Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Piese de mobilier şi decoraţiuni în stil loft industrial

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Loft industrial este un stil de amenajare apărut ca urmare a fascinaţiei pentru epoca industrială, dar şi a nevoii de a transforma orice spaţiu disponibil din zona urbană în spaţiu de locuit: depozite, poduri, galerii, foste făbricuţe, clădiri vechi scoase din uz. Odată cu această nevoie s-au conturat şi liniile noului stil loft industrial: spaţii largi fără partiţii, structura pereţilor expusă, ţevi la vedere, mobilier vintage sau reciclat, rafturi metalice, becuri simple sau protejate de structuri metalice atârnate direct de fir, lipsa (aparentă) a finisajelor, chiar şi la mobilier.

Numele noului stil condensează foarte bine atât provenienţa lui cât şi trăsăturile definitorii. Loft = Un spaţiu situat imediat sub acoperişul clădirii, folosit de obicei pentru depozitare/pod. “A loft apartment” se referă la un spaţiu larg, fluid, convertibil, cu accente industriale. Chiar dacă nu se află la ultimul etaj al clădirii, un loft apartment are caracteristicile unei hale, separaţiile sunt mai mult vizuale, iar mobilierul şi dotările au o tentă industrială, nefinisată, texturată.

Vechi şi nou

Asta nu înseamnă că tot ce trebuie să conţină un astfel de decor trebuie să fie vechi / uzat. Adesea cele mai strălucitoare decoruri în acest stil au rezultat din alăturarea spectaculoasă dintre vechi (structura acoperişului, peretele de cărămidă, dale vechi de pardoseală) şi nou (pardoseli din beton slafuit, mobilier cromat, bucătăria cu dotări de ultimă oră).

Remodelarea unui apartament din Barcelona, cu păstrarea la vedere a structurii pereţilor şi acoprisului şi refolosirea plăcilor hidraulice din epoca industrială.

Mobilierul în stil loft industrial

Piesele de mobilier au accente masculine, sunt o combinaţie de nou, vechi, rar, construcţii metalice şi din lemn. Una dintre caracteristicile designului de mobilier în stil indutrial este portabilitatea, aşa că în multe interioare loft vei găsi mese şi dulapuri pe roţi, acestea permiţând deplasarea şi rearanjarea uşoară şi rapidă.

O altă caracteristică a acestui mobilier este rezistenta şi durabilitatea. De pildă scaunele, care sunt din oţel inoxidabil, vara pot să fie scoase în grădină, pe balcon sau terasă, iar mesele, cu structură solidă şi blaturi groase se pot folosi ani la rând.

Miso Architects amenajare apartament 2 camere - dormitor (16)

Textilele

Materialele cu textură vizibilă, siluetele masive, suprafeţele neregulate îşi găsesc locul foarte bine în stilul loft industrial. Culorile reci arată foarte bine alături de lemn şi metal. Covoarele şi pernele cu desene geometrice se potrivesc şi ele perfect şi pot deveni piese de efect dacă sunt în culori tari, calde.

apartament in stil industrial minimalist

Arta şi decoraţiunile

Cărămizile şi structurile de beton sau lemn la vedere sunt esenţa stilului loft industrial şi un motiv de mândrie, ceva ce dă autenticitate stilului.  Dar chiar dacă apartamentul tău nu are un zid expus, poţi crea unul cu ajutorul cărămizilor decorative sau a unor printuri ai tapete care aduc această impresie. Sau dacă nu poţi monta cărămidă aparentă, mulţumeşte-te cu un zid finisat cu ciment, pe care expui o fotografie sepia a unei cladiri istorice şi s-ar putea să obţii un efect la fel de puternic.

capela transformata in hotel bucatarire deschisa

Lumina în stil loft industrial

O înşiruire de becuri atârnate de fire colorate şi înnodate aparent neglijent, pandante metalice şi aplice simple, dar cu atitudine, pot fi expuse în orice decor şi se remarcă instantaneu. Candelabre, pandante sau aplice pentru tavan, alegi ceea ce îţi trebuie pentru a mixa corect nevoie de lumină cu nevoia de design.

Lămpi de citit sau aplice pentru lumini de accent sunt perfecte pentru a marca un spaţiu intim şi odihnitor. Semnele luminoase, cum sunt literele sau simbolurile transmit un mesaj cald cu ajutorul luminii. Dacă materialul este şi puţin uzat, senzaţia de întoarcere în era industrială este şi mai pregnantă.

insula de bucatarie stil industrial

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.