O soluţie de climatizare invizibilă de la Daikin

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Daikin lansează o nouă soluţie VRV pentru bănci, spaţii de retail şi afaceri comerciale de dimensiuni medii şi mici, care au nevoie de soluţii discrete şi eficiente energetic.

Dainkin VRV IV i Oferă confort în cel mai eficient mod cu putinţă, este aproape imposibil de reperat vizual, extrem de discret ca şi nivel de zgomot (maxim 47 dBA), ocupă puţin spaţiu  şi conferă o mare flexibilitate la instalare.

Aproape imposibil de reperat la exterior

Toate componentale sistemului se instalează la interior, aşa că nu trebuie aprobări speciale (în special în clădirile cu valoare istorică) şi nici nu afectează estetică clădirii: la exterior este vizibil doar grilajul de evacuare, iar dacă îl amplasaţi sub semnalistică, de pildă, nu se va observa nici măcar acesta.

Dainkin_fatada3
Aici, ascuns in spatele grilelor negre de pe fatada
Daikin_fatada_4
Aici, gurile de aerisire se afla in spatele logo-ului The Bank

Beneficii la instalare

Instalarea la interior reprezintă o soluţie de climatizare mai economică decât unităţile convenţionale, care necesită casete costisitoare de reducere a zgomotului în zonele intens populate. Sistemul în două unităţi, uşor de manevrat de catre 2 persoane, face ca instalarea să fie mai uşoară, mai rapidă şi mai ieftină.

Costurile de instalare sunt reduse şi datorită sistemului mai scurt de ţevi necesar, datorită căruia nu apare nicio diferenţă în arhitectură care ar afecta nivelurile învecinate ale spaţiului. În plus, întrerupătorul rotativ al compresorului este înclinat, fapt ce permite accesul facil şi frontal la toate componentele sistemului, pentru un service uşor de realizat.

Daikin_compresor2
Compresorul asezat pe pozitie
Daikin_compresor1
Compresorul – schema de acces

Flexibilitate în configurare

Designul în două părţi a noii serii VRV IV i oferă flexibilitate sporita în configurare şi instalare. Compresorul usor si compact necesită o suprafaţă de instalare de 600 x 550 mm de podea şi cântăreşte doar 80 de kg. A fost proiectat pentru a încăpea discret în spaţii mici, precum back office, camera tehnică, camere de depozitare sau dulapul de bucătărie şi are un nivel de zgomot în operare de 47dBA.

A doua parte a sistemului, schimbătorul de căldură, ce are o înălţime de 400 mm şi cântăreşte 90 kg, poate fi ascuns după plafonul fals.

Sistemul poate fi adaptat cu uşurinţă pentru orice tip de clădire şi face posibilă instalarea pe orice faţă a cladirii, datorită ESP-ului cu invertor al acestei serii, extrem de flexibil în configurare.

Dainkin_schimbator_caldura_in-V
Schimbatorul de caldura
Daikin_configurare_interiare
Configurarea este simpla si economica

Performanţă ridicată

Designul unic al seriei VRV IV i încorporează un schimbător de căldură în forma de V, patentat si un ventilator centrifugal extrem de eficient, ce are o eficienţă dovedită cu 85% mai mare decât ventilatorul scirocco – varianta standard pe piaţă în acest moment.

Noile unităţi încorporează tehnologia inovativă VRT (Variable Refrigerant Temperature) a Daikin, care ajustează în permanenţă sistemul în functie de temperaturile din exterior, eliminând curenţii de aer reci şi păstrând în permanenţă un nivel ridicat de confort, în timp ce reduce costurile consumului de energie electrică cu 28% faţă de sistemele standard VRV seria III şi IV.

daikin_unitate_ascunsa_in_perete
Invizibil si la interior – caseta incastrata in parete
daikin_caseta_tavan
Invizibil si la interior – caseta incastrata in tavan

Control inteligent

Noua serie VRV IV i dispune de o soluţie dedicată de control, care permite controlarea mai multor unităţi dintr-un singur loc, chiar şi de la distanţă.  Instrumentul inteligent i-Net de urmărire a consumului energetic optimizează consumul de energie şi permite monitorizarea individuală şi compararea consumului în cazul mai multor proprietăţi.

Pentru mai multe informații vizitați www.daikin.ro.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre grădinărit la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!