Philips Hue: Cum te ajută lumina potrivită să ai zile productive și nopți odihnitoare

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Lucrezi mult de acasă? Obișnuiești să stai până târziu? Îți este greu să te trezești la sunetul deșteptătorului? Este firesc, atât timp cat zilele și nopțile noastre nu mai sunt de multe decenii în acord cu ritmul natural al naturii.

Știm astăzi că lumina naturală are o influență majoră asupra sănătății noastre fizice și mentale și că ne influențează covârșitor nivelurile de energie de peste zi și totuși viața ne impune ritmuri artificiale, în total dezacord cu ceea ce ne cer trupul și sufletul.  Cu toate acestea, continuăm să lucrăm în dezacord cu ritmurile naturale, sau călătorim extrem de mult și pe toate meridianele, astfel încât nici un ceas nu prea mai are noimă.

Ce putem face pentru a ne simți mai bine în pielea noastră? Putem încerca să ne folosim de lumină, fie că suntem acasă, fie în deplasare, pentru a ne crea nopți odihnitoare și dimineți line. Poți folosi o lumină artificială, care imită lumina răsăritului, pentru a te trezi ușor și odihnit, tot la fel cum poți folosi o lumină caldă și blândă pentru a imita apusul și a te pregăti de somn.

Philips Hue este un expert în recrearea ambientului cu ajutorul luminii, aducând controlul complet al intensității și al culorii în orice colț al casei și moment al zilei.

Azi trecem în revista tipurile de corpuri de iluminat Philips Hue și modurile în care le poți integra în viața ta. 

Iluminat interior controlabil prin smartphone

Controlul Philips Hue

Philips Hue este un sistem complet de becuri, benzi luminoase și corpuri de iluminat cu lumină albă sau colorată, pentru interior și exterior, care se poate controla 100% prin intermediul telefonului tău mobil, al tabletei sau al unui sistem de control vocal, gen Alexa.

Există 2 moduri în care poți controla luminile Philips Hue:

  • Consola Hue Bridge – este un mic device Wi-Fi care se conectează la priză și la care ai acces prin intermediul aplicației Hue instalată pe smartphone sau tabletă. La Bridge se pot conecta până la 50 de becuri și accesorii (întrerupătoare, comutatoare, senzori de exterior, conectori), pentru a crea o rețea perfect controlabilă de lumini inteligente. 

Poți să-ți cumperi un Hue Bridge separat, sau în cadrul unui Kit Starter (un kit de bază format dintr-un Bridge și 2 becuri cu lumină albă). Odată instalat, îi poți asocia alte lumini și accesorii Hue.

  • Bluetooth – unele becuri Philips Hue se pot controla prin Bluetooth. Ai nevoie de Aplicația Hue Bluetooth instalată pe telefon, iar becul Philips Hue îți va executa comenzile cu acuratețe. Are mai puțin opțiuni decât Smart Bridge, dar dacă îți dorești să începi să folosești Philips Hue într-un mod simplu și elegant, un bec controlat prin Bluetooth este o soluție bună.
Iluminat exterior

Tipuri de becuri Philips Hue

Odată instalat Philips Bridge, poți adăuga oricare dintre aceste tipuri de lumini:

  • Philips Hue White – becuri, spoturi sau banda luminoasa dimabila (cu intensitate reglabilă), culoarea luminii fiind alb 2700 K
  • Philips Hue White Ambiance – becuri, spoturi sau benzi LED dimabile, ce oferă diferite temperaturi de alb, de la alb rece, potrivit pentru perioada dimineții, până la alb cald, ideal pentru orele de seară, înainte de culcare. Temperatura luminii: de la 2200 K până la 6500 K.
  • Philips Hue Color&White Ambiance – li se poate regla atât intensitatea luminii, cat și culoarea, aceste becuri având posibilitatea de a reda până la 16 milioane nuanțe de culoare. Sunt cea mai spectaculoase dintre soluțiile Philips Hue, dar și cea mai scumpă.

Tipuri de corpuri de iluminat Philips Hue

Luminile Philips Hue sunt incorporate într-o multitudine de corpuri de iluminat sau se pot încorpora în orice ambient, spre a ne aduce maxim de confort.

  • Lămpile Wellness te asistă de-a ungul întregii zile, începând de la primele momente ale dimineții, până la momentul stingerii. Știai că îți poți asigura o trezire lină și un start perfect a zilei, dacă cea care te trezește este lumina potrivită, în loc de un prea zgomotos ceas deșteptător? Poți încerca o astfel de lampă.
  • Benzi luminoase cu lumină albă sau colorată se pot folosi pentru a ne lumina zonele de lucru, cum este blatul de bucătărie, dar și pentru delimitare și marcaj al zonelor, precum în acest apartament modern.
  • Plafonierele, aplicele și luminile ambientale clasice se pot înlocui cu unele Philips Hue, pentru a beneficia atât de un iluminat corect, cat și de toate acele intensități și culori mirifice.
  • Iluminatul aleilor devine o prelungire firească a iluminatului interior, odată ce ai instalat un Hue Bridge și senzorii speciali pentru exterior.

Urmează link-ul pentru a intră în universul Philips Hue. Poate că nu astăzi este momentul cel mai potrivit să-l instalezi, dar reține ideea. Au soluții pentru orice situație, iar paleta de produse și aplicații se extinde de la an la an.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!