Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Prin rezultatele din 2014, IKEA Group se apropie de obiectivul de companie sustenabila 100%

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

IKEA Group lanseaza raportul de sustenabilitate pentru anul fiscal 2014 (1 septembrie 2013- 31 august 2014) si anunta ca strategia People & Planet Positive este dezvoltata cu succes si determina rezultate bune.

Cele mai importante realizari in domeniul sustenabilitatii in 2014 sunt:

  • IKEA Group a cumparat 87 de turbine eoliene si a instalat 150.000 de panouri solare. Astfel, compania a ajuns sa detina, in total, 224 de turbine si 700.000 de panouri solare. Obiectivul sau este de a produce, pana in 2020, mai multa energie regenerabila decat consumul total. In plus, compania isi ia angajamentul de a investi 1,5 miliarde de euro in proiecte de energie regenerabila pana la finalul anului 2015.
  • Vanzarile pentru produsele destinate unui stil de viata sustenabil acasa au depasit 1 miliard de euro, ceea ce inseamna o crestere de 58% comparativ cu 2013. Aceste produse le permit oamenilor sa economiseasca sau sa genereze energie, sa scada cantitatea de apa folosita, sa reduca din deseuri si sa aiba o viata mai sanatoasa.

Sustenabilitate_IKEA

Produse reciclare_IKEA

  • 75% dintre produsele de iluminat cumparate au fost LED-uri sau produse compatibile cu becuri LED, care folosesc cu 85% mai putina energie si dureaza de 20 de ori mai mult decat becurile traditionale (incandescente). Intreaga gama de iluminat IKEA va fi formata in totalitate din LED-uri pana in septembrie 2015.
  • 66 de milioane de euro economisiti in intervalul 2010 – 2014 prin eforturile de eficientizare energetica in magazine si depozite.
  • IKEA Group este unul dintre cei mai mari cumparatori de lemn certificat Forestry Stewardship Council (FSC) din sectorul de retail. 41% din lemnul folosit in 2014 a fost certificat FSC sau reciclat. Intreaga cantitate de lemn a fost obtinuta de la furnizori care indeplinesc standardele IKEA.
  • Procentul de bumbac obtinut din surse sustenabile si folosit pentru produsele IKEA a ajuns la 76%, ceea ce inseamna ca fermierii folosesc mai putine substante chimice si apa si, in acelasi timp, isi maresc castigurile. Compania IKEA se apropie de obtinerea unui procent de 100% produse din bumbac sustenabil pana la finalul lunii august 2015.

Bumbac_IKEA

  • 47% dintre manageri sunt femei.
  • IKEA Foundation a donat 104 milioane de euro in 2014 pentru proiecte care sprijina milioane de copii din cele mai sarace comunitati din lume.

Yearly_Summary_FY14_01

„Prin intermediul strategiei People & Planet Positive, ne dorim sa construim o companie sustenabila 100%. Sunt mandru sa declar ca facem progrese in identificarea unor surse mai bune pentru materia prima. In prezent, ¾ din cantitatea de bumbac folosit si 41% din cea de lemn provin din surse sustenabile. In plus, investim in surse de energie regenerabila care sa ne aduca mai aproape de obiectivul nostru de a deveni independenti din punct de vedere energetic. Prin transformarea becurilor eficiente LED in produse mai avantajoase si atractive, am ajutat milioane de oameni sa aiba un stil de viata sustenabil”, adauga Steve Howard, Chief Sustainability Officer, IKEA Group.

Sursa: IKEA Romania

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.