Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Proiecte uluitoare pentru spaţiul băii la cea de a şasea ediţie jumpthegap

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

În fiecare an Roca, prin fundaţia We Are Water, şi Centrul de Design Barcelona organizează competiţia de design pentru spaţiul băii jumpthegap. De fiecare dată proiectele uimesc prin alură, funcţionalitate şi firescul cu care s-ar putea integra în viaţa noastră.

Anul acesta, poate şi datorită faptului că startul înscrierilor s-a dat la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu de către Guta Moura, membru al juriului, România a participat cu 12 proiecte înscrise de 83 de persoane.

Marii câştigători ai ediţiei a 6-a jumpthegap, ambii recompensaţi cu  câte 6.000 euro sunt:

  • La categoria Profesionişti, proiectul câştigător este Btwist, realizat de spaniolii Irene Cañada şi Raquel Prendes. Btwist este soluţia celor 2 designeri pentru spaţiile mici din băile moderne şi combină 3 forme de bazine, pentru diferite utilizări. Cele 3 bazine se rotesc în jurul unui ax de oţel care înglobează sistemul de ţevi şi pot fi folosite simultan pentru toaleta de dimineaţă, spălatul unor piese mici de îmbrăcăminte, spălat pe picioare, etc. Btwist este echipat cu un sistem de reciclare al apei gri (apă provenită de la spălare).

Btwist1

  • La categoria Studenţi a câştigat proiectul Aria2 făcut de Samuele Nucaro şi Cristina Tu Ahn Pham, doi studenţi italieni. Aria2 este un sistem de duş format din cadrul metalic din imagine şi podeaua de scurgere, montat în spaţiul băii.Toate procesele duşului de dimineaţă sunt automatizate: un senzor semnalează prezenţa persoanei, după 15 secunde porneşte procesul de spălare cu apă, urmând apoi uscarea cu aer cald. În plus, fiind structura deschisă, nu avem de curăţat nici pereţii duşului.

aria

Ceilalţi finalişti au prezentat proiecte la fel de inovatoare, ba chiar unele ce par sosite din viitor.

Nanosoap – aparat care permite curăţarea fără apă. Aparatul conţine un gel cu nanoroboţi care caută, recunosc şi curăţă mizeria şi pielea moartă.

nanosoap

Cada Origami – este cada care iese literalmente din perete, la o apăsare de buton.

cada_origami

Roca Analytic – este toaleta care încorporează tehnologia necesară analizelor medicale de urină şi scaun.

roca_analytic

B-Thin – întreaga camera de baie este încorporată în acest „perete”: panourile se dechid şi permit utilizarea vasului de toaletă, a chiuvetei sau a duşului, pe rând sau în acelaşi timp.

Bthin

Gloves – în loc de clasicele chiuvete din locurile publice, acest proiect ne propune un sistem inovator de spălare a mâinilor cu apă, săpun şi curenţi de aer sub presiune.

gloves

Totem este o altă propunere de cameră de baie într-un singur obiect, dar de data aceasta organizarea este în formă de totem: pe ambele părţi ale peretelui se află amplasate toaleta, duşul, chiuveta şi accesoriile, totemul putând fi, teoretic, amplasat oriunde există reţea de apă şi canalizare. Datorită sistemului all în one, totemul permite şi reciclarea apei gri.

totem

Proiectele finaliste pot fi văzute integral aici.

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.