Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Proiecte de anvergură și atragerea de fonduri europene la ArchiTECHture Conference & Expo

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Arhitecți recunoscuți pe plan internațional în domeniul arhitecturii vin în 17 noiembrie la ArchiTECHture, conferința care îmbină tehnologia cu tradiționalul la Centrul de Interes, cel mai nou spațiu din Cluj-Napoca care aduce la un loc artiștii din toate domeniile de activitate.

Primii speakeri internaționali (Olanda și Belgia) confirmați

Bruno Vanbesien, architect șef – Bruno Vanbesien Architects

Bruno Vanbesien, architect șef – Bruno Vanbesien Architects, este absolvent al KU Leuven departement Architecture Sint Lucas din Bruxelles. A lucrat cu Pascal Francois în Alast până în 2005, când și-a deschis propriul birou de arhitectură, Bruno Vanbesien Architects.

Începând cu anul 2009, Bruno este membru jurat în instituții de arhitectură precum: Școala de arte Luca din Ghent, KU Leuven Design Interior și Arhitectură de Interior sau La Cambre ULB Universitatea din Bruxelles.

Thomas Offermans, director la Jo Coenen Architects & Urbanists

Thomas Offermans este din 2012 director la Jo Coenen Architects & Urbanists, fiind implicat în proiecte ca Sediul avocaților Stibbe din Amsterdam, remodelarea Bibliotecii Publice din Amsterdam sau clădirea noua a Teatrului, Operei și Conservatorului Regal ale Olandei din Haga.

Thomas va participa la ArchiTECHture Conference & Expo împreună cu colegul său Willem Lucassen, architect și urbanist în cadrul Jo Coenen Architects, ce are peste 10 ani experiență în domeniu. În prezent este implicat în proiecte precum: Innovatower din Floriade, sala de evenimente Utrecht Tivoli Vredenburg, Stadsbaantunnel din  Leidsche Rijn Centre, Spuikwartier și OCC din Haga. Ca urbanist s-a implicat în supervizarea planului urbanistic al Leidsche Rijn Centre, iar în cadrul evenimentului va aborda un studiu de caz pe acest subiect.

„Ciugud to be true”

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud, participă la eveniment în cadrul secțiunii Geometria Satului. Ciugud este comunitatea rurală din România care a reuşit să atragă cele mai multe fonduri europene în exerciţiul financiar trecut. Aflat la cel de-al cincilea mandat, edilul din Ciugud poate spune că a găsit „reţeta” prin care poţi transforma administrativ o comună într-o localitate cu adevărat europeană.

În cadrul evenimentului ArchiTECHture, Gheorghe Damian va arăta cum se poate dezvolta o comunitate rurală cu viziune şi cu idei de arhitectură inteligente. Alături de Caroline Fernolend – Director executiv Fundația Mihai Eminescu, Șerban Țigănaș – Dr. Conf. Univ. & Președinte Dico&Tiganas sau Dorin Boilă – BIA, vor discuta pe marginea tematicii evenimentului despre provocări, colaborări și proiecte concrete.

Zgârie nori și arhitectura tradițională

Prin tematica abordată, ArchiTECHture aduce în prim plan teme complexe care apar tot mai des în aria de interes a celor care activează în arhitectură și domeniile conexe. „De la orașele inteligente la geometria satului!” este tema principală a evenimentului care propune un dialog despre componenta tehnologică a arhitecturii, între cei 4 piloni: arhitecți, autorități, furnizori și societatea civilă.

Speakeri internaționali și naționali de renume vor prezenta în 17 noiembrie studii de caz și proiecte concrete care îmbină arhitectura tradițională cu cea modernă și interdependența lor.

ArchiTECHture Conference & Expo 2017 are loc în data de 17 noiembrie la Centrul de Interes din Cluj-Napoca. Peste 300 de arhitecți și specialiști din domeniu vor fi prezenți la eveniment. Înscrierile continuă pe site-ul oficial: www.architectureconf.ro  .

Parteneri

Companiile care au înțeles importanța arhitecturii pentru comunitatea lor și care susțin aceste evenimente sunt:

Partener Gold Orașele Inteligente: Alukonigstahl

Partener Silver Orașele Inteligente: Grohe

Parteneri: Rigips Saint-Gobain, White Design, Kanuf Insulation, Desjoyaux Piscine, Reynaers, Antares, Euro GSM, Brikstone, PM Furniture, Fakro, MACO

MașinaOficială: AutoWorld

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.