului la interior cu placi de spuma, pluta sau burete cofrat; ce parere aveti

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Din pacate niciuna din variantele la care v-ati gandit dvs. nu va da rezultatele dorite. Din cate inteleg dvs. doriti sa ziditi aceste geamuri. Iar in aceasta varianta mai bine le scoateti de tot si completati cu caramida si apoi izolatie.
   Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.
   Radu Alexandrescu
   Specialist acustica
   http://www.details.ro/shop/

   Răspunde
 18. Bună ziua. Locuiesc într-un bloc de apartamente recent construit. Desi pereții sunt din cărămidă, iar podeaua are sapa, folie termoizolanta și parchet, îl aud pe vecinul de sub mine foarte tare. Îl pot auzi chiar și când vorbește normal la telefon, nu mai zic de mers prin casa, alergatul copiilor sau țipete. De asemenea se aude foarte clar și când folosește întrerupătoare.
  Ma gândesc sa izolez macar dormitorul, ce materiale ar trebui sa folosesc? Ar ajunge sa izolez doar podeaua?
  Țin sa menționez ca zgomotele nu sunt puternice, și înțeleg ca de vina este clădirea, de aceeași as opta pentru îmbunătățirea izolației.
  Mulțumesc anticipat.

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Din descrierea dvs. este posibil sa existe viici majore de constructie si spatii goale intre etaje. Trebuie analizata locatia si facute cateva masuratori acustice pentru a putea identifica problema. Daca auziti cand se folosesc intrerupatoarele (sub 50 dB) inseamna ca sunt spatii goale in structura si intai trebuie rezolvata aceasta problema, iar abia apoi se poate pune in discutie sistemul de izolatie fonica.

   Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.
   Radu Alexandrescu
   Specialist acustica
   http://www.details.ro/shop/

   Răspunde
 19. Buna ziua!
  Locuiesc imtr-un bloc de 10 etaje la apartamentul 2 si am probleme cu vecina din laterala al carei tropai se aude ingrozitor de-a lungul intregului apartament iar vecinii de deasupra au momente in care ii tin isonul prin tropaiala sau alergatul copilului in casa.
  Ce mi-ati recomanda pentru o buna izolare si indepartare de zgomotelor care mi fac viata imposibila uneori.
  Multumesc frumos!

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Avand in vedere ca este vorba de zgomote de impact, trebuie folosite amortizoare acustice, membrana Blocktec 70 adezivata, placi Quash Details si gips carton acustic. In acest fel obtineti o izolatie fonica de 75-85%. O izolatie fonica 99% se poate obtine doar daca faceti camera in camera.

   Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.
   Radu Alexandrescu
   Specialist acustica
   http://www.details.ro/shop/

   Răspunde
 20. Locuiesc intr-un bloc care propaga f usor sunetele, iar de cand cu reabilitarea ecoul parca e si mai puternic. As dori sa izolez fonic dormitorul ca sa nu ma mai auda asa de tare vecinul de jos.
  Este suficient sa izolez fonic doar podeaua cu blocktec 70? Mentionez ca mai am in camera si tevi pt calorifer care vin de sus pana jos. Din cate stiu trebuie si alea izolate, nu imi imaginez exact cum. Se imbraca in ceva mai subtire sau se face masca care ocupa mai mult loc?

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Un singur strat de membrana Blocktec 70 adezivata va poate ajuta sa reduceti transmisia zgomotelor cu pana la 39 dB si in medie cu 28 dB. La ora actuala acesta este cel mai performant material de izolatie fonica. Are 7 kg/mp. Aceasta membrana reduce si zgomotele de intensitate medie transmise prin impact. Daca aveti zgomote de impact puternice sau ascultati muzica foarte tare, atunci un singur strat de membrana nu este suficient. In aceasta situatie ar trebui montate doua straturi de membrana sau facuta pardoseala flotanta cu amortizoare acustice, Blocktec 70 si placi Quash Details. Tevile se izoleaza de jur imprejur cu membrana Blocktec 70 si cu placi fonoabsorbante Quash Details, iar apoi se inchid intr-o scafa de gips carton.

