Cum alegi poziţia potrivită pentru montarea cuptorului în bucătăria ta

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Cea mai des întâlnită soluţie pentru montarea cuptorului este sub plită, iar ideea de a le separa şi a le instala exact acolo unde le dorim înseamnă pe de o parte a renunţa la stereotip şi pe de altă parte, a rezolva unele probleme de infrastructură şi instalaţii.

Gazul prezent în fiecare locuinţă a însemna pentru mulţi dintre noi un singur aparat de gătit, care încorporează plita cu 3-5 ochiuri şi cuptorul, eventual cu funcţie de rotisare şi grătar. Când plita şi cuptorul au fost separate din nou (vă amintiţi de soba de teracotă cu plită pe o latura şi cuptorul pe alta?) şi au devenit accesibile tututor, posibilităţile de amenajare s-au multiplicat exponenţial şi libertatea de a organiza bucătăria după gusturile bucătarului a ajus şi în casele noastre.

Dacă în cazul plitei, opţiunile se învârt tot în jurul unui blat, pentru cuptor, fie el cuptor electric sau pe gaz, îl poţi instala oriude îţi este la îndemână, atât timp cât eşti conştient de diferenţele dintre ele şi avantajele aduse de fiecare categorie.

Un aranjament clasic, un cuptor cu microunde montat deasupra si masina de spalat vase in apropiere. Bucataria unei casute mici din Vancouver.

Cuptor electric sau pe gaz?

În ceea ce priveşte racordul la reţea, cuptorul pe gaz îţi va da cea mai multă bătaie de cap. Dacă îl vei monta la distanţă de plită, este posibil să fie nevoie de modificarea instalaţiei de gaz metan, ceea ce presupune un proiect şi personal calificat, şi în orice caz îţi va trebui un racord separat. Va trebui făcută şi plătită revizia tehnică la 2 ani şi pentru plită şi pentru cuptor. Pe de altă parte, cuptoarele pe gaz sunt  în medie mai ieftine şi facturile tale lunare de utilităţi vor avea aceleaşi valori ca şi până acum.

Cuptorul electric se intalează extrem de simplu în orice loc i-ai alege, prin racordarea la o priză sigură, cele mai sofisticate au preţuri mai mari, evident, şi facturile de energie vor creşte. În schimb va găti mâncarea mai repede, mai uniform şi vei putea găti pe mai multe nivele concomitent.

Bucatarie de 11 mp, la bloc, amenajata inclusiv cu un mic spatiu de recreere. Proiectul intreg aici.

Cuptorul sus sau jos?

Indiferent dacă alegi cuptor electric sau pe gaz, atât timp cât este încorporabil, îl poţi aşeza exact la înălţimea care te interesează. Adio aplecări cu tavi şi vase grele şi fierbinţi, dureri de spate şi arsuri pe antebraţe. Poziţionare la înălţimea corectă asigură o utilizare mai eficientă şi mai sigură.

Cuptor clasic si cu microunde din aceeasi gama, amplasate unul deasupra celuilalt, la margine zonei de preparare. Proiectul intreg aici.

În linie, separat sau unul sub altul?

În multe bucătării cuptorul clasic este dublat de cuptorul cu microunde şi de obicei sunt pozitionate unul sub altul. În această amenajare au fost aşezate unul lângă altul, dar la acelaşi nivel.

Proiectul intreg aici.

Calitatea cuptorului se vede şi în confortul în bucătărie

Cu siguranţă te-ai gândit să îţi instalezi şi o hotă eficientă, dar aburii nu sunt singura problema complementară gătitului care te va afecta. Căldură este cealaltă şi poate fi extrem de supărătoare. Un cuptor care pierde căldură din cauza unei uşi cu garnituri sau balamale slabe, sau a pereţilor prea subţiri, îţi va găti mâncarea într-un timp prea lung, neuniform, va transforma bucătăria într-o saună şi poate afecta mobilierul din jur.

Întreabă deci şi despre gradul de izolare al cuptorului, garnituri, sistem de închidere a uşii, dar şi despre politica de retur, dacă ceva nu merge cum trebuie.

In aceasta bucatarie micuta, cuptorul electric este solutia perfecta.
O bucatarie mica si minimalista, dar dotata cu tot ce ii trebuie. Proiectul aici.
Renovarea unei case din 1913, cu o bucatarie aerisita.
O bucatarie dechisa spre living, cu electrocasnicele mari grupate . Proiectul intreg aici.

 


Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!