Pregătiri pentru sărbători: cum faci mai multe locuri de dormit pentru musafiri

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

De sărbători ne vizităm cu rudele mai mult ca în orice altă perioadă, iar asta poate naşte o problemă:  avem suficiente locuri de dormit pentru musafiri? Zilele libere obligatorii duc la vizite şi degustări  prelungite, rămâneri pe noapte sau stabilirea de tabere temporare pentru mini-excursii în zonă, iar dacă anul acesta este rândul tău să îi primeşti pe toţi, ei bine, începe să planifici.

Cu cât ai mai multe lucruri stabilite şi mai ales făcute din timp, cu atât cele câteva zile în care vei fi gazdă vor fi mai liniştite şi mai pline de bucurie.

Stabilirea şi gătirea meniului este o treaba destul de laborioasă, dar asta îţi ocupă de obicei ultimele zile înainte de vizită. Pregătirea casei însă este unul dintre lucrurile pe care le poţi face din timp şi dacă te întrebi une ai putea să-i culci pe toţi, poate că ideile de mai jos pentru locuri de dormit şi depozitari suplimentare te ajută.

Paravan pliant pentru discreţie

Dacă încăperea în care dorm oaspeţii este livingul, iar patul lor este canapeaua extensibilă de aici, asigura-te că au un pic de intimitate, punând în faţă canapelei un paravan pliant şi astfel toată lumea va fi mai relaxată. Ulterior, îl poţi refolosi oriunde în casă.

paravan-despartitor

O canapea sau un pat pliant în dormitorul vostru

În felul acesta creaţi încă un loc sau două de dormit şi aveţi dintr-o dată două posibilităţi: fie oferiţi dormitorul vostru oaspeţilor, mai ales dacă sunt o familie cu un copil sau doi, fie aduceţi copilul în camera la voi, eliberând astfel camera lui pentru oastepti.

dormitor-cu-canapea
Sursa imagine: houzz.com

Un pat ad hoc : o saltea moale şi confortabilă direct pe covor

Nu este cea mai elegantă soluţie, dar dacă sunteţi în relaţii bune cu rudele, soluţia va fi acceptată fără comentarii. Poţi cumpăra o saltea nouă şi după ce oaspeţii au plecat o poţi transfera în patul vostru, mai ales dacă salteaua voastră veche trebuie schimbată.

apartament_2_nivele_NY4
Uite ce loc pentru oaspeţi, cu salteaua asezata direct pe podea au amenajat aceşti proprietari în apartamentul lor pe 2 nivele. Cand nu au oaspeti, acolo se afla biroul, iar salteaua este rulata in dulap.

Spaţii suplimentare de depozitare

Oaspeţii vor trebui să despacheteze, nu uita. Şi pentru asta, fie goleşti o parte din dulapurile voastre şi le oferi spaţiul, fie faci un pic de prospectare şi vezi dacă nu găseşti ceva potrivit în magazin.sporulcasei.ro, mai ales că urmează o perioadă de reduceri.

Sursa imagine: Staer.ro
Sursa imagine: Staer.ro

Un colţar generos, secţional, extensibil.

Este posibil să îl ai deja, iar dacă nu, reţine ideea şi îl cumperi mai târziu. Uite ce amenajare interesantă au realizat aceşti doi tineri pentru zona de zi a apartamentului: atunci când canapeaua nu este folosită pentru dormit, este extraordinară pentru adus oamenii laolaltă, practic devenind inima casei. Şi în plus un colţar mare, desfăcut, este raiul copiilor care dorm împreună, mai ales dacă nu s-au mai văzut de mult.

apartament_minimalist21.
Proiectul apartamentului aici.

Paturi rabatabile

Dacă aveai în plan să instalezi unul, încă mai ai vreme să o faci până de sărbători şi, acum ai de ales între 3 tipuri diferite de rabatare, fiecare cu specificul său. Vezi aici care sunt.

pat-rabatabil-la-perete-wall1

Patul pliant

Este patul ideal: se poate instala oriunde este nevoie de el, nu are nevoie de mult spaţiu de depozitare şi apare doar atunci când situaţia o cere. Mai ai încă timp să cumperi unul, şi dacă tot se apropie Black Friday, poate că vei găsi unul la reducere.

Pat pliant. Oferta aici.
Pat pliant. 

Nu uita de micile detalii

Chiar dacă tu crezi că îţi cunoşti oaspeţii bine, întreabă din timp dacă au preferinţe speciale. Dacă nu şi le exprimă, împrumută din ideile de succes ale hotelierilor: asigură-te că în fiecare cameră există o carafă şi pahare pentru apă, pentru a reduce la minim circulaţia oaspeţilor pe timp de noapte. Dacă ştii că unii dintr ei citesc până mai târziu, de pildă, asigura-le o lumină potrivită şi eventual un încălzitor de apă pentru ceai.

apa-in-dormitor
Sursa imagine: .primermagazine.com

Aceste mici detalii te transformă într-o gazdă perfectă!

Sărbători cu liniştite!

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!