   Radu Alexandrescu
   Specialist acustica
   http://www.details.ro/shop/

   Răspunde
 21. Buna seara. Cum pot izola fonic un perete comun cu un vecin? Locuiesc la bloc la mansarda (sunt 3 apartamente); e un bloc nou, peretii sunt din caramida si la exterior rigips.
  Multumesc!

  Răspunde
 22. Buna seara. Am o problema cu vecinul de la etajul 1, eu locuind la parter. Pur si simplu bubuie tavanul la fiecare pas pe care il face. Tavanul este din rigips, iar dansul nu cred ca poarta papuci de casa sau detine vreun covor. Astept sfatul dvs. Multumesc

  Răspunde
  • Buna ziua Andrei,

   Placa de beton transmite vibratiile catre gips carton, iar acesta reactioneaza ca o membrana de difuzor. Cu cat este mai subtire placa, cu atat se aud zgomotele mai tare in gips carton.

   Trebuie sa dai jos toata structura pana la beton. Apoi sa montezi placi Quash Details de 4 cm cu adeziv acustic pe tavan. Trebuie sa montezi din 60 in 60 de cm amortizoare acustice antivibratii, iar apoi sa montezi un strat de membrana Blocktec 70 adezivat cu un strat de gips carton acustic.

   Radu Alexandrescu
   Specialist acustica
   http://www.details.ro/shop/

   Răspunde
 23. Buna seara,
  Problema mea este urmatoarea: locuiesc la etajul 3 al unui bloc care se afla in vecinatatea liniilor de cale ferata. Nu pot sa descriu zgomotul pe care il fac claxoanele locomotivelor. Nu ma deranjeaza zgomotul rotilor pe sine sau vibratiile date de tonajul trenului. Ce solutie s-ar preta la situatia mea? Stau cu chirie si nu pot sa investesc in acest apartament.
  Multumesc foarte mult.

  Răspunde
  • Buna ziua

   Daca aveti ferestre de calitate – cu geam termopan – verificati sa fie inchise bine, atat in parte de sus cat si in partea de jos. Verificati apoi daca exista zone prin care zgomotul poate patrunde fara control – gen aerisiri practicate in perete, dar tineti cont ca nu aveti voie sa acoperiti aerisirea pentru centrala termica, daca aveti asa ceva.
   Dar in conditiile in care nu puteti face modificari in apartament si nici nu va apartine, cel mai sigur este sa va mutati intr-o zona mai linistita.

   Răspunde
 24. Buna seara. Locuiesc intr un apartament la etajul 2 iar la parterul blocului sunt montate gurile de aerisire de la instalatia frigorific a unui carrefour market. Nu ma pot odihni deloc din cauza zgomotului produs. Ei spun ca au antifonat, dar nu s a rezolvat nimic. Imi puteri spune ce materiale ar trebui ei sa foloseasca sau ce pot face eu in apartament pt a nu mai auzi zgomotele?

  Răspunde
 25. Buna ziua,
  In ce masura pot sa scap de zgomotele produse de vecinul de sus : alergat de copil mic in casa (tropait puternic), jucarii si alte obiecte aruncate pe parchet, voci.
  Are parchet in toata casa montat peste sapa turnata tot de el.
  Multumesc

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Doar printr-o izolatie fonica corespunzatoare a tavanului veti putea scapa de zgomote dupa cum urmeaza: 70% din zgomotele de impact, 95% zgomote aeriere. 99% se izoleaza doar in situatia in care veti izola si peretii. In functie de intensitatea zgomotelor exista mai multe variante. Una din ele ar fi sa aplicati placi Quash Details pe tavan cu adeziv acustic, apoi sa montati amortizoare acustice, iar apoi sa aplicati un strat de membrana Blocktec 70 adezivata cu un strat de gips carton acustic. Aceasta varianta izoleaza zgomotele de pana in 75 dB (de obiecei acesta este nivelul de presiune al zgomotelor descrise de dvs.)

