Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Protectia si impermeabilizarea suprafetelor cu ajutorul nanotehnologiei

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Nanotehnologia ajuta la dezvoltarea de materiale cu structuri chimice speciale, denumite “smart” pentru ca raspund in moduri absolute uimitoare, dar extrem de folositoare noua, la cei mai banali stimuli externi, cum este ploaia, variatiile de temperatura, substante daunatoare sau corozive, s.a. Functie de stimulii de la exterior, materialele si substantele “smart” isi schimba proprietatile mecanie, electrice sau de infatisare, structura, compozitia si functiile, pentru a rezolva problemele noastre practice.

Nanotehnologia este utilizata de catre Nanophos SA pentru a rezolva probleme de zi cu zi: creeaza produse si solutii ce cresc confortul si reduc problemele functionale din viata noastra.

Sa vedem in cele ce urmeaza o serie de produse “smart”, obtinute prin nanotehnologie, si care aplicate corect, ajung sa rezolve elegant si eficace, probleme de protectie si impermeabilizare ale suprafetelor de ciment, piatra naturala, zidarie, tencuieli, gresie si faianta, lut, tigla, portelan, lemn masiv si compozite.

SurfaPore® C / – protectia si impermeabilizarea suprafetelor poroase din ciment, piatra, zidarie, tencuieli

Spre deosebire de substantele similare bazate pe silicon, Surfapore C nu creaza o pelicula “din plastic” pe suprafata pe care a fost aplicata. Are o compozitie lichida, bazata pe apa, patrunde profund in capilare unde nici un elastomer sau polimer nu poate ajunge. Se aplica cu trafaletul, pensula sau prin pulverizare.

SurfaPore® C protejeaza si impermeabilizeaza suprafetele patrunzand in adancimea porilor substraturilor: in loc sa inchida porii, nanoparticulele ii “imbraca”, asigurandu-se ca apa sau alti agenti corozivi sunt respinsi cu eficacitate de fortele chimice. In acest fel, substratul este protejat in profunzime si nu este afectat de abraziune sau de uzura mecanica.

Aplicatii: Ziduri si subsoluri, acoperisuri, protectia tencuielilor, prevenirea dezvoltarii mucegaiului, Prevenirea eflorescentei, Izolarea chitului folosit la placile de faianta/gresie, Diminueaza presiunea negativa, Protectia impotriva umezelii, Previne craparea suprafetelor, etc

Demonstratie video SurfaPore C:

Surfapore® R – pentru protectia si impermeabilizarea suprafetelor ceramice, de lut si a tiglei

SurfaPore® R este o emulsie pe baza de apa, compusa din nanoparticule ce au in structura 3 regiuni moleculare: a) in centru, regiunea nano, creata special pentru a se potrivi intocmai intre porii unei suprafete argiloase; b) regiunea hidroizolanta, situate deasupra regiunii nano, raspunzatoare de crearea unui strat hidroizolant continuu, si c) regiunea de legatura, cu rol de ancorare a nanoparticulelor direct pe suprafata argiloasa.

SurfaPore® R imbraca porii, capilariile si suprafata “goala” cu nanoparticule hidroizolante, protejand placile de tigla de pe acoperisuri, si permitand in acelasi timp materialului sa “respire”.  In momentul aplicarii SurfaPore® R, nanoparticulele detecteaza zonele cu hidroxil si se ancoreaza de acestea. Lipirea este completa in 24 de ore de la aplicare, optinandu-se hidroizolatia maxima conferita de nanoparticule.

 

Surfapore® T – pentru protectia impotriva patarii suprafetelor de marmura, granit, portelan

SurfaPore T creaza o bariera incolora si impermeabila prin blocarea celor mai fini pori din suprafetele de portelan si alte suprafete fine, oferind un scut impermeabil continuu.

