O casa renovata in stil minimalist japonez - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină O casa renovata in stil minimalist japonez - Sporul casei - Soluţii şi idei pentru casă şi grădină

O casa renovata in stil minimalist japonez

Au cumparat in 2013 o casa construita cu 100 de ani inainte. Au calatorit mult, le place simplitatea amenajarilor in stil nipon, dar au vrut sa onoreze si munca mesterilor care au ridicat casa acum un secol.

Asa s-a nascut proiectul de reamenajare al arhitectilor de la SHED Architecture & Design, carora li s-a cerut de catre proprietari sa pastreze cat mai mult din delatiile originale, fara a uita de dotarile moderne si integrand si elementele minimaliste in stil japonez, de care s-au indragostit cat au locuit in regiune.

Cele mai importante modificari s-au facut la parter, unde, dintr-o serie de camarute mici si intunecate, s-a ajus la o suita de spatii deschise, luminoase, care curg firesc din unul in altul, de la veranda din fata pana la curtea din spate.

Fatada principala a suferit schimbari usoare, de tipul modificarii ferestrelor de la etaj, a zugravelii si a decoratiunilor peretilor, dar acestea au darul de a aduce casa in zilele noastre intr-un mod subtil si ferm totodata.

renovare_casa_1913_fatada1

renovare_casa_1913_fatada2

Odata intrati in casa, ni se deschide un hol larg si luminos, care conduce privirea pana la terasa din spate, dar pana acolo mai avem de vazut casa scarii din dreapta intrarii, livingul insorit din stanga, sufrageria nepretentioasa de langa acesta si baia cu mozaic elegant.

Incepem sa observam modificarile subtile, facute pe geometria existenta a casei – vedeti planul de etaj la sfarsitul articolului – prin care spatiile s-au deschis, structura s-a simplificat si noua organizare foloseste, curtenitoare, ceea ce avea casa mai frumos: dusumelele de stejar, ferestrele iesite in exterior si peretii curbati.

renovare_casa_1913_hol_intrare

renovare_casa_1913_scara_etaj

renovare_casa_1913_living1

renovare_casa_1913_sufrageria

renovare_casa_1913_baia

Bucataria este minimalista, deschisa, in stilul japonez indragit de proprietari, dar aici arhitectii au introdus ferestre mai multe, mai largi, mai luminoase – unele chiar in locul in care se gaseste de obicei protectia antistropire.

Spatiul generos permite gazduirea zonei de gatit, a depozitarilor, a locului pentru masina de spalat si uscator  ascunse in spatele panourilor de lemn si o masa pentru cine informale. Indeamna la socializare si este si pasajul spre frumoasa terasa din spate.

renovare_casa_1913_bucataria1

renovare_casa_1913_bucataria2

renovare_casa_1913_bucataria3

renovare_casa_1913_bucataria4

 

Asa arata peretele bucatarie pe dinafara:

renovare_casa_1913_fatada_lateral

Fatada din spate si terasa de aici au suferit cele mai spectaculoase modificari. Dintr-un locusor aproape inaccesibil, si o fatada aproape oarba, locul se deschide brusc si invita atat la contemplatie, cat si la explorare si odihna. Este un design curat, frumos, care completeaza fericit munca mesterilor de acum 100 de ani.

Proiectul dovedeste viziune si respect, atat din partea proprietarilor, cat si a arhitectilor.

Voua va place? Ati cumpara o casa veche si apoi sa o renovati?

renovare_casa_1913_fatada_spate0

renovare_casa_1913_fatada_spate2

Planul renovarii:

renovare_casa_1913_plan_parter

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citeşte şi:

Măsuri pentru securitatea garajului uşor de implementat

Dacă foloseşti un garaj, şi mai ales dacă aceste este lipit de casă şi ai …