   Radu Alexandrescu
   Specialist acustica
   http://www.details.ro/shop/

   Răspunde
 26. Buna seara,

  As dori sa va adresez o intrebare cu privire la izolarea fonica a unui apartament situat la parter. Problema cu care ma confrunt este reprezentata de zgomotele de pe casa scarii (usa de la intrarea in bloc, izbitul usii, tocurile doamnelor, vorbitul). Mentionez ca peretele camerei este comun cu casa scarii si as putea sa izolez si pe partea dinspre holul de pe casa scarii. M-ar interesa materialele pe care as putea sa le folosesc si cum se pot monta/aplica. Va multumesc anticipat.

  Răspunde
  • Buna ziua,

   O solutie este dublarea peretelui pe la interior cu o structura de gips carton (eventual special pentru izolarea la zgomot) si vata minerala de sticla (simpla sau cu proprietati fono-izolante). Vedeti si raspunsul oferit cititorului Crok, mai sus. Aceasta este solutia care, desi ofera izolare fonica si termica buna, va lua 10-15 cm din suprafata camerelor care trebuie izolate.

   O alta solutie ar fi cea din membrana vascoelastica – vedeti raspunsul oferit mai sus cititorului Andrei de catre Radu A. Aceasta este o solutie profesionala, care afecteaza minim suprafata camerelor dvs si reduce semnificativ zgomotul provenit din vecini. Pentru detalii despre acest produs sau poate pentru alta solutie specifica, va rog sa luati legatura cu Radu Alexandrescu, la numarul 0723 773 630.

   Răspunde
  • Buna ziua

   Vata minerala, fie ea bazaltica sau se sticla, izoleaza fonic destul de bine si ambele tipuri de produse au variante si pentru zone unde este necesara izolatia fonica superioara.

   Daca izolatia fonica este singurul criteriu in alegerea produsului izolator, atunci ati putea foarte bine alege vata minerala de sticla – care, alaturi de un gips garton cu proprietati fonoizolante, v-ar oferi izolatie fonica superioara la un pret mult mai mic decat vata bazaltica.

   Vedeti acest material pentru diferente intre cele 2 tipuri de vata minerala si cele mai potrivite lucrari pentru fiecare tip.

   O placare ca cea sugerata de dvs are un Indice de reducerea a zgomotului aerian (Rw) in jur de 50 dB, conform acestei brosuri.

   Răspunde
  • Nu cred ca va ajuta prea mult.Am folosit vata minerala fonica de cea mai buna calitate si nu este suficient.La izolarea casei am folisir polistiren de 5 la exterior iar in interior vata minerala fonica de 10 cm si apoi rigips.Mansarda are izolatie cu vata minerala fonica ,strat de 60 cm,geamurile termopanau trei foi.Si cu toate astea, vara nu ne putem odihni din cauza basilor .Si eu incerc sa gasesc solutii altele decat dopurile de urechi.

   Răspunde
 27. Buna seara. De cand vecinul de deasupra mea(eu stau la et.2) dat drumul la centrala termica, de doua luni, nu ma mai pot odihni noaptea din cauza zgomotului. Se aude un zgomot ca de uzina prin tevarie, calorifer si mai e si alt zgomot de picurat care se aude de sus, cumva din perete, picura cand lent, apoi repede, foarte repede si iar lent, se aude intensiv mai ales dupa 18-19 seara, pana dimineata cand incep sa fie si pauze. Picuraturile sunt uneori atat de rapide incat am senzatie ca de fapt e un fel de paleta care se invarte, sau un ventilator ceva. Intrebarea mea e daca centrala termica are vreun ventilator, sau ce anume ar putea sa provoace zgomotul de picurat. Si legat de celalalt Zgomot, de uzina, care s-a auzit mai intai in dormitor, apoi s-a extins si la sufragerie, aici am o nedumerire. Eu sunt racordata la centrala de stat si sunt singura pe coloana care e asa, in rest toti cei 3 vecini au centrale individuale. De la cei de sub mine si de la 4 nu s-a auzit nicodata zgomot de la centralele lor. Cum e posibil ca cel e la 3, fiind deconectat de la teava comuna, sa-mi provoace mie asemenea vuiet in calorifer si asta in toate camerele? Presupun ca daca are centrala individuala s-a deconectat de la teava comuna? Sau cum e, poate ma puteti lamuri si pe mine, va rog. Nu va imaginati cum e sa dormi cateva ore pe noapte atata timp, am asteptat sa treaca sarbatorile, dar acum trebuie sa actionez si vreau sa inteleg cu ce ma confrunt. E posibil sa fi facut vreo smecherie? El e cam smecher, administratora il trece de 2 ani de zile cu apa calda 0, ca vezi Doamne, are centrala, dar el si-a montat horn pt. centrala abia vara asta…

