Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

O separatie de camera ca in filme: apartamentul Transformers, Moscova

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

V-a placut Transformers? Da, nu sau mai degraba “despre ce era vorba”? Poate ca imaginile de mai jos va vor starni cateva nostalgii, pentru ca arhitectul rus Vlad Michin s-a simtit atat de atras de film, incat a remodelat un mic apartament din Moscova inspirandu-se din liniile si versatilitatea robotilor respectivi.

Apartamentul, data fiind forma sa, a permis introducerea unei separatii pe lungime astfel incat organizarea spatiilor de zi si de noapte a devenit posibila in conditii decente si moderne, ca suprafata si functionalitati. Pana aici nimic neobisnuit, am mai vazut separatii interesante:

Neobisnuita in acest caz este forma, designul si functionarea acestui perete despartitor. Inchis, el arata ca o structura din Tranformers: suprafete inegale, volume neregulate si un aspect general care da impresia de miscare iminenta si te face sa te intrebi ce va urma. Singurul element care ne aminteste ca este vorba despre amenajarea unei case este modelul de PAL afisat de finisaje.

Apartament-transformer_01

De deschis, separatia se deschide in mod diferit si cu rezultate neasteptate pentru fiecare spatiu in parte. O parte din perete culiseaza stanga-dreapta pentru a permite bucatariei sa se deschida spre living. Deschiderea nu se produce pe toata inaltimea peretelui, ci doar in zona de lucru si depozitare a bucatariei.

Apartament-transformer_02

Cea mai spectaculoasa transformare are loc insa in partea dinspre ferestre. Aici se misca tot peretele, pe intreaga lui inaltime, si se obtin transformari radicale: partile laterale se pliaza spre pereti, iar partea centrala se roteste in jurul propriei axe, pentru ca televizorul si biblioteca sa fie disponibile atat din living cat si din dormitor/birou.

Apartament-transformer_03

Apartament-transformer_04

Apartament-transformer_05

Trecand peste designul “din filme”, acest tip de separatie reprezinta un mod inteligent si practic de a face un apartament mic sa para mult mai generos si modern. Deschise, panourile acestea creeaza un spatiu amplu si luminos pentru ocupantul apartamentului. Inchise, ofera intimidate si o separatie, absolut necesara uneori, intre public si privat.

Apartament-transformer_08

Livingul si locul de luat masa, plus bucataria sunt un spatiu tipic pentru apartementele moderne, unde se pune accent pe experiente impreuna, iar bucatarie este parte integranta a acestei experiente, mai ales pentru cei carora le place sa gateasca.

Zona privata a apartamentului contine un dormitor generos, cu dubla functie: odihna si birou de acasa. Cele 2 sunt separate de o diferenta de nivel – patul este urcat e o platforma care serveste si ca zona de trecere spra baie. Baia, la randul ei este accesibila atat din dormitor cat si din holul apartamentului.

Apartament-transformer_06

Apartament-transformer_07

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi 5% reducere la prima comanda din Magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reducere 5%
la prima comanda!
Primești pe email ultimele articole publicate pe https://sporulcasei.ro/. Plus: abonații primesc oferte exclusive și noutăți despre produsele listate în magazin.
Vă respectăm confidențialitatea. Datele dvs. vor fi folosite exclusiv pentru a vă trimite ofertele sporulcasei.ro. Vă puteți dezabona oricând.