Accelerator de compost Bokashi Biogen 1 kg

Accelerator de compost Bokashi Biogen 1 kg

79 lei

Cantitate
SKU: accelerator-Bokashi Categorii: ,

LIVRaRE PRIN CURIER
ORIUNDE ÎN ȚARĂ

DREPT DE RETUR ÎN
14 zile

SUPORT TELEFONIC
L-V: 09:00 - 17:00

PLATĂ SECURIZATĂ
Date în siguranță

Posibilitate de
plata in rate

Pentru a porni procesul de compostare si pentru a se derula corect, cu minime emisii de gaze si mirosuri neplacute, in oricare dintre recipientele de compostare Bokashi, ai nevoie de Accelerator de compost Bokashi Biogen.

Cu ajutorul acceleratorului, procesul de fermentare din recipientele Bokashi se desfasoara previzibil si poate fi usor tinut sub control, cu conditia sa-l folosesti corect:

  1. adauga accelerator dupa fiecare suplimentare a compostorului cu noi resturi alimentare
  2. goleste rezervorul recipientului cel putin o data la 2-3 zile.

Atentie! La finalul proceselor de fermentare controlata din aceste recipient nu vei obtine compost, ci un precursor al acestuia!

Ce este si cum functioneaza Accelerator de compost Bokashi Biogen

Acceleratorul de compost asigura un proces natural de fermentare cu ajutorul microorganismelor eficiente (Effective Microbes – EM). 

Este compus dintr-un amestec de:

  • tarate,
  • melasa (zahar + apa),
  • microorganisme benefice (bacterii lactice, drojdii, organisme fotosintetice, actinomicete și fungi activ enzimatice)

Fermentarea din interiorul recipientelor Bokashi este un proces de descompunere a resturilor organice prin actiunea acestor microorganismelor benefice. Resturile alimentare se descompun, deci nu putrezesc, prin urmare retin toate vitaminele si mineralele necesare pentru imbogatirea solului din gradina sau pentru plantele de apartament.

Daca tii compostorul Bokashi inchis ermetic, asa cum este recomandat, procesul de fermentare are loc intr-un mediu anaerob, prin urmare gazele care se produc in timpul fermentarii sunt consumate de microorganismele din accelerator.

Acceleratorul de compost descompune toate resturile organice, precum și unele eventuale pesticide sau substanțe nocive, in elemente ecologice. Dupa finalizarea procesului de fermentare, resturile organice retin toti nutrientii importanti, in special azotul.

Amestecul de resturi organice fermentate reprezinta o materie prima pentru prepararea ulterioara a compostului.

Lichidul Bokashi, care este al doilea rezultat al fermentatiei controlate, se poate dilua cu apa (raport 1 lichid : 200 apa) si se poate uda cu el orice planta de apartament sau gradina. Nedialuat, lichidul se poate folosi pentru a mentine curate canalele de scurgere si a igieniza fosa septica.

Vezi Produsele recomandate