  Răspunde
  • Buna ziua, doamna

   Centralele individuale (de apartament) nu au cum sa produca acel zgomot. Toate se monteaza in interioarele apartamentelor si daca ar fi asa de zgomotoase, nimeni nu le-ar folosi – iar vecinul despre care vorbiti nu ar putea locui cu asa o centrala in casa.
   Cel mai sigur, zgomotele pe care la auziti provin de la centrala de bloc si tevile vechii instalatii ramase netaiate sau neaerisite. Circulatia apei si a gazelor printr-un sistem de tevi modificat fata de proiectul initial, care nu mai sunt nici ancorate corect – probabil toti vecinii si-au taiat tevile din casa, mai putin acelea care asigura turul si returul pentru apartamentul dvs – poate provoca zgomote foarte puternice si neplacute.
   Discutati cu cei care administreaza de centrala de bloc – ei va pot lamuri.
   (Si este posibil ca vecinul dvs sa se fi deconecat de la centrala comuna fara sa-si fi montat una individuala – exista si alte solutii pentru incalzire si apa calda.)

   Răspunde
 28. Buna ziua, pentru un perete vecin care desparte 2 case, cum se face aplicarea? Gips carton direct pe perete? Sau se lasa spatiu intre perete si gips?

  Răspunde
  • Aplicarea de gips carton la interior (tencuiala uscata) se poate face in 2 moduri:
   – Direct, prin lipire cu adeziv special pe suportul din beton nefinisat sau pe zidaria din caramida, sau BCA etc.)
   – Prin prinderea placilor de gips carton pe structuri metalice, daca zidurile nu au capacitate portanta proprie sau au denivelari prea mari. Daca se foloseste structura metalica, functie de grosimea profilelor folosite, intre placa de gips carton si peretele existent se poate pune vata minerala, care izoleaza atat fonic cat si termic, sau alte materiale cu rol fonoizolant, daca zgomotele din vecini sunt foarte deranjante.
   Sper ca v-am raspuns – nu este prea clar din comentariul dvs ce doriti sa obtineti.

   Răspunde
   • Multumesc de raspuns.vreau sa izolez un perete vecin fonic. Voi folosi structura metalica. Am 2 intrebari. Prima daca e ok vata bazaltica si a doua daca trebuie lasat spatiu intre peretele existent si structura metalica.

    Răspunde
 29. Buna seara,
  Cum se pot izola la nivelul pardoselii tevile de caldura din apartament? Se aude orice zgomot de la vecinii de dedesupt, chiar daca ei nu sunt galagiosi, se aude perfect tot ce vorbesc. Destul de deranjant mai ales cand vrei sa dormi si ii auzi ascultand muzica sau razand. Va rog sa ma ajutati cu solutii.
  Multumesc,

  Răspunde
  • Tevile care traverseaza apartamentul, de obicei, beneficiaza de un loc destul de mare la intrarea in apartament. Loc prin care intra foarte usor zgomotele din apartamentul vecin. In zona respectiva trebuie aplicate placi de HD Foam Plus si apoi turnat ciment.
   Daca zgomotul se aude puternic si prin tevi, atunci trebuie realizata o scafa din gips carton dublu cu doua straturi de membrana Blocktec 70. Pentru mai multe informatii/detalii ne puteti contacta prin intermediul sitului http://www.details.ro/shop/

   Radu Alexandrescu
   Specialist Acustica
   Details Media
   http://www.details.ro/shop
   0040 723 773 630

   Răspunde
 30. Buna ziua. Stam la et 3 vecinii de la et 2 vorbesc mai tare si asculta televizorul destul de tare. Am discutat dar nimic. Ce pot face?

