Sporulcasei.ro logo revista online casa&gradina

O casă pe un singur nivel, cu pereți și uși culisante pentru flexibilitate și deschidere

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Această casă pe un singur nivel folosește ușile și pereții culisanți pentru a deschide și închide spațiile după bunul plac, inclusiv zona intrării.  Casa este a doua locuință a unui cuplu care locuiește și trăiește în oraș (Seattle) și este orientată spre câmpia deșertică din preajmă și spre înălțimile munților din depărtare.

Pe lângă cerința expresă de a valorifica peisajul și locația, proprietarii și-au dorit un spațiu care să ofere flexibilitate, dar și calm, liniște și spațiu pentru colecțiile familiei.

Firma de arhitectură  DeForest Architects a răspuns cu un plan în formă de L, de 308 mp, compus din camere largi, cu ferestre ample.

La exterior casa este placată cu lemn de cedar, iar culorile alese fac proprietatea să se așeze liniștită  și discretă în pesisaj.

 Mobilitate în zona intrării

Intrarea în casă este una neobișnuită și interesantă: o ușă și pereți culisanți se deschid într-o curte interioară neacoperită. Casa se deschide astfel sau se închide pentru plublic, funcție de ce se dorește, incluzând însă în permanență o parte din peisaj.

Ușa și pereții culisanți permit spațiului interior să se extindă sau să se contracte, după nevoile proprietarilor sau după vreme.

Flexibilitate în amenajarea interioară

Același concept de pereți culisanți se regăsește între living și apartamentul matrimonial: panouri culisante protejează sau expun zona dormitorului, șemineul și depozitările, după cum casa este sau nu plină de oaspeți.

Similar, cu ajutorul pereților mobili, zona de odihnă din living se poate transforma rapid dormitor pentru oaspeți.

Dormitorul matrimonial si zonele adiacente se pot separa complet de living.
Dormitorul matrimonial
Dormitorul matrimonial

 Casa este inundată de lumină

Contopirea cu peisajul este realizată cu ajutorul ferestrelor. Pereți cortină oferă deschideri vaste pentru zona de living, în timp ce în restul casei, ferestre poziționate adesea neașteptat oferă priveliști uluitoare ale împrejurimilor.

 Paleta restrânsă de materiale și culori

Pardoselile din lemn natur fac pereche bună cu pereții albi, iar negrul ușilor și al tâmplăriei este întrerupt de obiecte de mobilier și decor de un galben viu cum sunt taburete, scaune, obiecte de artă. La capitolul decorațiuni, proprietarii țin să amintească oaspeților unde se află cu ajutorul trunchiurilor decorative de copaci amplasate strategic, plus obiecte de artă și piese de colecționar care reflectă preferințele lor personale.

Fotografii: John Granen.

Planul casei

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

INTREABA SPECIALISTUL

VEZI INTREBARILE

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!