Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Plăcile cermice cu design în relief oferă textură suprafețelor rigide

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Pe lângă suprafața perfect netedă, ușor de întreținut, similară plăcilor clasice, plăcile cermice cu design în relief oferă și un alt fel de experiență tactilă și vizuală în care chitul de rosturi are doar rol de protecție și îmbinare, iar textura mai mult sau mai puțin reliefată a plăcii este cea care oferă elementul de design.

Sunt plăci uluitoare ca prezență, care conferă un ceva aparte oricărui spațiu dominat de nuanțe neutre și linii de obicei dure, din spațiu băii și al bucătăriei. Desenul neașteptat, textura care te îmbie la atingere și explorare oferă acel ceva care transformă un spațiu de obicei rece, fără mari surprize estetice, într-un spațiu deosebit și unic.

Textura si diferente de nuanta la aceasta faianta Aktuell Taupe.

Designul în relief, o nouă șansă pentru plăcile ceramice uni

Textura fină, diferențele de nivel de doar 1-2 mm și un desen delicat format prin impregnarea plăcii, fac din orice perete o operă de artă delicată. Texturarea, modelul impregnat, oferă o nouă șansă plăcilor uni, de altfel dificil de introdus în interioarele noastre, pentru că pot induce ideea de sterilitate și lipsă de personalitate a spațiului. Plăcile texturate de gresie și faianță de baie oferă acel element de design de care este nevoie uneori. Le poți folosi pe un întreg perete sau alternativ cu grupuri de plăci cu suprafață plană, pentru a oferi un plus de importanță numai anumitor zone.

Suprafete usor neregulate, desene discrete si glazurare aparent imperfacta, la aceasta faianta Artisan de la Pamesa Ceramica.

Plăcile cermice cu design în relief, perfecte pentru interioare cu design modern

Când vine vorba de amenajări ale camerei de baie, tendința o reprezintă stilul modern, pe scurt spus: linii drepte, forme clare, spații aerisite. O baie în stil modern se referă la simplitate, lumină, linii clare, forme și modele geometrice, nuanțe blânde și neutre și mobilier în același ton. O metodă de a evita monotonia în astfel de spații este texturarea, iar o metodă de a introduce textura este prin placarea pereților. Desigur, poți monta plăci clasice în aranjamente inedite, dar plăcile texturate oferă o satisfacție mult mai mare, plus suprafețele lucioase pe care ți le dorești pentru o curățenie impecabilă.

Placare uni, cu faianta alba in relief Aktuell, care pune spatiul in valoare si evita monotonia.

Invitație la joc: contrastul dintre mat și lucios

Monotonia se poate instala ușor și la picioarele noastre, dacă optăm pentru un singur model repetitiv de gresie. Alternanța dintre lucios și mat, crearea unui patern jucăuș din plăci, invită de asemenea la contemplație și surprinde plăcut, chiar dacă nuanța este uni.

Placare uni, cu diferente de textura.

Design în relief sau iluzie optică?

S-ar putea să consideri că plăcile texturate îți dau prea multe bătăi de cap la capitolul îngrijire și că oricât de frumoase ar fi, problemele de logistică pe care le impun sunt mai mari decât satisfacțiile estetice. Dar dacă totuși ți-a rămas gândul la placajele cu design în relief, atunci ai alternativa plăcilor de gresie cu desene 3D. Alternanța plăcilor – de altfel perfect plane, cu montaj clasic – într-o anumită succesiune îți va oferi senzația de desen în relief, înșelătoare și plină de intrigă ori de câte ori o privești.

Placi ceramice plane, cu design 3D, Bondi Bloks Natural de la Ceramicas Aparici.

Sursa imagini: Romstal, Ceramicas Aparici, Pamesa Ceramica. O parte dintre produsele din imagini sunt disponibile la Romstal.

Citește și:

Cum se face trecerea între gresia hexagonală și parchet

Cum se montează faianța

Cum se face corect montajul plăcilor de gresie

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.