  Răspunde
  • In aceasta situatie se poate izola pardoseala. In functie de nivelul zgomotului exista mai multe variante. De obicei problema zgomotului transmis de televizor sau dialog intre 2-3 persoane se rezolva prin aplicarea unui strat de membrana Blocktec 70 adezivat sub parchet/mocheta.

   Radu Alexandrescu
   Specialist Izolatie fonica si Acustica
   Details Media
   0040 723 773 630

   Răspunde
  • Buna ziua
   Se pot monta amortizoare precum acestea de AICI.(Din pacate oferta nu mai este valabila).
   Sau se pot face, probabil, diferite ajustari la usa, daca gasiti un meserias dispus sa incerce. Descentrarea usii o poate face sa se tranteasca, mai ales daca este una grea, metalica.

   Răspunde
 31. Buna ziua am procurat un ap. si prin peretele despărțitor între vecini aud tot ce fac in ap. deoarece la ei e bucătăria pe peretele despărțitor dar la mine e dormitorul ce sa fac in cazul acesta. Mulțumesc anticipat.

  Răspunde
  • Buna ziua, Lily
   Situatia ta poate fi remediata prin aplicarea uneia dintre aceste solutii:
   1. Construirea unei structuri izolatoare din vata minerala de sticla si gips carton. Aceasta este formata din: profile metalice pentru gips carton, vata minerala de sticla, gips carton. Daca este amplasata in mediu umed va trebui sa montati si o folie cu rol de protectie la vaporii din interiorul camerei. Vedeti in acest articol cum se construieste un perete despartitor din gips cartin si vata mineral – structura dvs va fi similara.
   2. Aplicarea unei membrane vascoelastice, despre care au scris mai sus Andrei – aflat in aceeasi situatie cu dvs – si Radu A – rog reluati dialogul dintre ei.

   Răspunde
 32. Buna ziua.Am cumparat recent un apartament in Cisnadie,constructie noua si aud tot ce vorbeste vecinul de deasupra mea,orice mic zgomot ,nu mai vorbesc de zgomotele mari.Am inteles de la dezvoltator ca aici in zona nu au auzit de izolatie fonica intre etaje,deci nu exista deloc izolatie fonica intre etaje.Va rog sa-mi spuneti cum pot sa izolez plafonul,am plfon de rigips?Multumesc.

  Răspunde
 33. Buna seara,am o nelamurile…locuiesc intr-o casa cu trei nivele,la mansarda este centrala termica,cand este pornita,face un zgomot,un barait,o aud de la parter,intrebarea mea este urmatoarea:este normal sa se auda asa?parca e motorul unei masini.

  Răspunde
  • Buna ziua

   Este un fenomen destul de des intalnit, mai ales cand centrala deserveste mai multe apartamente, pe mai mult enivele si cu obiceiuri de consum diferite. Zgomotul respectiv fie provine de la centrala si este transmis pana la dvs prin intermediul vibratiilor tevilor, fie il produce apa care circula cu o anumita presiune si “intalneste” pe drum calorifere inchise, de exemplu, sau coturi la care diametrul tevii este modificat. Si modul de fixare al tevilor poate fi o cauza, daca nu s-au folosit garnituri si material izolator, vibratia lor se transmite elementelor constructive. Ar trebui sa vorbiti cu cei de la intretinere sa stabileasca despre ce este vorba. Fiecare dintre cauze are alta rezolvare.

