
2. Umezeste apoi putin solul pentru germinat si adauga-l in caserola, astfel incat sa ii cresti puterea de absortie. Consistenta solului trebuie sa fie pufoasa, astfel incat nu trebuie presata suprafata acestuia prea tare.
3. Foloseste un betisor pentru a face mici orificii in pamantul asezat, in care sa plantezi semintele.
4. Urmatorul pas este sa utilizezi o penseta pentru a pune semintele in orificiile marcate, pentru o mai multa precizie. De exemplu, semintele de vinete, ardei sau rosii sunt in general dificil de manevrat, astfel incat penseta face sa nu ajunga mai multe seminte in acelasi orificiu, iar plantele sa creasca in voie.
5. O idee buna este sa marchezi varietatile plantate in tava, folosind betele din lemn de la inghetata. Vei sti astfel ce cultura se devolta, unde, si in ce ritm.
6. Poti acum sa pui capacul si sa asezi tava in farfurie.
Mentine apoi solul umezit (niciodata prea ud) si aseaza tava pentru germinat intr-un loc calduros si bine luminat.
Sursa foto: http://www.ehow.com/.