Faţadă vibrantă realizată cu ajutorul unei tehnici vechi pentru păstrarea florilor tăiate

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

O clădire din central oraşului Milano oferă o demonstraţie inedită pentru păstrarea florilor tăiate timp îndelungat: acestea au fost puse să decoreze faţada studioului de arhitectură Piuarch, în timpul Milan Design Week 2017.

Proiectul, intitulat “Faţada, epiderma arhitecturii” s-a derulat la iniţiativa biroului de arhitectură Piuarch şi este o instalaţie-expoziţie afişată pe faţada acestuia, pe care o acoperă complet.

Faţada, o apariţie minunată în sine, are menirea de a focusa atenţia vizitatorului şi a-l conduce spre expoziţia din interior, unde sunt expuse dovezi ale cercetărilor şi experienţei de 20 de ani a companiei în construcţia faţadelor.

fatada-pastrarea-florilor-taiate-10

 

2.000 de flori conservate cu ajutorul cartofilor

Faţada vie este compusă din 2.000 de flori şi plante aromatice, printre care trandafiri, crini, gerbere, garoafe, crizanteme, salvie, lavandă, rozmarin şi mentă.

Compania s-a folosit de experienţa arhitectului peisagist Cornelius Gavril pentru păstrarea florilor tăiate şi a le pune frumuseţea în valoare o perioada cât mai lungă de timp. Bucheţelele sau plantele singure au fost înfipte în câte un cartof, ceea ce garantează structura, nutrienţii şi viaţă îndelungată a florii.

Vizitatorii s-au bucurat astfel timp de o săptămână de frumuseţea florilor şi aranjamentul inedit, dar şi de schimbările pe care plantele le suferă odată cu schimbarea luminii, a temperaturii şi a trecerii timpului.

fatada-pastrarea-florilor-taiate-9 fatada-pastrarea-florilor-taiate-8 fatada-pastrarea-florilor-taiate-6 fatada-pastrarea-florilor-taiate-5 fatada-pastrarea-florilor-taiate-4 fatada-pastrarea-florilor-taiate-3 fatada-pastrarea-florilor-taiate-2

Sursa imagini: http://www.piuarch.it/index.php/en/http://www.designboom.com/

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre grădinărit la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu idei pentru amenajarea grădinii.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!