Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

Pentru iubitorii stilului clasic: mobilier din lemn masiv made in România

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Un clasic înseamnă fie un exemplar remarcabil al unui anumit stil, fie ceva a cărui calitate a trecut proba timpului şi şi-a păstrat, ba chiar şi-a sporit, valoarea.

Stilul clasic, pe de altă parte, în arhitectură, design şi amenajări, nu trebuie confundat cu produsele devenite clasice : îşi are rădăcinile în epocile greacă şi română, în simetria, echilibrul şi armonia pentru care sunt cunoscute acestea.

În cazul mobilierului, rădăcinile pre-industriale ale stilului clasic obligă la utilizarea unor materiale şi mijloace artistice specifice: frumuseţea naturală a lemnului masiv, sculptura manuală, ţesăturile naturale, finisaje care pun în evidenţă esenţa lemnoasă. Rigorile stilului – ordine, simetrie, echilibru, ierarhie – sunt puse în slujba obţinerii unui nou ideal de frumuseţe.

Mobilierul din lemn masiv produs de Simex întruneşte toate aceste trăsături. A trecut proba timpului, aducând în prezent meşteşugul şi tradiţia producătorilor de mobilier clasic, din lemn masiv din România, foloseşte materiale naturale şi tehnici clasice de decorare, precum sculptura şi pictura manuală, intarsia de nuc şi foiţa de aur, care dau unicitate fiecărei piese, şi tapiţerii în culori calde, plăcute.  Finisajul este standard, de nuc, sau  alb-auriu ori alb-argintiu, iar furnirul natural este din rădăcini de nuc.

Colectia_Poesis2
Sculptura manuala, colectia Poesis
Colectia_Regina2
Sculptura si pictura manuala, impregnare cu foita de aur

Flexibilitate în amenajare

La o primă vedere, am putea crede că mobilier din lemn masiv înseamnă şi lipsa de flexibilitate în amenajare, dar mobilierul Simex poate fi livrat atât la  dimensiuni standard, cât şi la comandă, în funcţie de configuraţia dorită de fiecare client în parte. Proiectanţii şi designerii specializaţi ai Simex se pot deplasa la domiciliul clientului pentru măsurători şi schiţe, în ideea adaptării perfecte la orice spaţiu, iar compania oferă transportul şi montajul gratuit în toată ţară.

Lemnul masiv nu condiţionează dimensiunile interiorului în care este este amplasat mobilierul, aceste limitări de spaţiu putând fi remediate prin realizarea pieselor de mobilier la dimensiuni  specifice.

De asemenea, design-ul clasic al mobilierului se poate adapta cu uşurinţă oricărui interior: pe de o parte, corespunde tendinţelor de funcţionalitate şi confort din prezent, iar pe de altă parte,  conferă acea notă de unicitate şi personalitate spaţiului amenajat, motiv pentru care pot fi folosite cu succes piese individuale ca acestea de mai jos, în decoruri moderne.

Colectia_Cristina7
Cadru semineu colectia Cristina
Colectia_Cristina55
Bancuta telefon colectia Cristina
Colectia_Cristina99
Masuta servit colectia Cristina

Accesorizare în stil clasic sau modern

« Întrucât iubitorii mobilei clasice au deja un ochi format asupra tendinţelor şi curentelor din industria mobilei şi sunt, prin excelenţă, adepţii unui anumit stil de mobilă pentru întreagă locuinţa (Baroc, Rococo, Renascentist etc.), pentru a contura o ambianţa în deplină consonanţă cu mobilierul în linie clasică, în design-ul corpurilor de iluminat, al tablourilor, covoarelor, precum şi în culoarea pereţilor trebuie să se regăsească motive estetice specifice stilului mobilierului ales.

Pentru a aduce o amprentă modernă în interioarele decorate în stil clasic, specialiştii Simex recomandă numeroase artificii estetice de bun gust, printre care : alegerea celorlalte elemente din decor în linie modernă (decoraţiunile, parchetul, culoarea pereţilor, electrocasnicele pentru bucătărie) sau optarea pentru o tapiţerie în culori cât mai vii (roz prăfuit cu tuşe de mov de exemplu) pentru scaune, fotolii, canapele şi capătul de pat tapiţat. » ne spune Adrian Sabău – Director General Simex.

bucatarie-cristina
Bucatarie colectia Cristina

Patru colecţii clasice

Colecţiile Simex poartă în totalitate amprenta specialiştilor Simex:  proiectanţi, designeri şi executanţi, începând de la conceptul, design-ul pieselor de mobilier şi continuând cu producţia efectivă a mobilei.

Colecţia Cristina este o emblemă a companiei Simex, prin design-ul preţios, în linie clasică, cu forme masive şi armonioase din lemn de înaltă calitate şi sculptura executată manual. Estetica nobilă a colecţiei reflectă pasiunea companiei pentru mobila de artă, iar noul finisaj Morchia, cu patina neagră, şi modificările de detalii pe sculptură realizate recent confirmă interesul constant al pieţei pentru această colecţie.

Colectia_Cristina1 Colectia_Cristina6

Colecţia Cleopatra se remarcă printr-o virtuozitate a detaliului desăvârşită : intensitatea culorii de nuc, intarsia de excepţie, cu motive florare de înalta calitate, şi sculptura executată manual.

Colectia_Cleopatra11Colectia_Cleopatra3

Colecţia Poesis este o veritabilă mărturie din lemn masiv a pasiunii Simex pentru arta mobilei şi impresionează prin sculptura manuală asimetrică, în deplină concordanţă cu convenţiile estetice ale stilului Rococo, şi furnirul natural din rădăcini de nuc.

Colectia_Poesis1 Colectia_Poesis3

Colecţia Regina evidenţiază valoarea finisajelor preţioase prin lucrătura fină şi minuţios executată, precum şi prin ornamentele preţioase ale pieselor de mobilier, ce sunt impregnate cu foiţă de aur şi pictură realizată manual.

Colectia_Regina1

Simex Grup deţine în prezent 6 fabrici de mobilă din zona Sălaj a fost înfiinţată în 1990, deşi valorifică o tradiţie a producţiei mobilei din lemn masiv veche de decenii. În anii 1990, pe când numele Simex era sinonim doar cu fabrica din Şimleul SIlvaniei,  a abordat cu succes nord-estul Europei şi statele membre ale CSI, iar în anii 2000, odată cu renaşterea pieţei de mobilă din România şi creşterea cererii interne, şi-a extins reţeaua de magazine proprii şi colaboratori şi a achiziţionat încă 5 fabrici din zona Sălaj – Satu Mare.

Mobila este disponibilă în magazinele proprii din Bucureşti, Sibiu, Galaţi, Constanţa, Oradea şi Arad.

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

2 comentarii la „Pentru iubitorii stilului clasic: mobilier din lemn masiv made in România”

  1. Ma bucur ca se mai face asa ceva la noi. Adevarate opere de arta! Ma gandesc serios sa imi comand si eu cateva piese pentru vila mea din complexul Cosmopolis. E o investitie tare buna!

    Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.