Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Proiectul showroomului MCA de la Timisoara, participa la Bienala Nationala de Arhitectura 2014

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Proiectul realizat de arhitectul Dragos-Constantin Marian pentru amenajarea interioara a celui mai mare showroom de usi sectionale din Romania, inaugurat de MCA Grup la Timisoara in 2013, a fost selectat la sectiunea „Arhitectura spatiului interior”, din cadrul Bienalei Nationale de Arhitectura 2014.

Spatiul de prezentare MCA este echipat dupa indicatiile precise ale arhitectului Dragos-Constantin Marian, fiind aplicat un concept modern, cu o cromatica vie si o volumetrie ritmata.

Pozitionarea aerisita a mostrelor, lasand accesul foarte lejer in adancimea spatiului, invita la interactiunea cu produsele ca si cum acestea ar fi actorii unui teatru modern. Clientii isi pot alege modelele si culorile dorite pentru casele lor inspirandu-se din oferta vasta prezentata in showroom.

“Ca pe orice scena, am cautat sa neutralizez contextul – pardoseala, peretii, tavanul – cautand in acelasi timp evidentierea “actorilor” – prin lumina, culoare, dimensiuni, spatialitate, pondere. Prin modul de suprapunere vizuala a produselor, variat colorate, pe un principiu asemanator caleidoscopului, fara un volum mare al suporturilor acestora, oferim vizitatorilor oportunitatea de a-si realiza propriile asocieri cromatice intre sistemele de umbrire sau inchidere si fatade“,a explicat arhitectul.

Proiectul de amenajare a showroomului MCA Timisoara concureaza la Bienala Nationala de Arhitectura 2014, sectiunea E- Arhitectura spatiului interior, cu numarul E-006 | Spatiu de prezentare sisteme pentru constructii. Arhitect Dragos-Constantin Marian.

Bienala de Arhitectura 2014 se afla la cea de-a XI-a editie, este organizata de Uniunea Arhitectilor din Romania, in colaborare cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” si se va desfasura sub forma unei expozitii-concurs, intre 15-30 octombrie 2014.

Lista cu proiectele selectate pentru Bienala de Arhitectura 2014

Showroomul MCA se afla pe strada Liviu Rebreanu, Timisoara, langa AGIP, si poate fi vizitat intre orele 9.30 si 18.30, de luni pana vineri.

Render-e si imagini din cadrul showroom-ului aici:

showroom_MCA_tim_01

showroom_MCA_tim_02

showroom_MCA_tim_03

showroom_MCA_tim_04

showroom_MCA_tim_05

showroom_MCA_tim_06

showroom_MCA_tim_07

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi

  • ultimele articole publicate
  • ebook-ul cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email:

  • 5% reducere la prima comandă din magazin.