Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

O statiune turistica din casute in copaci

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Amintirile din copilarie sau poate visele ramase neimplinite de atunci ii fac pe adulti sa isi doareasca sa construiasca sau macar sa inchirieze pentru o perioada o casuta in copac. Dovada sunt hotelurile din copaci, care nu mai sunt o raritate si se bucura de o popularitate constanta, cel putin in vestul Europei.

Una dintre cele mai recente aparitii pe piata hoteliera de acest tip este statiunea Baumgeflüster (Fosnetul copacilor) din Germania. Propietarul terenului a dorit sa dea o alta destinatie terenului folosit anterior pentru activitati agricole, si anume una in care oaspetii sai sa se poate bucura de natura inconjuratoare si fosnetul padurii.

Arhitectii angajati au fost cei de la baumraum – specializati in conceptia si constructia de casute in copaci si cu un portofoliu impresionant de lucrari puse in opera in Germania, Austria si SUA.

Pe langa proiectarea si constructia casutelor din copac, ei s-au ocupat si de transformarea unora dintre cladirile vechii ferme in centre de recreere si activitati diverse pentru oaspeti. Casutele din copaci sunt folosite doar pentru cazare.

Casutele sunt ridicate la circa 3.5 metri desupra solului  pe piloni de otel , iar acestia au inclinatii diferite, ca si copacii din jur. Fiecarea casuta are cate o terasa, suspendata si ea, fixata de copac cu cabluri de otel. Aceasta mica terasa asigura si accesul in casuta, pe scari.

Suprafata unei casute este de 35.6 mp utili, impartiti astfel: dormitorul si camera de zi sunt la capetele casutei, iar baia intre ele. Accesul in casuta se face prin camera de zi, care incorporeaza si o mica chicineta. Canapeaua de aici este extensibila, asa ca aceasta camera poate gazdui si 2 oaspeti, la nevoie.

Casutele sunt placate la exterior si la interior cu lemn netratat de zada, pentru a se integra in peisajul din jur si pentru ca este natural antialergic. Ferestrele mari sunt ideale pentru o astfel de locatie: chiar inchise, ofera senzatia unica a traiului in coronament si permit studierea obiceiurilor micilor locuitori ai padurii.

Fiind isolate foarte bine, aceste casute pot fi folosite tot timpul anului. Exista incalzire centrala cu radioatoare electrice in toate incaperile, iar in baie incalzirea este prin pardoseala.

casuta_din_copac1

casuta_din_copac2

casuta_din_copac3

casuta_din_copac4

casuta_din_copac5

casuta_din_copac6

casuta_din_copac7

casuta_din_copac8

casuta_din_copac9

Europa, Deutschland, Niedersachsen, Ammerland, Bad Zwischenahn, Baumhaeuser,

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.