Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

O vopsea igienizanta, anti-mucegai si anti-igrasie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Ultimele decenii si mai ales ultimii ani au relevat, datorita preocuparilor continue ale laboratoarelor de cercetare,  ca avansul tehnologic nu are doar laturi frumoase. Produsele sofisticate includ uneori resurse rare sau obtinute in conditii neetice, moda la preturi accesibile implica productia in state in care drepturile omului nu prea sunt respectate, iar renovarea interioara a apartamentului nostru poate sa ne faca uneori mai mult rau decat bine, in sensul ca o curatenie aparent perfecta poate ascunde substante nocive pentru noi, sau aplicarea unui produs slab poate duce la reaparitia vechilor probleme.

Producatorii responsabili se pun la curent si isi insusesc noile descoperiri si tendinte, lansand apoi produse noi cu standarde mai inalte sau versiuni imbunatatite ale produselor existente.

Asta inseamna ca noi, ca si consumatori, vom avea intotdeauna de ales intre diferite calitati ale aceluiasi tip de produs. Daca restrangem discutia la vopselele lavabile, acestea sunt astazi disponibile intr-o mare varietate, de la cele ecologice, pana la cele recomandate pentru spatii ce se exploateaza in conditii speciale de caldura si umiditate, asa cum este baia.
Prin insasi destinatia sa, baia este cel mai umed si mai cald loc din casa: condensul apare ori de cate ori folosim dusul si igrasia poate aparea si ea pe timpul iernii, la baile cu pereti exteriori cu hidroizolatie slaba, iar mucegaiurile sunt bune prietene cu toate acestea. Desi nu la fel de solicitata si de obicei mai bine aerisita, bucataria este si ea predispusa la aceste fenomene.

Factor de risc pentru sanatate, in special pentru persoanele sensibile datorita varstei (copii sau batrani) sau a unor stari speciale (convalescenti, femei gravide), mucegaiul este un fenomen des intalnit in casele noastre. Poate fi combatut prin diverse metode – vedeti aici cum – dar poate fi si prevenit prin aplicarea unor vopsele speciale.

Duraziv a lansat o vopsea igienizanta pentru Baie si Bucatarie,  special conceputa pentru a preveni igrasia si mucegaiul, inclusiv „mucegaiul negru” – Stachybotris chartarum, precum si pentru a bloca pe termen lung reaparitia acestora.

Tehnologia folosita se bazeaza pe micro-capsule de biocid, ce asigura o eliberare treptata a substantei active, ceea ce confera protectie de durata la actiunea sporilor de mucegai, inclusiv in conditii de umiditate. Peretele continua sa respire, pelicula fiind perfect permeabila la vapori, pelicula obtinuta are o porozitate mica, respingand fixarea sporilor de mucegai, rezista la abur si umezeala. Ambalajul special permite aplicarea direct din tava, dar se poate aplica si cu pistolul de vopsit.

Duraziv_igrasia

Noi nu avem nici o renovare in plan in viitorul apropiat, asa ca daca cineva dintre voi a folosit-o, puteti lasa o impresie mai jos, la Comentarii sau pe pagina noastra de Facebook.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Aboneaza-te la newsletter si primesti 5% reducere la prima achizitie din magazin.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.