Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Peretele mobil sau cum faci dintr-un apartament mic, unul spaţios şi luminos. Video inclus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Apartamentele mici au avantajele lor: costă mai puţin, sunt mai ieftin şi mai simplu de întreţinut şi, amenajate cu gust şi personalitate, au acea notă de intimitate şi căldură care pare să te îmbrăţişeze încă de la intrare.

Pe de altă parte suprafeţele mici sunt greu de împărţit pentru a satisface nevoile întregii familii şi asta înseamnă de multe ori camere mici, întunecate şi mobilate complex, că să satisfacă personalitatea, vârstă şi obiceiurile fiecărui locatar.

Maximizarea spaţiilor limitate din apartamentele mici şi-a găsit expresia de-a lungul timpului în soluţii precum patul rabatabilpatul retractabilmobilierul încastrat sau customizat, utilizarea spaţiului pe verticală prin intermediul dormitorului suspendat, conceptul casa în casă, sau mai noul concept Transformers.

Cumva, ceea ce urmează să vă prezentăm înglobează toate acestea şi acel ceva în plus, care îl face remarcabil de la prima privire. Arhitecţii de la PKMN Achitectures au creat conceptul de perete mobil, sau zid mişcător: o unitate mobilă, capabilă să se mişte pe aproape întreaga suprafaţă a apartamentului cu ajutorul rotilelor silenţioase.

Spun pe aproape întreaga suprafaţă a apartamentului pentru că există şi o parte fixă: baia şi bucătăria, partea mobilă fiind zona de zi care se contopeşte cu, şi se transformă în, zonă de noapte datorită pereţilor speciali.

pereti_mobili1 pereti_mobili2 pereti_mobili4 pereti_mobili6 pereti_mobili7 pereti_mobili9

Casa MJE include doi astfel de pereţi, care funcţionează concomitent ca zid despărţitor şi corp de mobilier. Ca zid despărţitor, cele 2 unităţi pot fi deplasate uşor, de către o singură persoană şi pot fi amplasate funcţie de nevoile de zi şi de noapte ale familiei. Datorită lor, apartamentul poate găzdui fie o familie, fie două, având posibilitatea de a organiza ad-hoc 1 dormitor, 2 dormitoare sau nici unul.

În calitate de corp de mobilier customizat peretele include un paturi rabatabile, unităţi de depozitare, televizorul şi birou de lucru.

pereti_mobili10
Configuratie de noapte
pereti_mobili11
Configuratie de zi

Întregul sistem, format din pereţii rotativi şi cei culisanţi, aduc luxul unei camere de 50 mp într-un apartament de 70 mp şi intimitate atât pentru deţinători, cât şi pentru apropiaţii lor. Desigur, să nu uităm că pentru a funcţiona corect, pardoseala trebuie să fie perfectă şi rezistentă.

La senzaţia de spaţiu mult mai mare decât în realitate contribuie şi albul prezent aproape peste tot şi ferestrele generoase, care măresc aportul de lumină naturală.

Casa MJE nu este singura concepută după ideea pereţilor mobili. În portofoliul PKMN mai există Casa Stella şi Casa All I Own. Merită văzute.

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.