O noua tendinta in partitionarea spatiului: solutiile de iluminat cu LED

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Luminile inteligente, reducerea consumului de energie, simplificarea formelor si reducerea lor la contururi minimale, precum si accentul pe utilizarea LED pentru decorarea si partitionarea spatiului par sa fie noile tendinte in materie de iluminat interior pentru birouri, conturate la Euroluce Milano, dupa cum ne semnaleaza Greentek, companie specializata in solutii de iluminat cu tehnologie LED .

Pentru partitionarea spatiilor din cladirile de birouri se pot aborda o serie de noi solutii tehnice si de design cu ajutorul sistemelor de iluminat LED, iar la targul de la Milano s-au conturat doua tendinte:

1.Fie corpul de iluminat LED se integreaza intr-o forma liniara, trasata pe tavan, perete si pardoseala, instalat la acelasi nivel ca cel al suprafetelor, care deliminteaza simbolic si optic spatiile de lucru.

LED_partitii_spatii_birouri

2. Fie corpul de iluminat LED este conceput ca un contur geometric, tridimensional, si care delimiteaza un perimetru, prin forma si lumina, renuntandu-se altfel la solutii de compartimentare cu pereti.  Birourile castiga volum si plus valoare la capitolul design si, in acelasi timp, se realizeaza economii substantiale de energie si costuri pentru iluminare.

LED_solutii_accente_spatiu

Aceasta modalitate de a folosi solutiile de iluminat cu LED ajuta la concentrarea luminii asupra spatiului de lucru, pe birou, in timp ce zonelor comune li se aloca un numar corespunzator de luxi, mai redus.

Standardul specifica valoarea de 500 luxi pentru spatiul de lucru, insa aceasta intensitate nu este necesara si pentru restul zonelor (coridoare, spatii de trecere, zone de meeting etc). Pentru aceste zone pot fi disponibile si alte tipuri de solutii LED, care includ si sisteme de iluminat inteligente, controlate prin aplicatii informatice.

Corpurile de iluminat sunt programate sa genereze lumina numai atunci cand este necesar si la diferite intensitati pe parcursul zilei, existand chiar si scenarii diferite de iluminare, presetate, in functie de tipul de activitate – conferinta, eveniment, lucru individual etc. Scopul acestor solutii de iluminat este legat de o serie de criterii clare: calitatea luminii, confortul utilizatorului, design, dar si economia de resurse si bani.

LED_solutii_pentru_birou

LED_solutii_iluminare_birouri

Informatii si imagini: GreenTek  

Cum mai putem partitiona un spatiu? Iata cateva solutii in aceste articole:

O separatie din pal poate deveni birou sau dressing

O partitionare inteligenta aduce intr-un spatiu vast o camere de dormit, un birou si un loc de joaca

Renovarea unui apartament aduce schimbari radicale prin niste partitionari neobisnuite

[divider]

vreauled.ro

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si primesti gratuit un ebook cu proiecte romanesti de amenajare a livingului

MAGAZIN SPORUL CASEI

Intreaba! Specialistul iti raspunde

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.