Planuri de case cu 2 dormitoare pe un singur nivel

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

2 dormitoare pe un singur nivel este o configuraţie aleasă de cei care preferă structurile simple, fie pentru locuinţă permanentă, fie pentru cea de vacanţă, dar şi de cei care pornesc la drum cu o familie în creştere şi cu buget măsurat: pentru aceştia extinderea pe verticală este o opţiune perfectă.

Indiferent de motiv, dacă  asta este configuraţia ta de vis, iată mai jos câteva exemple de case cu 2 dormitoare pe un singur nivel.Două dormitoare, 2 băi şi o zonă de relaxare la mijloc

Planul are şi alte aspecte practice: garderoba de la intrare, zona de depozitare accesibilă din bucătărie, şi faptul că bucătăria poate fi închisă, dacă se găteşte mult şi copios. De remarcat şi că fiecare dormitor are propriul său mic dressing.

Sursa imagine:
Sursa imagine: http://www.jbsolis.com

Zona de noapte complet separată de zona de zi

Întregul ansamblu este deservit de o singură baie, complet echipată, dar fiecare cameră are propriul dressing.

Sursa imagine:
Sursa imagine: http://www.jbsolis.com

Casă în stil scandinav, de 57 mp, pentru cei ce iubesc viaţa în aer liber

Dormitoarele sunt mici, cea mai mare parte a suprafeţei locuite revenind livingului. În completarea acestuia vine o mică terasă acoperită şi una neacoperită, mult mai mare. Proiectul întreg aici.

 

casa_in_stil_scandinav11

Două dormitoare cu dressinguri şi băi proprii şi un spaţiu de zi generos

Există şi un mic dressing la intrare, plus o mică debara lângă bucătărie şi o spălătorie în partea opusă.

planuri-de-case-2-dormitoare3
Sursa imagine: http://www.jbsolis.com

Bucătăria mare, pe colţ, cu acces din living şi din zona de luat masă

Există un mic dressing aferent intrării, precum şi dulapuri generoase în dormitoare. Bucătăria poate fi închisă la nevoie, iar aranjamentul în L oferă foarte mult spaţiu de lucru.

planuri-de-case-2-dormitoare4
Sursa imagine: http://www.jbsolis.com

 

Spaţii comune generoase şi baie cu saună

Aici există şi o cameră pentru bebeluş, pe lângă cele 2 dormitoare, dar sunt de remarcat mai ales: baia cu saună, spălătoria, bucătăria în U şi şemineul din living.

planuri-de-case-2-dormitoare5
Sursa imagine: http://www.roomsketcher.com

Compact şi vesel

Aici zona de noapte înconjoară pe 2 lături zona de zi, cu a sa încântătoare terasă internă, insula de mic dejun şi bucătăria compactă. Fiecare dormitor, dar şi holul încorporează câte în mic dressing, iar baia generoasă are dotare completă, inclusiv dus şi maşină de spălat.

planuri-de-case-2-dormitoare6
Sursa imagine: http://www.jbsolis.com

 

Locuinţe cu 2 dormitoare în cuplaj

Locuinţele cuplate sunt o idee bună pentru a face nişte economii, sau pentru a valorifica mai bine o curte nu prea mare. Iată aici planul unei case la dublu, pe care o poţi construi împreună cu un frate sau un prieten.

planuri-de-case-2-dormitoare7
Sursa imagine:  http://www.plansourceinc.com

Un proiect de 82 mp, al cărui al doilea dormitor poate fi adăugat mai târziu

Casă este în formă de L, curtea interioară este orientată spre sud, iar zona de zi este separată de cea de noapte. Există o singură baie accesibilă din toate camerele şi în jurul casei este plin de vegetaţie, deşi terenul disponibil este foarte mic. Proiectul întreg aici.

casa_eficienta_energetic_Vancouver12

 

Un proiect pentru o familie austriacă care iubeşte natura

Şi aici există grijă pentru intimitate şi linişte – zona de noapte este retrasă şi izolată cu 2 rânduri de uşi, dar plăcerea de a sta în aer liber şi a se întâlni cu prietenii se vede în prezenţa celor 3 terase ale casei şi în zona de zi foarte generoasă. Un aspect foarte practic: în zona intrării se află o baie de serviciu şi spălătoria. Proiectul întreg aici.

Serene_bungalow_plan_parter-1024x909

Casa amintirilor – reinterpretarea unei case simple, ţărăneşti

Casa are două dormitoare, fiecare cu baia sa, dispuse la colţurile opuse ale proprietăţii în apropierea teraselor. Casa din Alexandria, Teleorman,  are o istorie interesantă, pe care o puteţi citi aici.

casa-amintirilor1

 

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!