Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Pregatirea centralei inaintea iernii: exploatarea corecta reduce costurile lunare

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Costurile lunare pentru incalzirea locuintei pot fi reduse printr-o exploatare corecta si o pregatirea centralei in mod corect inainte de venirea sezonului rece.

1. Verificarea tehnica periodica mareste randamentul centralei

Conform legii, verificarea tehnica periodica trebuie efectuata cel putin o data la doi ani de catre o societate autorizata de ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat) si consta in verificarea funcţionarii corecte si sigure a centralei termice.

Potrivit reprezentantului companiei, pe langa caracterul obligatoriu al verificarii tehnice periodice, aceasta are si o serie de avantaje. Unul dintre acestea si poate cel mai important este reprezentat de reducerea costurilor.

Functionarea indelungata sau in condiţii incorecte a unei centrale termice duce la uzura pieselor, iar in timp pot aparea disfunctionalitati, acestea din urma ducand la cresterea temperaturii de ardere a gazelor. Astfel, creste consumul de gaze si, implicit, se vor majora si costurile.

In general, in cadrul verificarii tehnice periodice, se probeaza integritatea aparatului si a mentinerii conditiilor initiale de instalare, se regleaza instalatia de ardere in scopul realizarii unei arderi complete, se analizeaza gazele arse si incadrarea valorilor in limitele admise, se verifica functionarea corecta a dispozitivelor de control, reglare si siguranta si se efectueaza si alte verificari aplicabile in conformitate cu conditiile tehnice prevazute in livretul aparatului.

2.  Revizia periodica, la fel de importanta

Dincolo de verificarea tehnica periodica a centralei termice, obligatorie prin lege, o revizie efectuata periodic este indicata pentru a se mari durata de viaţa a sistemului. Astfel, reprezentantul Ariston recomanda ca anual centralele termice sa fie revizuite de catre un centru de service autorizat.

Alte masuri pentru cresterea eficienţei:

3. Nu acoperiti radiatoarele cu obiecte ce pot bloca schimbul de caldura

4. Izolati geamurile, usile si peretii impotriva pierderilor de caldura

5. Menţineti temperatura constanta in camere, in jurul valorii de 21° C si folositi dispozitive de reglare de tipul crono-termostatelor pentru programarea funcţionarii centralei termice.

Ariston_reducerea_costurilor

Sursa: Ariston Thermo Romania

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.