Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

O nouă gamă de produse epoxidice şi poliuretanice pentru pardoseli de la Policolor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Policolor a lansat o nouă gamă de produse epoxidice şi poliuretanice pentru pardoseli care răspund exigenţelor de design, igienă şi uşurinţă în întreţinere pe care trebuie să le combine un spaţiu de lucru sau de locuit modern.

Pardoselile epoxidice sau poliuretanice sunt perfecte pentru spaţiile unde nu se permit sau nu se doresc pardoseli cu rosturi.

Normele igienice din instituţiile sanitare nu permit pardoseli cu rosturi (din plăci ceramice) fiindcă acolo se strâng bacterii. De aceea, se aleg soluţii de pardoseli autonivelante, fără rosturi. În plus, rezistenţa lor la detergenţi le face mai uşor de întreţinut.

Acelaşi lucru se aplică şi în industria alimentară. Aici, substanţele care pătează, precum vinul sau coloranţii alimentari, nu lasă urme pe acest tip de pardoseală. De asemenea, pardoselile poliuretanice pot fi folosite şi în camere frigorifice, având o rezistenţă la variaţii mari de temperatură (între -40 şi +90 grade Celsius)

În spaţii unde se lucrează cu maşinării – service-uri, ateliere, fabrici – sunt inevitabile scurgerile de uleiuri, benzină sau alte chimicale care s-ar impregna în beton şi l-ar afecta în timp. Pardoselile epoxidice sunt rezistente la astfel de lichide, protejând betonul.

pardoseala-epoxi2

Deko Professional – produse epoxidice şi poliuretanice pentru pardoseli de la Policolor

Pardoseala autonivelantă epoxidică bicomponentă

Are ca destinații de utilizare birourile, cabinetele medicale, garajele, showroom-urile și halele industriale supuse la trafic greu. Pe lista beneficiilor se numără aspectul de ”oglindă”, aderența excelentă pe beton, rezistența mare la uzură, săruri, coroziune alcalină, stropiri cu petrol, benzină, uleiuri, detergenți, sucuri, vin etc. Produsele se utilizează exclusiv în sistem, prin amestecul întăritorului cu rășina. Consumul este de 1,5 kg/mp/strat de 1 mm grosime, iar aplicarea se face într-un strat de 1,5-3 mm.

Pardoseala autonivelantă epoxidică tricomponentă

Se folosește în halele industriale supuse la trafic greu și acțiunea agenților chimici, având un consum cu 10-20% mai redus decât pardoseala bicomponentă.

Pardoseala autonivelantă epoxidică cu efect antiderapant

Se folosește în hale cu trafic mediu, supuse la agresiuni chimice, având un consum de doar 0,8 kg/mp.

Cele trei tipuri de pardoseli se folosesc împreună cu sistemul de amorsare epoxidic pentru suprafețe lucioase sau cel diluabil cu apă. Primul se utilizează ca strat de suport pentru pardoselile și emailurile epoxidice bicomponente și tricomponente pe bază de solvent, iar cel de-al doilea este compatibil atât cu cele pe bază de apă, cât și cu cele pe bază de solvent. De asemenea, acesta din urmă se poate folosi și ca atare, direct pe betonul ”crud”, având rolul de a scurta perioada de maturare a acestuia, de la 28 de zile la 4 zile.

Emailul epoxidic bicomponent, diluabil cu apă

Este un email ce poate fi folosit și ca atare, la realizarea de pardoseli cu rezistență medie la trafic, expuse în atmosferă industrială agresivă. Pentru  că are un miros slab și se usucă rapid, poate fi folosit în încăperi fără aerisire. Datorită rezistenței sale, poate fi utilizat cu succes la vopsirea piscinelor.

 Pardoseala nivelantă poliuretanică tricomponentă

Se recomandă în unitățile de producție din industria alimentară, textilă, uzine de prelucrări metalice grele și camere frigorifice. Are o rezistență foarte bună la impact, la trafic greu ori agenți chimici, dar și la temperaturi extreme, cu variații între -40 de grade Celsius și 90 de grade Celsius.

Pentru o rezistență mai mare și o compatibilitate perfectă se recomandă aplicarea alături de sistemul de amorsare poliuretanic tricomponent, însă poate fi aplicat și împreună cu amorse epoxidice. Amorsa are rolul de a acoperi eventualele imperfecțiuni ale suportului și de a-i crește rezistența, conferindu-i o grosime mai mare.

Nou intrat în gama DEKO Flooring este și sigilantul poliuretanic bicomponent mat, folosit ca strat de protecție la zgâriere și raze UV pentru pardoselile epoxidice.

pardoseala-epoxy

Emailurile, sigilantul poliuretanic şi amorsele pot fi aplicate de oricine (se aplică cu rola, nu necesită aptitudini speciale). Pardoselile autonivelante se aplică doar de către profesionişti.

Newsletter Sporul casei

Inscrie-te la newsletter si vei afla primul noutățile din blog, impreuna cu produsele și ofertele din magazin!

Ultimele produse listate in magazin:

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

Abonează-te la newsletter!Află primul noutățile și fii la curent cu cele mai noi produse și oferte din magazin!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.