O casa mica cu etaj, de 67 mp, cu 2 dormitoare

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
Share on whatsapp

Lipsa de spatiu, mai ales terenul pentru constructii limitat din orase si bugetele cantarite mai atent, aduc tot mai des in atentia publicului idea de casa mica si solutii ingenioase pentru a locui in ea. In acest caz este vorba despre o casa mica cu etaj, in care sptiul locuibil este folosit atenta si judicios.

Compania Smallworks din Canada s-a specializat in construirea de casute mici si frumoase, iar rezultatele sunt niste adevarate mici bijuterii. Casa de mai jos este una dintre casutele construite pe o bucata mica de teren din spatele unei curti mai mari, cu deschidere spre o strada secundara si este perfecta pentru o familiei de pana la 4 membri, sau pur simplu pentru inchiriat.

Acoperisul coboara elegant pentru a umbri si proteja usa rosie de la intrare, care se deschide la interior intr-un vestibul cu un mic dulap de haine la un capat si casa scarii la celalalt.

casa_mica_vancouver3

casa_mica_vancouver1

Din vestibul se intra direct inainte in camera de zi, in timp ce bucataria si locul de luat masa sunt spre dreapta. Camera de zi si bucataria sunt deschise una spre alta, dar sunt separate subtil de corpul format din partea de sus a casei scarii, care coteste astfel spre etaj.

casa_mica_vancouver7

casa_mica_vancouver8

Casa scarii este in forma de L, iar pozitionarea ei, pe langa faptul ca nu acapareaza decat foarte putin din spatiile utile ale celor 2 etaje, ofera o separatie vizuala a bucatariei fata de camera de zi, si duce in mijlocul spatiului de la etaj, de unde ofera acces in cele 2 dormitoare si in cea de a 2-a baie.

casa_mica_vancouver10

casa_mica_vancouver12

casa_mica_vancouver11

casa_mica_vancouver13

Baia de la parter se afla in partea opusa intrarii, intr-o mica extindere a parterului, alaturi de usa care da spre veranda din spate.

casa_mica_vancouver6

casa_mica_vancouver14

Masina de spalat si uscatorul sunt instalate intr-un spatiu special construit pe peretele din stanga al bucatariei.

casa_mica_vancouver9

Casa permite accesul si din parcare, de unde se intra intr-o depozitare cu acces si din interior.

casa_mica_vancouver2

Exteriorul casei respecta stilul traditionalist al zonei – obloanele si usa de culoare rosie sunt o tusa jucausa adaugata acestuia – dar interiorul are aspect si dotari minimaliste, moderne, in tonuri naturale.

Toate aceste spatii minunat organizate insumeaza 66.40 mp de spatiu util, din care 3.7 mp depozitare.

Newsletter Sporul casei

Lasa adresa de email si vei primi vesti de la noi oricand scriem ceva nou, sau cand avem o oferta atractiva in magazin.

Oferte in magazin.sporulcasei.ro

Intreaba Specialistul

Alte articole Sporul casei:

IȚI PLACE CE citesti? ABONEAZĂ-TE la newsletter

6 comentarii la „O casa mica cu etaj, de 67 mp, cu 2 dormitoare”

  • Buna ziua

   Acestea sunt schitele oferite de catre constructor, pentru acest model de casa. Este posibil insa ca schitele sa sufere modificari, conform personalizarilor dorite de catre beneficiari.

   Toate bune!

   Răspunde
  • Buna ziua

   Dimensiunile camerelor sunt afisate in planuri, in inch (‘). Pentru dormitoare, transformat in m, dimensiunile sunt (aproximativ): dormitorul mare 3 m X 2.8 m, iar dormitorul mic 3.35 m X 2.2 m.

   Răspunde
  • Buna ziua

   Noi nu va putem ajuta in acest sens, nefiind producatori de case, nici proiectanti. Insa va putem spune ca aceste case sunt construite pe cadre de lemn (vedeti aici), asa ca va puteti folosi de planurile pe care le-am publicat astazi la finalul articolului, sau de cele afisate de producator, pentru a discuta cu un constructor specializat in astfel de lucrari.

   Toate bune!

   Răspunde

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

STOP! Ne-ar plăcea să te revedem!

Înscrie-te la newsletterul Sporulcasei.ro și vei primi ultimele articole despre amenajări, construcții și arhitectură la tine în inbox, plus ebook-ul nostru cu 20 de proiecte de amenajare pe care le poți finaliza într-un week-end.

Bonus pe email: o ofertă surpriză pentru tine la prima achiziție din magazin!