Analiza microscopica a suprafetelor de marmura, granit si portelan, scoate la iveala multiplii pori interconectati predispusi la acumularea petelor, ceea ce duce la pierderea luciului si a aspectului natural. Curatarea lor presupune un efort insemnat si unele pete pot fi imposibil de indepartat. SurfaPore®T poate fi aplicata cu usurinta si creaza un scut invizibil si de nepatruns, astupand chiar si cei mai fini pori ai acestor suprafete.

Nanoparticule construite special sa se potriveasca intre porii suprafetei lustruite, patrund si inunda porii predispusi la acumularea murdariei. Aceste nanoparticule au abilitatea de a se polimeriza si de a creea o retea impermeabila. In acelasi timp, particulele SurfaPore®T adera pe peretii porilor si astfel acoperirea devine permanenta si eficienta.  Dupa tratare, particulele de murdarie nu mai reusesc sa patrunda in microporozitatea suprafetelor ( placi de marmura, granit sau piatra lustruita).

 

SurfaPore® M – pentru protectia impotriva petelor de ulei, grasimilor si apei pentru suprafetele de marmura, granit, piatra, ciment

SurfaPore® M este o solutie pe baza de apa, creata special pentru a exploata puterea nanotehnologiei, cu scopul obtinerii impermeabilitatii suprafetelor pe care este aplicat. Contine un amestec de particule de diferite dimensiuni, astfel incat sa modifice usor suprafetele poroase (cum sunt marmura, granitul si piatra) si cele absorbante (cimentul sau pietrele).

Petele pot distruge pavajele din piatra, marmura, suprafetele din granit si ciment. SurfaPore® M protejeaza aceste suprafete impotriva petelor si le asigura, in acelasi timp, si impermeabilitatea la ulei si apa. Analiza microscopica a suprafetelor din marmura, granit si piatra scoate la iveala multiplii pori interconectati care sunt predispusi la acumularea petelor, ceea ce duce la pierderea luciului si aspectului natural. SurfaPore® M imbraca porii suprafetelor pretioase fara a le schimba aspectul, si le confera capacitatea de a respinge petele pe baza de ulei. Astfel, este obtinut un dublu efect: protectia pasiva, prin imbracarea suprafetei porilor si protectia activa, prin combaterea grasimilor. Un scut protector eficient!

Aplicatii: Protectia suprafetelor poroase impotriva apei si uleiului (marmura si granit), Previne patarea blaturilor de bucatarie, Protejeaza zonele de trafic intens

Demonstratie video SurfaPore M:

Surfapore® W – pentru protejarea si impermeabilizarea suprafetelor absorbante din lemn masiv si compozite

SurfaPore® W este o solutie pe baza de apa, conceputa special pentru a exploata puterea nanotehnologiei, cu scopul obtinerii de impermeabilizare si protejare a suprafetelor din lemn. Functia sa principala este asigurarea impermeabilitatii lemnului, a stabilitatii dimensionale si a protectiei impotriva putrezirii. Poate fi aplicat atat inainte de finisarea suprafetelor cat si dupa grunduirea acestora.

SurfaPore® W  confera  stabilitate dimensionala chiar si in cele mai umede medii. Blocheaza eficient apa, impiedicand putrezirea suprafetelor din lemn. Este foarte versatil si usor de folosit. Poate fi aplicat ca amorsa inainte de lacuire sau orice alta vopsire. Nu contine insecticide sau conservanti dar reuseste sa tina apa departe de masa lemnoasa, prevenind deteriorarea.

Aplicatii: Protejarea impotriva apei, Previne craparea si deformarea, Garduri din lemn, Acoperisuri din sindrila, Mobile de gradina, magazii, soproane, Docuri din lemn, Ca si grund pentru vopsea, Protectie inainte sau dupa bait

Demonstratie video SurfaPore W:

Produsele se pot achizitiona de aici

Schema de functionare a nanoparticulei Surfapore

functionare_surfapore

 

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.