Casa este în formă de L, cu deschiderea spre sud, pentru a beneficia din plin de soare. Cele 2 laturi ale L-ului sunt lipite doar prin intermediul holului de intrare, aşa că proiectul poate fi executat treptat, funcţie de buget: mai întâi se poate construi zona de zi şi dormitorul mai mic, apoi dormitorul mare cu baia sa.


În acest caz, casa a fost executată în întregime de la bun început, de către Lanefab Design/Build, companie canadiană specializată în case pe structura de lemn, cu pereţi tip sandwich, având o serie întrega de case construite şi eveluate la superlativ conform sistemului de cotaţii pentru clădiri eficiente energetic din Canada. Pe una dintre ele am prezentat-o şi noi în trecut aici: casa cu consum net egal cu zero. Compania se ocupă atât de de construcţie cât şi proiectare.
Spaţiul generos de zi se deschide spre curtea interioară prin intermediul unui perete de sticlă culisabil. Zona de luat masa din interior beneficiază la rândul său de lumină şi căldură naturale, datorită ferestrelor mari.



Pentru un plus de lumină, s-au mai montat spre sud încă un set de ferestre imediat sub acoperiş, atât în zona de zi cât şi în dormitorul matrimonial. Pereţii sunt mai înalţi în această zonă, datorită acoperişului cu o singură pantă.

Zona dormitorului matrimonial nu are ferestre înspre terasa interioară, pentru a beneficia de intimitate şi linişte, dar lumina este asigurată prin intermediul ferestrelor de sub acoperiş şi a unei ferestre înalte, care se deschide spre o mică curte cu verdeaţă din spatele casei.
De altfel, în orice colţ disponibil din curte s-a plantat verdeaţă, astfel încât, chiar dacă terenul nu este mare, privirea întâlneşte pete de verde liniştitor oriunde s-ar întoarce.

Acoperişul este cea mai eficientă variantă posibilă – într-o singură apă, pe fiecare corp de clădire, ceea ce duce la înălţimi diferite ale încăperilor şi chiar la înălţimi diferite ale pereţilor în aceeaşi încăpere.
Lemnul reciclat folosit atât la interior cât şi la exterior, lemnul natur folosit la masa din living şi la grinzile masive de pe tavan, dar şi sistemul de rulare al uşii culisante de la dormitor, de tip hambar, contribuie la crearea unei atmosfere rustice, în ciuda liniilor şi dotărilor moderne care domină ca suprafaţă.
Mobilierul este încastrat, eficient şi suplu, iar aceasta, împreună cu amănunte precum uşa culisantă de la dormitorul matrimonial şi bancheta de la masa din zona de zi denotă grijă pentru folosirea spaţiului.

Casa prezintă elemente arhitecturale şi constructive care o pot încadra în categoria clădirilor verzi: deschiderea spre sud, ferestre largi, pentru captarea energiei solare cu trei rânduri de sticlă, materiale reciclate folosite şi sistemul constructiv simplu, din panouri tip sandwich cu polistiren, groase de 35 cm.
Superizolatia asigurată de pereţii sandwich cât şi de ferestrele triple şi câştigul de energie solară datorat orientării casei spre sud, duc la un necesar foarte mic de energie convenţională pentru încălzirea casei. Casa se află în Vacouver.