10 planuri de case cu 3 dormitoare pe un singur nivel

10 planuri de case cu 3 dormitoare pe un singur nivel

Astăzi vă vom prezenta planuri de case cu 3 dormitoare, pe un sigur nivel, pentru a vă ajuta să vedeţi cât de multe aranjamente sunt disponibile. 3 dormitoare sunt suficiente pentru o familie normală şi în acelaşi timp este un tip de organizare care face faţă multor situaţii aglomerate: sărbători, vizite rude, colegi ai copiilor care stau peste noapte…

Cum să fie organizată casa? Câte camere să aibă?

Acestea sunt printre primele întrebări pe care vi le va pune orice proiectant  şi de obicei aici apar şi primele discuţii în contradictoriu: ceea ce aveţi nevoie la interior nu se potriveşte cu pozele frumoase de exterior pe care le-aţi găsit pe internet.

Aşa că vă propunem o incursiune printre mai multe planuri de etaj cu 3 dormitoare pe un singur nivel, să vedeţi posbilităţile de organizare – planuri care se pot potrivi foarte bine atât unei case cât şi unui apartament.Trei dormitoare, o singură baie şi o zonă de zi generoasă

O singură baie nu pare o idee prea bună pentru o casă cu trei dormitoare, dar toaleta separată de zona de duş rezolvă problema. Cele trei dormitoare sunt perfecte pentru o familie cu 2 copii, sau pentru o familie de trei membri care are nevoie de o cameră de oaspeţi. În plus, terasa de la intrarea este minunată, iar fiecare dintre cele 3 dormitoare poate avea propria terasă, dacă se optează pentru prelungirea acesteia pe 2 laturi ale casei.

 

planuri-case-3-dormitoare1
Sursa imagine: Conceptark

Dormitor matrimonial cu baie şi dressing şi dormitoarele copiilor cu baie proprie

Dormitorul matrimonial devine aici un mini-apartament cu baie şi dressing proprii, iar camerele copiilor au baia lor şi fiecare include un dulap încastrat. În nici unul dintre dormitoare nu se intră direct din living, ceea ce este un plus în materie de izolare fonică. Bucătăria este deschisă, având atât zona de lat masă cât şi o insulă pentru mic dejun.

 

planuri-case-3-dormitoare2
Sursa imagine: http://www.bridgesatkendallplace.com/ .

Orientare spre sud şi bucătărie închisă

Aveţi o expunere generoasă spre sud şi gătiţi mult? Iată un plan minunat pentru asta: toate dormitoarele au deschidere spre terasă şi fiecare are baie proprie. Bucătăria este închisă şi are ataşată o cămară, iar spre nord mai există un spaţiu în care se poate instala camera tehnică sau o baie pentru oaspeţi.
Sursa imagine:
Sursa imagine: http://www.astinstudios.com/

Zonă de zi modernă, dormitoare generoase pentru familie

Bucătăria generoasă în linie se poate închide la nevoie, iar livingul se deschide spre o terasă sau un balcon. Dormitorul matrimonial are baia sa, în timp ce dormitoarele copiilor împart baia de lângă bucătărie.

Sursa imagine:
Sursa imagine: http://dibujocad.blogspot.ro/

Integrată în natură

Cheia acestei organizări luminoase sunt uşile de sticlă şi ferestrele generoase: fiecare dormitor, dar şi livingul au deschideri direct spre terasa care înconjoară casa pe 2 laturi. Un alt plus: zona de zi este complet separată de zona de noapte.

planuri-case-3-dormitoare5
Sursa imagine: http://www.supertech-supernova.com/

Compactă şi simplă

Iată dovadă că nu ai nevoie de foarte mult spaţiu să organizezi o casă cu 3 dormitoare, şi totuşi toată lumea să se bucure de intimitate: dormitorul părinţilor are baie proprie, iar cei 2 copii au fiecare camera lui, cu spaţiu pentru studiu. Bucătăria este închisă şi compactă.
planuri-case-3-dormitoare6
Sursa imagine: http://foundationdezin.blogspot.ro

3 dormitoare pe un singur nivel plus garaj

Spaţiul de zi este tot atât de mare cât şi spaţiul de noapte, iar garajul poate fi un excelent spaţiu de depozitare. Există o singură baie, în zona de noapte, dar toaleta este separată de zona de duş.

planuri-case-3-dormitoare7
Sursa imagine: http://www.oxyzone.fr/

Trei dormitoare, living, garaj şi spălătorie

Dormitoarele nu sunt mari, zona de zi este open space, dar aici este de remarcat distribuţia băilor: există două toalete separate pentru dormitorul matrimonial şi pentru copii sau oaspeţi, zona baie este separată de ele şi în plus aici există şi spălătorie.

Sursa imagine: http://www.buddedesign.com/
Sursa imagine: http://www.buddedesign.com/

O casă cu garaj pentru un teren îngust

Dormitoarele nu sunt adânci şi sunt dispuse pe o singură parte a casei, pe cealaltă aflându-se zona de zi şi garajul.

Sursa imagine: http://www.buddedesign.com/
Sursa imagine: http://www.buddedesign.com/

Compact şi intim

Fiecare dormitor are mica sa baie, iar zona de zi oferă suficient spaţiu pentru familia reunită.

 

Sursa imagine: http://urban-young.in/
Sursa imagine: http://urban-young.in/
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.