   Răspunde
 34. Buna ziua. Locuiesc intr-o garsoniera si se aude aproape tot ce face vecinul de alaturi prin peretele comun. M-am gandit sa izolez fonic peretele dar nu am cunostinte in domeniu. Imi puteti recomanda o metoda care sa scada la 50% zgomotele? Membrana vascoelastica are vreun efect? Multumesc anticipat

  Răspunde
  • Buna ziua,

   Membrana vascoelastica este cel mai bun material pentru izolatie fonica la ora actuala. Se poate monta in unul sau mai multe straturi combinata cu placi de gips carton albastre (acustice). In mod normal, pentru zgomote uzuale, este suficient sa montati un strat de membrana cu o placa de gips carton. Aceasta structura va izola apx 39 dB. Zgomotele uzuale sunt de apx 65 dB, deci obtineti o scadere de 50% doar prin adaugarea acestui material. Daca montati doua straturi de membrana si doua straturi de gips carton atunci veti obtine o izolatie fonica pentru zgomote de apx 80 dB.

   Radu A.
   Specialist Acustica
   Details Acoustics
   0723773630

   Răspunde
   • Va multumesc pentru raspunsul prompt. Este suficient un singur strat de membrana fara placa de gips carton? Daca e de ajuns, trebuie aplicat pe tot peretele sau e de ajuns acolo unde zgomotul patrunde mai puternic?

    Răspunde
    • Buna ziua,

     Membrana trebuie aplicata pe tot peretele. Nu va recomand sa montati fara gips carton, deoarece membrana actioneaza la eficacitate maxima intre doua structuri rigide : beton/caramida si placa de gips carton sau placa de OSB.

     Radu A.
     Specialist Acustica
     http://www.details.ro/shop/
     Details Acoustics
     0723773630

     Răspunde
 35. Buna ziua. Locuiesc la casa, la 300 m de strada principala, casa e localizata pe deal, soseaua fiind mai in vale. Pe partea cu strada casa are multe geamuri termopan inalte. Ce pot sa fac sa nu se mai auda zgomotul traficului in casa? Nu se aude f tare, dar deatul cat sa ma deranjeze

  Răspunde
 36. Locuiesc intr o garsoniera fara usa intre bucatarie si camera, iar frigiderul face un zgomot pe care seara nu il pot suporta, nu pot dormi. Am incercat sa il scot din priza, insa am nevoie de el, mai ales ca e vara 🙁 ce pot face sa atenuez sunetul? Multumesc.

  Răspunde
  • Buna ziua
   Va sugeram urmatoarele variante dintre care puteti alege sau le puteti incerca pe rand:
   – Mutati frigiderul intr-o alta incapere, astfel incat sa existe macar o usa intre aparat si zona dvs de odihna. Poate ca zgomotul este amplificat si de pozitionarea frigiderului in casa, lipsa unor accesorii cum sunt covoarele si mobilierul, care absorb zgomotele, cat si de pardoseala pe care este pus.
   – Puneti usa la loc, eventual una culisanta, care ocupa mai putin spatiu – dar fiti atenta ca acest tip de usa nu este perfect etansa, ca o usa clasica.
   – Cumparati un frigider mai putin zgomotos: cautati sa aflati nivelul de zgomot in dB si cautati sa cititi si review-uri ale cumparatorilor anteriori

   Răspunde
 37. Vecinul meu taie lemne, cu drujba, sau drujbe, afară, în fața curții, pentru comercializare. Când primeşte lemnele, taie zile întregi, între 8 şi 20, uneori depăşind ora. Totul se întâmpla la aprox. 20 m de casa mea. Vă rog să-mi spuneți care este nr de db produs de una, sau două drujbe şi care este limita admisă. Dacă exista reglementări legale, vă rog să mi le indicați, ca să pot pune capăt acestei situații. Mulțumesc.

  Răspunde
 38. Locuiesc laa curte intr o casa nationalizata la parter .Deasupra mea am vecini foarte zgomotosi : alearga cainele prin casa si m i se misca tavanul .mentionen ca casa este pe barne de lenm iat tavanul este din paianta parterul are inaltimea unui apartament de bloc.ei toata noaptea umbla prin casa nu ma pot odihnii deloc Care este solutia ?
  Degeaba am discutat cu ei spun sunt in casa mea .Va rog , dati-mi o solutie!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.