Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Proiectul perfect pentru casă. Ce trebuie să știi? 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Pentru a-ți construi o casă, ai nevoie, în primul rând, de mult curaj. Procesul construcției este unul de durată și necesită o atenție sporită la fiecare detaliu. Pentru mulți oameni, este mult mai simplu să achiziționeze case gata construite, însă dacă pleci pe drumul construcției, cel mai imporant este să începi cu dreptul și să alegi proiectul corect.

Proiectul perfect pentru casă. Cum te asiguri că este cel bun?   

Pentru a evita orice tip de greșeală, trebuie să urmărești o serie de pași.

Primul pas este cel legat de inspirație. Este bine să nu iei o decizie pripită și să cauți cât mai multe variante de design, atât pe internet, cât și fizic. Vei descoperi o mulțime de case care îți plac și pe care le poți numi cu ușurință “ acasa”.    Fă-ți o listă cu toate casele care îți plac și încearcă să descoperi părțile bune și părțile proaste ale fiecăreia. Îți va fi foarte ușor să descoperi exact modelul care este cel mai potrivit pentru tine și vei putea alege atât între proiecte de case mici, cu adevărat uimioare, cât și între proiecte ceva mai voluminoase, la fel de atractive.

Odată ce ai în minte un design, al doilea pas este acela de a alege materialele din care va fi construită casa. Cele mai multe proiecte implică beton armat, însă există o mulțime de case moderne construite din alte materiale. Spre exemplu, poți căuta  proiecte case din lemn, un material foarte flexibil și extrem de performant când vine vorba despre izolație, sau poți alege casele pe structură din metal, din ce în ce mai populare și ele.

Estimarea costurilor reprezintă cel de-al treilea pas și este extrem de importantă. Cu siguranță nu ai un buget nelimitat, așadar, este bine să te încadrezi în cel pe care îl ai, pentru a nu lăsa casa neterminată. Pentru a estima costurile încearcă să faci primul pas serios în demersul tău și să apelezi la un arhitect. Acesta îți poate oferi toate informațiile de care ai nevoie și poate face un prim calcul legat de cât te costă casa. Una dintre regulile de care trebuie să ții con este următoarea: oricât de bine ai calculat prețul casei, costul final va fi mai mare, asadar, trebuie să fii pregătit.

Din relația cu un arhitect trebuie să obții o idee complexă a viitoarei case, cu imagini 3D, modul de compartimentare, proiectul de instalații și listă cu fiecare material ce urmează a fi folosit.

Locuinta individuala pe un lot de teren ingust. Proiectul intreg aici.

Micile detalii contează cel mai mult   

De cele mai multe ori, detaliile mărunte sunt cele care fac diferența. Tocmai de aceea, trebuie să le acorzi atenție, indiferent că mizezi pe o casă modernă, una clasică, una mică sau una mare.

Aceste detalii pot fi următoarele:

 • Prezența unor funcțiuni, precum un garaj, o piscină sau o bucătărie de vară;
 • Modul în care sunt poziționate geamurile;
 • Tipul de izolație fonică și termică. Acestea trebuie să fie alese în funcție de zona unde este construită casa;
 • Numărul de băi, decis de numărul de persoane din casă;
 • Numărul de camere și mărimea lor. Aceste detalii pot decide cheltuielile pe termen lung.

Acte necesare pentru demararea construcției

Proiectarea unei case nu înseamnă doar descoperirea soluției perfecte de design. Pentru demararea construcției este necesară obținerea unor acte, foarte importante.

Acestea sunt :

 • certificatul de urbanism,
 • un studiu geotehnic prin care este analizat terenul pe care este construită casa,
 • un proiect tehnic al construcției ( cel realizat de arhitect )
 • și un proiect pentru autorizarea lucrărilor.
 • de asemenea, sunt necesare diverse avize de amplasament de la operatorii rețelelor de utilizați și evident, de o autorizație de construcție.

Odată ce oate aceste elemente sunt prezente în mapa proiectului și designul este ales cu atenție, ești foarte aproape de a te bucura de propria locuință.

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

2 comentarii la „Proiectul perfect pentru casă. Ce trebuie să știi? ”

 1. Consider utile informatiile pe care le dati . V-ati gandit bine ! Bine ar fii sa avem bani si apoi rabdarea necesara ! Multumim !

  Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.