Proiecte de case înguste și lungi, cu organizare liniară

Spre deosebire de casele în formă de L, care oferă intimitate și libertate în același timp, casele înguste oferă alte avantaje: profită de lumina și căldura soarelui și priveliști, au o ventilație bună și circulații simple, orientate de-a lungul  axei principale.

Casele înguste și lungi sunt minunate atât pentru terenuri înguste de oraș, unde trebuie să profiți de orice centimetru de teren, păstrând în același timp intimitatea tuturor, cât și în zone largi, cu privelisiti spectaculoase, unde orientarea este cheia pentru a profita din plin de împrejurimi.

Nu există un proiect perfect, dar există proiectul potrivit pentru locația aleasă de tine și ceea ce vrei de la casa ta. Vezi și aceste proiecte de case înguste și lungi, cu organizare liniară, pentru idei noi.

O casă mică și simplă

Această căsuță de doar 43 mp utili este visul împlinit al unui cuplu care s-a restras la pensie într-o zonă montană superbă. Casa are o structură extrem de simplă, într-un stil curat, asiatic. Se trece dintr-o cameră în alta, totul este simplu și fără arabesquri inutile, există multe deschideri spre terasele înconjurătoare și implicit spre peisaj. Proiectul întreg aici.

O casă de lemn orientată perpendicular pe curbele de teren

Atunci când ai o bucată de teren îngustă, la munte, cu priveliști frumoase în jur, singura metodă de a profita din plin de ceea te înconjoară este o astfel de clădire îngustă, cu living interior și exterior, cu circulații fluide și amenajări interioare simple. Proiectul întreg aici.

Casă de cărămidă construită pentru a găzdui o bibliotecă lungă de 17 metri

Cu fațada principală poziționată tot pe latura îngustă, această casă de cărămidă cu pereți groși de 50 de centimetri găzduiește, pe lângă biblioteca lungă de 17 metri, 2 dormitoare, 2 băi, o saună finlandeză și o zonă de zi ce comunică cu terasă însorită, generoasă, prin ușile mari culisante. Proiectul întreg aici.

Casă îngustă de doar 4 metri, contruită din materiale sustenabile

Confortul şi starea de bine sunt obţinute aici prin folosirea judicioasă a unui spaţiu aparent imposibil de administrat  – casa are o lăţime de doar 4 metri – iar rezultatul este o clădire cu un design îndrăzneţ, apreciată din plin de proprietarii şi oaspeţii ei. Ca şi organizare, zonele de bucătărie cu locul de luat masă, living şi dormitor sunt deschise una spre cealaltă, dar se află fiecare la jumătate de nivel mai sus faţă de cele din vecinătate, iar acest lucru asigură intimitatea necesară. Vezi aici cum este organizată.

O casă îngustă pe un teren din zona urbană

Pe un teren îngust, tipic pentru zonele urbane și periurbane, provocările pentru client și arhitect se înmulțesc. Compartimentarea, orientarea camerelor, regimul de înălțime al zonei, intimitatea, prezența luminii, capătă importanță mult mai mare.

Acest proiect ne arată nu numai cum se pot valorifică atuurile unui teren de 10 metri lățime și 70 lungime, dar și cum se pot acomoda elegant 2 familii de vârste diferite, cu preocupări diferite. Vezi proiectul aici.

O casă îngustă cu 2 dormitoare: organizare simplă și perfect adaptată nevoilor celor 4 membri ai familiei

Pentru o familie mică, o casă cu 2 dormitoare este exact ce trebuie, dacă este proiectată conform nevoilor familie și stilului de viață. În acest caz, casa de vacanță a devenit casa favorită a familiei. Suprafața construită: 147.5 mp. Suprafață utilă: 137.5 mp. Stilul: simplu, scandinav. O îmbinare reușită de vechi și nou, proiecte DIY și mobilă modulară. Proiectul aici.

Casă de lemn pe structură de beton, cu vedere spre lac, pentru o familie cu un copil

O casă cu buget limitat, construită într-o zonă montană superbă, cu vedere la un lac. Poziția și orientarea terenului i-au permis arhitectului să îndeplinească dorințele familie, sub forma unei construcții din panouri prefabricate din lemn, structurată astfel încât toate camerele au vedere spre lac. Clădirea îndeplinește astfel 3 mari dorințe ale proprietarilor: oferă imagini spectaculoase de oriunde din casă, inclusiv din băi, construcția este minim intruzivă și rezonabilă ca și costuri.  Proiectul aici.

O casă pasivă din panouri sandwich, cu izolaţie suplimentară din lână

Această casă pasivă din panouri sandwich, construită după principiile pasive de la proiect până la finisaje şi instalaţii, care reuşeşte să consume foarte puţin – are nevoie de doar 2 luni de încălzire activă pe an – are o amprentă de carbon foarte mică. Casa este lungă de 20 de metri şi lată de 6, astfel încât soarele care pătrunde prin ferestrele faţadei sudice încălzeşte uşor toată lăţimea camerelor. Faţada dinspre nord este placată cu piatră, ca şi acoperişul şi are foarte puţine suprafeţe vitrate (5%), în timp ce faţada dinspre sud are 30% suprafeţe vitrate. Căldura excesivă din timpul verii este ţinută afară cu ajutorul obloanelor culisante. Vezi proiectul.

Vezi Produsele recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.