Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

O regula a municipalitatii vieneze este transformata intr-o inovatie arhitecturala

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Municipalitatea Vieneza a derulat un concurs de arhitectura, pentru a construi un bloc turn in zona Simmering, ca parte a unui proiect mai amplu, de modernizare a zonei. Castigatoare a fost firma olandeza MVRDV, cu proiectul lor de turn rasucit. Cladirea va avea 110 metri si 30 de etaje si este caracterizata prin rasucirea in jurul axei cladirii a primelor 10 etaje. MVRDV a ales aceasta inovatie arhitecturala, pentru ca una dintre conditiile puse de catre municipalitate a fost pastrarea accesului la lumina naturala pentru cladirile istorice, mult mai scunde, din zona.

Cladirea va fi amplasata in imediata vecinatate a celebrelor Gasometer – 4 cladiri vechi de mai bine de un secol, folosite initial pentru pastrarea gazelor necesare functionarii orasului. Municipalitatea a ales sa conserve doar zidurile exterioare ale celor 4 Gasometer, si desi interioarele au fost tranformate in zone de locuit si birouri,  sunt totusi cladiri istorice si trebuie pastrate ca atare.

Partea de cladire cu etaje rasucite, pe langa beneficiile pe care le aduce vecinilor sai: lumina naturala si redirectionarea curentilor de aer, are avantajul de a se uni rapid si eficient cu piata de dedesupt prin intermediul scarilor exterioare, precum si avantajul unor spatii generoase conectate cu exteriorul la fiecare etaj.

Aceste prime 10 etaje rasucite au in total inaltimea celei mai inalte cladiri din vecini, iar urmatoarele 20, nemaitrebuind sa protejeze zona, au fost asezate formal, intr-un turn clasic, cu etaje cu pereti de sticla si ferestre frantuzesti functionale, pentru aerisire naturala. Etajele au structura deshisa, fara coloane la interior, si inaltimea generoasa (3.5metri fiecare), permite folosirea acestora atat pentru afaceri cat si pentru locuinte.

Constructia va incepe in 2016 si este planificat sa se incheie in 2018.

Turn_rasucit_Viena1

Turn_rasucit_Viena2

Turn_rasucit_Viena3

Turn_rasucit_Viena4

Turn_rasucit_Viena5

[divider]

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.